Загријавање вањских зидова пјеном властитим рукама: фото и видео упуте корак по корак

Правилна изолација властитог дома омогућује вам смањење трошкова гријања у сезони гријања за више од трећине. Битне инвестиције у процес неће бити потребне, а потрошени новац ће се брзо вратити у облику смањених накнада за гријање.

У већини случајева, власници кућа користе пјенасте даске за зидове како би загријали вањски дио куће. Чак и они који имају мало искуства у изградњи могу радити са овим материјалом. Важно је да пратите само инструкције корак по корак.

позитивна својства

За повећање температуре у кући могуће је изоловање зидова пјеном. Има много предности које су често пресудне при одабиру овог материјала:

  • релативно мале трошкове готовог производа;
  • са материјалом који је веома лак за рад због мале тежине, доступности у обради;
  • када рад са њим не захтева посебну обуку;
  • да материјал није подвргнут труљењу или брзом уништењу када се правилно користи;
  • пена није токсична и не емитује штетне материје, што је чини еколошки безбедном;
  • , због своје минималне топлотне проводљивости, у већини ситуација је потребан мали слој пјенасте плоче за зидове, што осигурава висок степен заштите.

Компаративне карактеристике пене и екструдиране полистиренске пене

Сматра се да су оба ова материјала произведена користећи исту технологију. Заправо, нијебаш тако. Принцип мешања и пењења са угљен-диоксидом је заиста идентичан, али ако се пена стави у предформе и остави да се одвоји неколико сати, експандирани полистирен се стисне у предформе кроз рупе за калупљење, које у потпуности уклања угљен-диоксид, али микропоре остају. Овај метод се назива екструзија, и обезбеђује већу густину производа и, сходно томе, трајност.

Ради јасноће, у табели ћемо дати компаративну анализу оба материјала

Параметри

Полифоам

пена полистирен

Хигроскопност месечно,%

4

0.4

Хигроскопност на дан,%

2

0.2

Пропусност пара,%

0

0.018

Топлотна проводљивост у сувом стању

0.024

0.00056

Отпорност на савијање при савијању, мПа

1

0,06

Чврстоћа на притисак при деформацији, мПа

0.5

0.2

Густина, кг /м3

28/45

15/35

Радна температура

-50 ... + 75

-50 ... + 70

претходне операције

Нивои пјенастих плоча за квалитативну изолацију зидова властитим рукама морају се чврсто придржавати обрађенихповршине. У ту сврху бит ће потребно уклонити могуће шупљине, пукотине, грчеве на зидовима. Овакве значајне неједнакости могу се спријечити у процесу даљње експлоатације заштите становања.

Следећи корак је да се ослободимо прљавштине и прашине са површине. То можете урадити ручно помоћу четки или механички, инсталирањем посебне млазнице. Обавезно уклоните стару боју. Пречишћена страна се прајмерише помоћу концентроване или спремне за употребу течности (први слој).

Руковање авионом ће бити брже него кист. Такође, цена земљишта ће бити економичнија. Квалитет овог третмана можете проверити једноставно ручно. Када се носи на површини, не би требало да оставља малу прашину или прљавштину на длану.

Специјалним мастилом ми мјеримо хоризонтално мјерен ниво. То ће бити потребно за базу, када ћемо извести изолацију са зидовима од пене. Површина ове линије фиксира метални профил који обавља референтну функцију. Фиксирање се врши помоћу сидрених вијака или типлова.

уградња панела

Пре него што ставите кућу са пјеном властитим рукама, можете погледати видео снимак овог процеса. Важно је напоменути да је непожељно оставити грејач који не покрива свој заштитни малтер у року од 5-7 дана након уградње. Негативни утицај ултраљубичастог светла може уништити материјал. Споља, ове промене се манифестују у промени боје, појави замора у текстури. То значи да морате загрејати и обрадити један зид, пребацити се на други, итд.

РачунПлоче од пјене су прилично глатке, стога је прихваћено да се обради специјалним ваљком са уграђеним шиљцима. Уместо тога, дозвољено је наношење брусног папира за покривање површине.

Већ постоје специјално припремљене екструдиране плоче које не захтевају никакву обраду. Добили су своју површину у фабрици произвођача.

За љепило је потребно осигурати велики капацитет. Разбија суву смјесу и хладну воду. Са стране која се граничи, наносимо гладилицу са границом од 100-120 мм од лепљиве масе. У центру се лагано лепе лепком.

Доњи ред се ослања на ослонац конструкцијског профила. Припремљени листови су притиснути уз зид. Следећи ред треба да буде монтиран тако да не ствара нежељене вертикалне шавове. У неким случајевима, прелиминарни материјал се избацује. Ово правило се односи на отварање врата и прозора.

Инсталација лепљених плоча треба да буде што је могуће више затегнута како би се смањили или потпуно уклонили вертикални и хоризонтални шавови. Настале из празнина капљица лепка треба хитно уклонити. Ако између плоча постоје велики лумени, они морају бити затворени.

Уоквиривање отвора врата и прозора врши се плочама ширине најмање 200 мм на доњој страни. Мањи комади могу бити слабо ефикасни у овој ситуацији. Налепница кутије код куће завршава двонедељним или тродневним периодом чекања за сушење лепка. Тек након тога је дозвољено наношење фиксирајућих ноктију у облику гљива.

Састојци "пита"

Свака плоча треба држати на 5-6 реза. Под овим рупама избушите 10-12 мм дубље од дужине нокта. Ставимо пластичну гљивицу и убијемо нокат тако да се ниво пластичног поклопца подигне до нивоа пене.

"Гљива" за фиксирање плоче

Градитељи ће моћи значајно да уштеде на инсталирању гљива без угрожавања квалитета. Да бисте то урадили, потребно је бушити фуге између плоча. Са овим решењем, један фиксер може држати 2 или 3 пјенасте плоче одједном.

Користећи све гљиве и да не би продрли на површину утицаја ултраљубичастих зрака, идите на појачање углова. Покривени су пластичним углом и решетком чија ширина није мања од 100 мм.

На предњој страни пјенастих плоча расподјељујемо слој љепила, који је кориштен за лијепљење на стражњој страни. Нанесите мале површине, јер се брзо суши. Поступак почиње од врха до дна. Овим решењем одмах се користи и ојачава мрежа. Може се паралелно фиксирати на врху са малом количином лепљивог раствора.

Затим је тканина пресована и равномерно распоређена смеса лепка на површину, подмазујући целу површину решетке. Избачене честице раствора се уклањају шпатулом. Други слој решетке мора бити преклопљен са претходним на 50-60 мм. Након комплетне обраде свих зидова потребно је дати око три дана за сушење површине. На крају овог времена, пажљивоТрљајте површину брусним папиром.

У следећој фази примењује се изравнавајућа запремина малтера. Поврх тога можете направити декоративни премаз.

Врло је лако изолирати зидове од пјенасте пластике - нема потребе за претходним тренингом или огромним искуством. Међутим, мора се имати на уму да сами панели нису у стању да кућу одрже топлом, ако су прозори кроз пукотине, слабо изолована улазна врата и на крову изолационог материјала компримирани и дуго нису испунили задатке. Загријавање би требало почети уклањањем свих потенцијалних мостова хладноће, тако да је у будућности кућа била јако топла и угодна на било којој температури изван прозора.

ВИДЕО: Практични савети за загревање зидова

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4