Када треба отворити стакленик са краставцима

Отворите стакленик с краставцима или не - питање од интереса за многе вртлараИз искуства узгајивача поврћа слиједи да у стакленику треба уклонити листове у краставцима. Подстицај за ову процедуру је повећање приноса. То се односи на чињеницу да смањење броја листова поспешује раст плодова, а не лишћа. Уз то је потребно спријечити прегријавање биљака и правовремено отварање стакленика. Да ли је потребно уклонити лишће из биљака у стакленику и отворити га или не? Одговор на ова и друга питања дат је у овом чланку.

Зашто и како разбити лишће краставаца у стакленику

Главни фактор у лому листова у краставцима је формирање биљке. Самооплодне биљке су карактеристичне по расту на једној стабљици. Ако краставац расте, онда 50 цм мора бити стегнут. У стакленику, узмите у обзир чињеницу да када је биљка достигла врх тапета, она се баца кроз њу и затим се усмерава надоле.

Процес уклањања лишћа краставаца

Постоје 4 зоне раста:

 1. Испод биљке (2-5 серија листова) ломи се у осовинама бочних изданака, не додирујући лишће. Према томе, испод је добро проветрено. Према томе, трулеж коријена неће се узети за такву биљку.
 2. Следећа зона раста - растојање до 1 м. Обратите пажњу на следеће 3-4 чвора лишћа. Од тога остаје само једно воће и 1-2 листова. Ово је важно за феталну исхрану.
 3. Затим, на удаљености од 1 до 1,5 м, налази се 1 краставац и 2-3 листа.
 4. Последња зона која се налази на надморској висини од 1,5 м коригује се на следећи начинначин: оставите 3 фетуса и 3-4 лишћа преко њих.

Жутост листа, раст испод првог нивоа у месту сазревања плода - стварни проблеми које је потребно уклонити. Самом процесу обрезивања се саветује да се не рукују, чиме се повређује краставац, већ се прави оштра оштрица.

Приликом разбијања лишћа краставаца које расту у стакленику

Разбијање бочних листова краставаца је важно на време. У исто време, избришите тачку раста, а не бич у потпуности. У случају да је остало много цвјетања, не морате журити да их разбијете.

Промена услова култивације за биљку је могућа, наиме:

 • сушење на земљи;
 • Смањење исхране азотом;
 • Обрезивање тачке раста на изданцима.

Ово је учињено како би била плодоносна. Повремено је важно уклонити жуте листове и оне који су испод површине изгледа плодова. У њему има 2-3 лишћа. Постоје 2 начина разбијања листова краставаца - опће обрезивање и освјетљавање.

За самооплодне сорте, оне праве опште усеве, а за болесне и слабе биљке - осветљавајуће.

Повремено је потребно уклонити жуте листове у краставцима

Тип осветљавања се спроводи у случају када се време раста биљке смањи, а све листове и бочне стабљике које се спуштају навише. Оставите 1-2 јајника плода. Када је жетва неједнака, јајник не додирује главну стабљику мање од 4-6 чворова. Затим изведите жетву за осветљење.

Да би се повећао принос, они се не прекидајубочне стабљике расту из првих грана. Избојци са стране су слободно постављени. Тиме се практично спречава раст главног стабла, али се повећава запремина усева. У стакленику промовише развој краставаца.

Правовремена расподјела летака на бичевима од краставаца спријечиће да се она запетља и мучи. Приликом формирања бича, бркови врха бекства морају бити усмерени вертикално. Њихов хоризонтални распоред доприноси сличном расту бича, што ће довести до засјењивања цвијећа и плодова. Уз ове препоруке потребно је осигурати и удаљеност између ограда и краставаца, што ће омогућити инсекту да опраши цвијеће. У зависности од сорте, постоје карактеристике обрезивања, које нису увек исте и разликују се од општих савета.

Зашто отворени краставци у пластеницима

Да би се заштитили краставци од роса, промаја и ниских температура, користити пластенике или их узгајати у стакленицима. У сваком случају, стакленик или стакленик не би требали имати празнину, јер ће довести до болести биљака или смањити њихову отпорност на болести . Херметички стакленик је веома важан на почетку раста, односно првих неколико недеља.

Нијанси емитирања:

 1. За вентилацију стакленика, отворите отворе на његовом крову.
 2. Важно је проводити вентилацију сваки дан.
 3. Отворите стакленик само у топло вријеме дана прије почетка топлине. Ако то не урадите, биљка ће пресушити.

Кукавице воле провјетравање

Важно је регулисати у стакленику који нема систем гријањатемпература и влажност ваздуха. То се ради зато што постоје оштре температурне разлике. Ноћу, температура достигне вредност 0? Ц (током хлађења), а поподне - до 40 ° Ц. Влажност медија може се повећати хладном водом.

Да ли ми треба и зашто сломим бркове од краставаца у стакленику

Појава бркова показује да ће се јајник и даље појављивати на биљци. Заустављање изгледа бркова је навјеститељ краја вегетацијског периода биљке. Не постоји консензус о потреби разбијања бркова. Неки вртлари верују да треба да се сломе, други - не.

Шта треба да знате о брковима:

 1. Опструкција бркова не утиче на принос.
 2. Шуме су подеране или скраћене тако да не збуњују лишће.
 3. Збуњени лист може постати дом за бактерије и инсекте.
 4. Одређена количина хранљивих састојака троши се на раст ушију, али ако се биљка случајно повреди, може се разболети и престати да је даје.

Опструкција бркова не утиче на приносе

Нису сви вртлари сматрали да је потребно уклонити бркове, јер је због њих биљка фиксирана на потпорњу. Немогуће је разбити недавно појављене бркове и бичеве током процеса плодоношења. Ово ће смањити појаву јајника.

Ако требате уклонити бркове, морате их одвојити од базе и повриједити мјесто за третирање мангана или пепела.

Богата жетва краставаца у стакленику (видео)

Дакле, да би се повећао принос биљака, баштовани користе различите трикове. ТоЈедан од њих је слом лишћа и бркова. Правилно ломљење листова повећава принос. Такође је важно да се исправи брк. У овом случају, повређена подручја треба третирати. Издвојите опште и осветљавајуће орезивање листова. Такође је изузетно важно одржавати потребан температурни режим у стакленику, како би се отворио на вријеме.