Замахните од гума својим рукама, методама и опцијама за израду

Јефтина градња, атрактивна за дјецу свих узраста - љуљачка од гума властитим рукама. Они неће оставити равнодушне и одрасле младе, а већ ће дете сигурно бити одушевљено. За децу, важнији није изглед, већ способност полетања, љуљања.

Поред забаве на љуљачки, оне доносе значајне користи - развијају и јачају вестибуларни апарат. Ако се дјетету убризга док возите у возилу, за њега ће симулатор послужити клацкалица са гуме. Борећи се само једном дневно, дете ће апсорбовати страх од кретања и висине, како вестибуларни апарат постаје јачи, слабост, мучнина, вртоглавица ће нестати.

Где се постављају љуљашке

Обично се постављају на игралиште у дворишту стамбене куће, у сеоској кући, у врту, на обали акумулације. Они неће заузети много простора. Висеће привјеске су распоређене тако да се могу уклонити или уклонити или превести на друго прикладно мјесто. Љуљашке и балансери су у већини случајева мобилни.

Поред тога, изградња је прилично буџетска, да би се од гуме направила љуљачка да би се сваки тата присилио - то би била жеља. Звучи убедљиво? У овом случају, за узрок! Прво, морате одредити коју врсту љуљачке вам је потребно.

Врсте љуљашке из аутобуса

  • уземљење у облику балансера;

Земља, у облику балансера

  • Висеће гуме, постављене вертикално или хоризонтално;

Висеће љуљашке са поклопцима

  • љуљашке са седиштима одГуме (чине их у облику животињских фигура, птица или једноставно распоређених у облику колевки, фотеља).

Коленчики с покритием

Балансери за љуљање

Баланцер - "класик жанра", налази се на сваком игралишту. Двоје људи седи на различитим крајевима плоче, наизменично горе и доле. Да подигнете своју страну љуљачке, седећи на њој, гура ноге са земље, и друге земље.

Да би се таква љуљачка од гума са својим рукама требала:

 • равна плоча од пуног дрвета;
 • снажни носачи;
 • метална попречна греда;
 • држачи за ручке;
 • ексери или завртњи;
 • вијци;
 • алате ако је потребно;
 • старе гуме.

Као базу можете користити два точка из аутомобила са гумама, оса повезана жељезничком пречком. У средиште пречке, причвршћена је даска. Замахнути таквим замахом ће волети и децу и одрасле. Несумњиво је њено достојанство мобилност. Није тешко превалити га на право мјесто за двориште или врт.

Још једна могућност: узети велику гуму са трактора или великог аутомобила. Распршује се попречно и полукруг се користи као ослонац. На њега су причвршћене двије даске: једна, која је једнака дужини промјера гуме, треба чврсто стати у свој горњи дио. Убацује се на место и причвршћује на лим са чавлима или завртњима. Други, дужи и шири, налази се на врху и причвршћен је за први. За сигурност дјеце и удобност одбораПодесите оловке. Можете користити металне ручке за врата - спајалице. На дну гуме избушите рупе за одвод воде.

Љуљашке из две половине гума су издржљивије и сигурније. Појачајте полукружнице између њих вијцима, поставите седиште - дугачку даску. Дизајн екстеријера - бојање, цртежи - ствар фантазије и креативности родитеља.

Мали балансер у истом узорку може се направити као опција за собу. Ове љуљачке ће изаћи из гуме из аутомобила. Горња плоча је направљена не дуље од промјера гуме и стијене на њој лијево - десно, бочно. Рубови плоче су наслони за руке или оловке, тако да је беба била, шта држати.

Балансер може да седи на врху и замахује уназад - напред. Ако се креативна фантазија папе шири мало даље, уместо дршки могуће је прикачити стабло и коњски реп или другу животињу. Код мале деце таква љуљачка изазива стисак.

пендант свинг

Главне потешкоће у њиховој изградњи - потрага или постављање одговарајућих прелаза за њихово суспензију. Хоризонтално растућа дебела дрвена грана ће стати, нема планиране коњске снаге или посебно изграђене конструкције. Као седиште - гума. У ту сврху вам је потребно:

 • гума без оштећења;
 • ланац или чврсто уже;
 • причвршћивачи (вијци за терет, куке);
 • по потреби.

конструкције

Да бисте направили најлакши заокрет од гума, потребно вам је најмање времена и труда. Гума је везана ужетом или ланцем иВертикално га обуставите. Па пробушите неке рупе у кругу тако да вода истиче. Они замахују таквим замахом, протежући ноге кроз точак или седећи одозго и држећи се за руке на ланцу. Често обустављају такву зграду у резервоару, а дете, љуљајући се на њему или држећи се за руке на доњој ивици, скаче у воду. Иако таква "тарзанка" није баш удобна, момци су одушевљени тиме, јер сваки од њих на тренутак може бити прави Тарзан.

За подручје суда или даче направити љуљашке с хоризонталним сједиштем. На гуми се фиксира метални ланац или чврсто уже. Да бисте то урадили, морате да урадите са причвршћивањем вијака за терет. Под вијцима са прстеном уместо бушилицом за главу у гуми 3 или 4 рупе на једнакој удаљености један од другог. Вијци су причвршћени и уметнути у своје прстенове кукама у облику слова С, које се протежу до доњих карика ланца и чврсто се клешче. Можеш се завртјети на таквом замаху заједно. Ради лакшег сналажења, можете поставити плочу за седиште.

Друга варијанта љуљачке од гуме је колевка за љуљање. Помоћу алата за резање (нпр. Нож за лопату), заштитник се реже до металних прстенова, остављајући део гуме испод седишта. Пре него што излазећи кругови причврсте ланац или конопац одозго и објесите креветац на пречку. У таквом замаху можете пливати чак и децу.

Ако отац има времена и зна да користи Бугара, можете изрезати различите облике од гуме. Шаблоне и фотографије можете лако пронаћи на Интернету. Резане фигуре су савијене и причвршћене на клиноведобити жељене комаде животиња или птица. Фантазија родитеља је бесконачна, деца су радост и добро.

Безбедност

На почетку изградње љуљашке, требало би да размислите како да се такве љуљашке учине сигурним. Добро очистите поклопац детерџентом. Приликом уградње, придржавајте се основних сигурносних правила. Јачање љуљачке на кукама у облику слова С, њежно (куке) стезање и гледање, тако да се касније могу закачити за одјећу.

У "зони пада", која се простире за 180 цм. На свим странама висеће љуљачке, не би требало да буде ограде, камења и других сличних предмета, тако да се дете не повреди ако изненада падне. Код израде коврчавих шипки потребно је осигурати да нема отвора на којима би се глава дјетета могла заглавити (то су отвори од 9 до 23 цм). Боје морају бити сигурне за децу.

У безбедности љуљачке од гуме је безопасна, него метална или чак дрвена. Када пада, љуљајући дио може ударити дијете по глави. Гума у ​​овом случају је сигурнија од дрвета и метала. Дечија одећа или везице нису додирнули гуму. Они немају оштар загриз или сецкање.

Брига о љуљачкама

Он треба да одржава зграду чистом, од времена до времена испрати прашину и прљавштину. Њихове љуљашке се не боје влаге. Потребно је само пратити јачину причвршћивача, једном недељно проверавајући да ли је све у реду. Висеће љуљашке за зиму могу бити уклоњене и похрањене у шупи или на тавану, да се поново окаче с почетком љета на радост дјеце.