Загревање фасаде куће

Изолирана фасада, или технички исправна за рећи - топлински изолирана предња страна зграде, значи да ће на ниским температурама на улици зими и јесени у вашем дому бити довољно топлине, а вруће љето ће бити довољно хладно без кориштења клима уређаја. Топлотна изолација се користи од памтивијека, за то су коришћена крзна животиња, глине, маховине, земље, било којег меког и истодобно прилично издржљивог и издржљивог материјала. Савремена грађевинска индустрија омогућава високу ефикасност топлотне изолације, коришћењем савремених вештачких материјала за ту сврху. Ови материјали су далеко супериорнији од природних, не захтевају велике количине финансија, времена и сила на свом уређају, прилично су издржљиви за извођење изолационих радова једном и много година, па чак и деценијама.

Тренутно, у зависности од локације, постоје следећи начини топлотне изолације: начин унутрашњег, спољашњег и скривеног, који се налази унутар зида.

Скривена топлотна изолација може се инсталирати само за вријеме изградње зидова. Завршени грађевински пројекат обезбеђује тип материјала и његову потребну дебљину, за бољу топлотну изолацију будуће зграде. Приликом уградње унутрашње изолације, мораћете да жртвујете део корисног простора у просторији, али је ипак потребно да га заштитите од продора влаге паре из просторија. Стога је спољна топлотна изолација, упркос сложености уређаја, најприкладнији начин.

Уређај за унутрашњу изолацију је добар у томе што се инсталацијски радови могу обављати без обзира на непредвидиве временске прилике. Нема потребе за изградњом масивних грађевинских шума. Али морате бити веома опрезни при избору материјала. Не би требало да испуштају штетне материје у ваздух и да нису запаљиве. Ту спадају најновија депоа за течну изолацију.

Њихова примена не захтева посебну бригу и додатни рад, потребно је једноставно нанети на зидове, као боја, неколико слојева топлотне изолације течности. Таква изолација не заузима превише унутрашњег простора, али због ефикасности не добија се 5-6 центиметарски слој лабаве изолације. Изоловани на овај начин, зидови могу бити подвргнути било каквој унутрашњој декорацији. Ово је идеална верзија уређаја за унутрашњу изолацију, али захтева велике финансијске инвестиције због своје цене. Двадесет литара ове врсте је више од осам хиљада рубаља.

Ако желите да промените изглед вашег дома на боље, најбоље је да спољну топлотну изолацију извршите коришћењем специјално дизајнираних за то, узимајући у обзир естетику материјала. Али са његовим распоредом потребно је запамтити да из вањског слоја гријача треба уклонити када се температура промијени. Постоји неколико начина да се то уради: то је уређај за вентилисане фасаде или за стварање заштитних паропропусних површина.

Стварање заштитних паропропусних површина намењених за "мокро"технологије обраде. Да бисте то урадили, нанесите "прозрачне" грађевинске мешавине: кит, гипс, боју. Тренутно су развијени посебни системи изолације, укључујући све неопходне материјале: од причвршћивача и плоча до гипсаних мрежа и боја. Али правила за њихову инсталацију су слична практично свим њима, што је најважније - да прате уску монтажу топлотно-изолационог материјала на зидове. У процесу полагања не смеју бити празнине, пукотине и "топлински мостови". Други, али не и мањи, је трајност дизајна. Са малом висином зидова, можете ограничити употребу лепка. А када се користе круте плоче потребно је нанети пластичне "гљивичне" типле. Приликом уградње вишеслојне изолације потребно је користити додатне причвршћиваче.

Изградња вентилираних фасада за модерне зграде има низ значајних предности у односу на "мокре" фасаде. На првом мјесту - то су све временске прилике, могућност избора различитих материјала за облагање итд. Главна ствар коју не треба заборавити је тежина дизајна. Када се примењују у обради материјала од клинкер плочица, керамичког гранита од умјетног камена или сличног, оптерећење на готовој подлози се знатно повећава. С тим у вези најбоље је користити лаке материјале: споредни колосијек, валовиту плочу и тако даље. Друга важна ствар је стварање неопходне празнине, која је била и вентилациони канал и ваздушна завеса. Не последњиПоента је заштита од биолошких штеточина. Изолационе плоче од базалтних нити не садрже калцијум у свом саставу и стога нису привлачне штеточинама, већ су удобно мјесто за зимовање глодаваца.

Сумирајући све горе наведено, треба напоменути да квалитативна изолација помаже да се значајно сачувају трошкови зимског грејања и климатизације због модерних изолационих материјала који показују високу ефикасност.