Загревање спољашњих зидова: избор грејача и његова уградња

Многи се суочавају са таквим проблемом, нема топлоте која се складишти у грејној просторији, разлог томе може бити расипање топлотне енергије кроз зидове. Како се ово може носити? Како сачувати топлоту у кући? Како загрејати кућу? У ту сврху врши се изолација куће. Најприкладније рјешење ће бити изолација зидова просторије, њиховог вањског дијела, за кориштење било којег гријача.

Он ће бити у стању да створи заштиту за топли унутрашњи ваздух из спољашње хладноће и ефективно ће подржати неопходну микроклиму просторије. Такође, предности изолације спољашњих зидова могу се приписати њиховој заштити од водене паре и зрачења светлости, што ће значајно продужити њихов радни век.

Шта је боље загријати зидове куће напољу? Како боље загрејати кућу? Како изоловати камену кућу, циглу или дрво? Квалитетна топлотна изолација је гаранција удобности и удобности приватне или сеоске куће.

Типови термоизолационих радова

Како да загрејете кућу властитим рукама? Како направити добру топлотну изолацију и учинити то на најбољи начин?

Укупно има три главне врсте изолације у приватној кући:

 • Гријач је ојачан директно на зиду помоћу посебног љепила или других направа. Затим је прекривен грађевинском мрежом и малтерисан под завршним материјалима.
 • У овом случају, гријач се монтира и на зид собе, али онда се на темељима поставља додатна опека.зид Између гријача и зида остаје мали зрачни простор или простор. У овој методи грејач се не жбука.
 • Ова варијанта изолације састоји се од неколико поступних радова. Прво, зидови зграде су покривени посебним водонепропусним филмом, затим је монтиран материјал одабран као грејач, након чега је потребно успоставити заштиту од водене паре и вјетра. И тек тада, уз помоћ посебног оквира од дрвених греда или металних водилица, уградња материјала за вањску облогу просторија таквих различитих споредних колосијека, облога, керамичких плочица и још много тога. Употреба ове опције, такозвана вентилисана фасада, може се произвести у било које доба године, јер нема потребе да се користе било каква решења.

Разматране опције су општи правци, у свакој од њих могу постојати одређене промене повезане са употребом одређених материјала као грејача. Модерно тржиште изолационих материјала је прилично широко и неке од њих могу захтијевати друге методе инсталације.

И избор грејача, његови параметри зависе од материјала из кога се праве зидови куће. На пример, размотрите принципе инсталације грејача за дрвене, циглене и бетонске зидове.

уградња грејача

Шта изоловати? Сваки гријач има одређена својства, али у сваком случају може задржати топлину вашег дома. Они се разликују по цијени, од материјала из којег су направљени и за таквепараметри као што су отпорност на влагу, пропустљивост паре и топлотна проводљивост. Гријачи, који су представљени на грађевинском тржишту: пјенасти полистирен, минерална вуна, полиуретанска пјена, базалтна плоча и целулозна топлинска изолација.

Употреба овог или оног изолационог материјала је повезана са климатским условима, методом уградње и коефицијентом топлотне проводљивости. Израчун узима у обзир ширину носивог зида, топлотну проводљивост изолатора, унутрашњу температуру просторије. Затим можете почети са инсталирањем гријача. Како припремити зид прије уградње гријача?

Размотрите инструкциу:

 • Прије свега, потребно је очистити зид од старе жбуке и других материјала до материјала од којег је направљен.
 • Након тога, потребно је поравнати површину зида, затворити пукотине и јаме, стегнути избочине, очистити прашину и прљавштину и темељно нанијети први слој, не остављајући ни један центиметар површине.

Користити прајмер који има својство дубоког продирања у зид, бирајући један или други тип у зависности од материјала од којег је површина подлоге направљена.

