Врата за сауну и сауну из креча, фотографије у унутрашњости, улазне купке

Приликом изградње купатила, прије свега размишљам о главним атрибутима - то су стијене, полице, природни материјали за обраду, али да одаберете врата за купање су прикладни када је све остало спремно. На самом избору потребно је врло мало времена. У међувремену, сама врата су далеко од задњег елемента у парној соби.

важне карактеристике

Главни задатак који треба ријешити вратима за купке и сауне је очување топлине. Често је крило врата ниско. Што се тиче димензија, стандардне димензије су 0,7 к 1,9 м. Важно је и да је платно отворено извана. То захтијевају сигурносни захтјеви.

Без обзира на врата, она би требала стајати што ближе вратима. То ће вам омогућити да поуздано сачувате драгоцену топлоту и пару у парној соби. Модерно тржиште нуди мноштво модела од врата до врата који одговарају свим карактеристикама и издржавају рад чак иу најекстремнијим условима.

типови модела

У модерном купатилу, потребно је најмање неколико врата. Да, обавезна улазна врата за купатило, која надокнађују процес опуштања од проблема и буке вањског свијета, као и врата парне купељи. Такође у модерним купатилима постоје и друге собе. Што су више, више ће бити врата.

Приликом избора, морају се узети у обзир све могуће нијансе. Да, важна област парне купатила, врста дрвопрераде, капацитет пећне опреме. Модерно тржиште нуди велики избор врата за купање, тако да постоји нешто за изабрати.

Савремени произвођачи и модерно тржиште градње нуде чврсте дрвене конструкције, стаклене моделе са различитим механизмима, комбиноване системе.

Холистичке стаклене купке често се уграђују у модерне, модерне сауне, али за традиционално руско купатило, боље дрвене производе или комбиновано платно. Ово су дизајн дрвета и стакла. Ово је веома модерно решење.

За оне који цијене стил, можете пронаћи врло занимљиве моделе врата за купање, украшене разним украсним елементима, резбаријама. Можете и лакше одабрати платно - таква врата чешће са чврстом површином.

Карактеристике стаклених врата

Вјерује се да су стаклена врата најбољи избор за модерне сауне. Међутим, то уопште није случај. Модерна индустрија нуди такве моделе врата за купање, који су способни не само да издрже екстремне услове парне купељи, већ и да се могу уклопити чак иу традиционални интеријер руске купељи. Погледајте како модерна врата изгледају у стакленој купки. Ове фотографије ће вам помоћи да одаберете.

Тканине од стакла имају висок степен сигурности. Савремене технологије омогућавају стварање високотпорног стакла отпорног на топлоту, које лако издржи и врло високе температуре. Врата стаклене купке у потпуности задовољавају све сигурносне захтјеве, осим што су јака и непропусна за зрак.

Модерни произвођачи нуде широк асортиман стаклених модела. Стакло може бити не само прозирно, већ и матирано или са декоративним узоркомтехнологија пескирања. Што се тиче начина отварања, онда су као врата у каду клизни модели или звучне структуре.

Како користити каљено стакло. Веома је јака. Дебљина тканине је 8 мм. Ово стакло је веома тешко, чак и готово немогуће разбити.

Предности и недостаци стаклених врата

Срце предности таквих купатила може се разликовати:

  • Висок ниво сигурности - стакло није заражено плијесни и другим микроорганизмима;
  • Веома је издржљив, јер није деформисан;
  • Стаклена платна могу служити веома дуго;
  • Практичност. Ови модели су отпорни на влагу, лако се одржавају;
  • Стаклена платна су прилично функционална;
  • Трошкови за стаклену конструкцију су нижи него за дрвене.

Можемо рећи нешто о недостацима. За разлику од дрвених врата у кади, стакло је и даље изложено механичким оштећењима.

Шта треба знати о дрвеним вратима

Традиционално, руска купка је третирана дрветом. Приликом избора врата многи преферирају и дрво. Природно дрво савршено одржава топлоту, не деформира се услед утицаја температурних флуктуација. Такође не емитује смолу у атмосфери. Дрвена врата за купке и сауне савршено одговарају и као улазна врата и као парна купељ.

Тканине од природних влакана имају значајан вијек трајања. Међу типовима врата разликују се потпуно празне тканине, које су намијењене за пар, као и комбиновани модели са уметцимакаљено стакло Такви производи често имају диван изглед. Уз њихову помоћ стварају јединствене интеријере, али је цијена таквих врата за каду прилично висока.

Природно дрво је веома еколошки прихватљиво, а мирис вам омогућава да се опустите и чак може да има лековити ефекат на људско тело. Мала топлотна проводљивост нам омогућава да ефикасно ријешимо главни задатак одржавања топлине.

Има један мали недостатак у дрвеним вратима за купање - они могу да набубре. Али модерне технологије омогућавају да се овај проблем реши. Постоје специјалне композиције које утичу на својства дрвета и не бујају ни под којим околностима.

Улазна врата за купатило стабла су најчешће једнострана, у парној соби - слично. Двослојне конструкције се практично не користе.

Посебно су популарне тканине на клавијатурама. Главни део овог система је направљен од блањане плоче. Дебљина плоче је од 4 до 5 цм, док су жлебови и плочице одабрани на плочама. Трапезоидни жљебови који се пружају изнутра служе за њихово сигурно фиксирање. Можете видети како та врата за купање изгледају. Слика приказује овај дизајн.

Платно може бити направљено од дрвених шипки у чврстом или решеткастом облику. Као основа - шипке, које се затим поравнају и третирају фурниром. Ово је прорачунско рјешење ако је хитно потребно инсталирати врата за купање.

материјали

У процесу производње врата за купање као материјал најчешћекористите креч. Међутим, у неким ретким случајевима могу се користити и друге врсте дрвећа. Лајм има све карактеристике које су толико потребне у купатилу. Због посебних својстава крпе за врата могу дуго трајати. Дрво је издржљиво, отпорно на разне тешке услове рада, има пријатан мирис.

Врата од кречњака су углавном глува или комбинована. Али понекад се купке могу применити на Абасх, Гум, канадски кедар. Ове врсте дрвећа немају изванредне карактеристике и не разликују се много. Али њихова цена је знатно већа. Као купатило, најбоље је купити лимену тканину. Често је било веома модерно куповати врата од храстовине. Храстове конструкције имају високу издржљивост и велику тежину. Таква врата ће трајати јако дуго.

Захтеви за квалитет и безбедност

На врата за купатила намећу се посебни захтеви. Дакле, платно треба да минимизира губитке топлоте. Не би требало бити никаквих празнина.

Посебну пажњу треба обратити на опрему и прибор. Ручке врата направљене од метала могу постати јако вруће - могу се наћи озбиљне опекотине. Такође, метал је кородиран. Неопходно је купити оне ручке од специјалних легура отпорних на топлоту. Загревају се, али се брзо охладе.

Што се тиче улазних врата у каду, чак и ако је израђена од прикладног дрвета, потребно је даље обрадити са посебним решењима која ће помоћиспречава отицање и одбија влагу.

Ако вам је потребна улазна врата за купање, важно је пажљиво испитати све спецификације прије куповине. Приликом одабира одговарајућег модела потребно је сазнати врсту пасмине, од које је направљена чврста, врсту и карактеристике арматуре. Такође је важно сазнати која је површина тканине третирана.

Модели стаклених врата су такође одличан избор ако не морате да креирате класичан ентеријер. Стаклена врата ће у просторију додати модернији ентеријер, али своје функције обављају "до рупе".