 • Инсталација гријача треба бити изведена чак иу слоју без изобличења површине, удубљења и избочина, користећи алате предвиђене за то: свјетионике, косине, нивое, углове и друге. У супротном, можете наићи на проблеме приликом накнадног жбукања зида или уградње материјала за облагање, тј.додатни водичи. Како изгледа систем светионика? Вијци се заврте на горњој ивици површине, неколико комада у зависности од дужине зида, на који се виси густи конац са металним нагибом испод.
 • Након тога се успостављају хоризонталне нити, које повезују све вертикалне нити. Тако се формира мрежа која ће одредити ниво приликом инсталације гријача или система оквира. Након извођења оваквих припремних радова могуће је започети инсталацију гријача.

Загревање зграде може се извести разним материјалима. Шта изоловати зидове куће напољу? Који су различити материјали једни од других?

Употреба пене полистирена

Користи се као изолатор од пјенастог полистирена. Како спољашње загревање зграде пјеном полистирена? Потребно је правилно загревање према упутствима.

Упутство за инсталацију за овај производ изолован топлотом:

 • На почетку је потребно поставити угао дуж доњег руба зида, са потребним нивоом - на њега ће се поравнати први слој изолације. Инсталира се помоћу посебног љепила, такођер погодног за љепило за керамичке плочице.
 • Листови су чврсто притиснути уз зид и поравнати се са косинама и нивоима. Други слој материјала се наноси након завршног сушења првог тако да га не сруши са нивоа.

Треба напоменути да су листови сваког следећег нивоа монтирани у цигли, односно доњи шав се налази у средини листа следећег реда. Уради ово зачињеницу да доњи ред оставља горње.

 • Други ред пјенастог полистирена фиксиран је специјалним сидреним вијцима, "кишобранима", јер се они називају другачије. Убијају се у сваком од четири угла иу средишту листа.
 • Вертикални и хоризонтални шавови се лијепе на грађевинску траку, која има својства појачања. У прозорским отворима и на угловима зидова гријача додатно су причвршћени углови од метала.
 • Након што је зид потпуно прекривен гријачем, на њега се монтира грађевинска мрежа, затим се може наносити жбука.

Пјенасти полистирен је најпогоднији за изолацију зидова од опеке и бетона. Ова инсталација гријача има своје негативне стране. На пример, овај материјал има ниску пропустљивост за водену пару, као резултат тога, кондензација која ће се акумулирати у зиду, може на крају довести до њеног влажења.

Да би се то избегло, пре уградње изолационих радова, зидови треба да се добро осуше. Такође је важно да их држите у сувом стању током рада. Ако се све то не може постићи, онда је у овом случају боље користити метод инсталације гријача, који претпоставља његову вентилацију.

Запамтите да на крају не би требало да постоји место где би остао приступ пенастом полистирену, јер би у супротном мали глодавци могли да га оштете, и на њега ће утицати околина, што ће резултирати оштећењем и смањеним својствима.

Топлинска изолација куће властитим рукама може се извести уз помоћ пјенастог полистирена.

Наношење минералне вуне

Многи су склони да боље изолују зидове минералном вуном. Минерална вуна је још један популарни грејач. Како изоловати приватну кућу минералном вуном? Инсталација овог гријача је слична у својим технолошким поступцима са изолацијом, израђеном од базалтних или целулозних плоча.

Упутство за монтажу минералне вуне:

 • У почетку је увијек потребно припремити зидове. Очистите зидове од старе жбуке и покушајте да изравнате површину.
 • Онда треба да почнете да монтирате оквир. Израђена је од дрвених греда, стварајући вертикални и хоризонтални камен. У овом случају, ширина и дужина празног простора треба да буде мања од плоче изолације од око тридесет милиметара - то су неопходни услови да се плоча од минералне вуне лако уђе и без стварања велике празнине.
 • Сидрени вијци, на које је причвршћен материјал, монтирају се као монтажа плоча. Пошто је већина зидова неравномерна, боље је користити минералну вуну која се састоји од два слоја. У овом случају, блажи слој се инсталира директно на зид, захваљујући својој структури је најквалитетније повезивање плоча са изолацијом површине.

Неке варијације промјене могу се примијенити на жбуку након уградње грађевинске мреже или за уградњу посебногпаропропусни изолациони филм. Тада је потребно ојачати и гријач додатним дрвеним гредама, након чега се поставља материјал за облагање. Погодне облоге, различити споредни колосијеци, плочице и опеке.

Оваква изолација куће, трослојна вентилација, савршено се доказала у свим климатским зонама. Посебно је погодан за зидове од дрвета, јер омогућава вашем производу да дише и да не буде наранџаста.

Употреба полиуретанске пене

Како правилно изоловати зграду од пјенастог полиуретана? Приликом монтаже овог гријача потребно је проматрати исту оквирну конструкцију, као и за вријеме загријавања с промјеном са инсталацијом заштите од вјетра. У овом случају, полиуретанска пена се излила на зид у слободном оквиру од оквира испод фолије, формирајући веома јаку везу са зидом, захваљујући чему се одличан резултат постиже одржавањем топлоте унутар просторија.

Али постоји један минус - уз употребу ове врсте изолације, када се монтира на вертикалне зидове, тешко је формирати слој једнаке дебљине , стога се често користи на хоризонталним површинама као што су стропови или стоје под благим углом косина крова . Загревање зидова полиуретаном не ствара никакве посебне тешкоће. За загревање куће (куће) неопходно је коришћење додатних производа.

Наношење базалтних плоча

Изолација зидова куће извана може се обавити базалтним плочама. Приликом монтаже овог термоизолационог производа потребно је додатнонанети филмску баријеру.

Полагање овог заштитног филма врши се на шипкама које имају хоризонтални положај и између рогова. Затим је потребно заптивати формиране спојеве. Заптивање се врши помоћу специјално дизајниране траке. Лопта треба да буде 200 милиметара. Затим се врши полагање слоја заштите од ветра, а покривач се израђује од обресхетина због греда. То се ради како би се осигурала вентилација.

Пре него што почнете да изолујете спољашње зидове овим материјалом, потребно је направити облогу газом - она ​​се разликује од топлотне изолације унутрашњих зидова зграде.Морамо оставити празнину да бисмо обезбедили вентилацију. Причвршћивање базалтних плоча врши се захваљујући вијцима. Завршна фаза инсталације обухвата површинску обраду са споредним колосијеком или неким другим премазом.

За загревање зидова изван базалтних плоча неопходно је строго поштовати правила. Загријавање приватне куће се често врши помоћу базалтних тањира.

Употреба целулозе

Како изоловати зидове целулозом?Целулоза се може монтирати на три начина: механички, суви, влажни.

Први начин монтаже укључује употребу специјално пројектоване опреме. Загревање спољашњих зидова сопственим рукама на механички начин је прилично скупо. Механичка метода има високе перформансе. Ова метода даје зидовима могућност да "дишу". Због тога није потребно наносити парну баријеру.

Сухи начин монтаже се користи само код топлотне изолације хоризонталних површина.Како се спољашњи зидови загреју овом методом? Изолациони производ се ручно наноси на зидове без употребе специјалне опреме. Прво, пулпа се мора срушити, то се ради уз помоћ бушилице.

Затим је морате излити из посуде на површини. Следеће је њено намјештање. Ако се ипак грејач мора применити на вертикалну површину, онда ће се рад одвијати у две фазе. За почетак, потребно је изградити зид оквира, чија висина треба бити 50 центиметара. Затим морате излити топлотно-изолациони производ и збити га. Тако су остали дијелови зидова загријани.

Мокра метода - користи се за изолацију структура вертикалног правца.Прво, целулоза мора бити навлажена водом. Захваљујући овој процедури, целулоза ће се лако држати.

Све методе изолације могу се користити за изолацију приватне куће извана. Или ће бити изолација сеоске куће.

Шта је боље загријати кућу напољу? Постоје различити материјали за изолацију зидова напољу. Сваки изолациони материјал има своје предности и недостатке. Главна ствар је да је била јефтина, јефтина, али квалитетна. Користите овај материјал за загревање спољашњости куће, која има високе техничке карактеристике.

Надајмо се да ће вам опис сваког од њих помоћи да направите прави избор. Загревање спољашњих зидова је важан елемент у постизању укупне удобности. Изолирајте кућу изванасвојим рукама, без икакве помоћи. У дому ћете постићи максималну удобност и удобност.