Вишеразински плафони у унутрашњости

Вишеразински строп - оригиналан и модеран начин да у просторију додате јединствени дизајн Када дизајнирате собу у класичном стилу, можете поставити вишеслојни строп. То ће бити одлична допуна, а соби ће дати атмосферу луксуза и удобности. Инсталација такве конструкције се изводи помоћу сухозидних плоча. Ако се одлучите да инсталирате вишеслојне плафоне својим рукама, потребно је направити посебан цртеж и означити површину.

Како поправити вишеслојне плафоне

Стропови на више нивоа - прилично крхки дизајн. Често се дешава да у спојевима плоча постоје мале пукотине. У таквим случајевима, потребно је одмах поправити, иначе би се пукотина могла повећати и довести до деформације платна.

Пре него што поправите ниво стропа, потребно је мало проширити пукотину помоћу ексера или одвијача. Као резултат тога, требало би да имате пукотину са троугластим попречним пресеком. Проширење дефекта омогућава побољшање адхезије материјала.

Не брините ако се на Вашем вишеслојном плафону појави пукотина, лако се може затворити независно

Поправки се извајајо по следећем редоследу:

 1. Обрадити продубљивање са раствором прајмера. Нанети смешу фином четком.
 2. Након што се прајмер осуши, нанесите кит. Препоручује се наношење мешавине од 2-3 слоја.
 3. Даље се врши полирање. За ову операцију морате користити брусни папирфино зрната кора.
 4. Затим пређите на завршну обраду. Боје или други материјали за завршну обраду могу се нанети на место пуцања.

Бели вишеразински модерни плафон

Као што знате, вишеслојни плафони омогућавају визуелну експанзију простора. Ако одлучите да инсталирате такав дизајн, најбоље је да га обојите у бело. Плафони на једном нивоу или на три нивоа, обојени у белој боји, складно изгледају у сваком ентеријеру.

У просторијама у којима су вишеслојни плафони постављени у белој боји, мора се утврдити исправно осветљење. Најбоље је применити рефлекторе. Они су компактни и не захтевају постављање великих хипотека.

Бели вишеслојни напонски плафон - класична и стилска опција за стварање запањујућег дизајна просторије

Предности белих вишеслојних плафона:

 • Софистицираност.Дизајн на више нивоа, обојен у бело, изгледат ће предивно, али не и примјетно.
 • Свестраност.Бела је савршено усклађена са практично било којим стилом, било да се ради о стилу Емпире или фузији.
 • Практичност.Бели вишеслојни плафони изгледају добро чак и ако зидове обојите јарком бојом или поставите необичне предмете.

Како нацртати таваницу на више нивоа

Пре него што започнете инсталацију више нивоа, морате имати посебан план. Он ће вам помоћи да израчунатеброј потребних грађевинских материјала и одредити редослед акција током инсталације.

Схему је потребно саставити узимајући у обзир све разлике у висини. Ако приметите да су разлике на основној површини веома велике, најбоље је инсталирати плафоне на више нивоа.

Пре постављања вишеслојног плафона, увек се израђују цртежи целокупног дизајна

Приликом израде цртежа такође је потребно узети у обзир:

 1. Корак за монтажу ЦД-профила. Обично је то 60-80 милиметара.
 2. Разлика између првог и другог дизајна. Оптимална удаљеност између нивоа је 20 центиметара.
 3. Димензије уређаја за осветљење.
 4. Размак између листова сухозида. То је 5-7 милиметара.

Неуобичајена идеја ниског плафона на више нивоа

Комбиновани растезљиви ножеви - одлична идеја. Са овом врстом обраде можете поделити собу у неколико функционалних зона. Комбинована платна изгледају рафинирано у случају да се користе за украшавање контрастних боја.

Јасан прелаз између нивоа може визуелно променити облик просторије. Да бисте постигли добру комбинацију потребно је покупити одговарајуће освјетљење. Препоручује се да зауставите свој избор на ЛЕД тракама или уграђеним уређајима.

Комбинација вишеразинских плафона - модерног и величанственог начина обраде животног простора

Постоје 3 врсте комбинација:

 • Правоугаоник.У којим случајевима је овај метод рационаланкористити? Метод "правоугаоник" се може користити ако инсталирате мулти-левел дизајн у спаваћој соби. "Правоугаоник" подразумева уградњу масивног сухозидног оквира, око којег треба поставити мале бочне панеле обојене различитим бојама.
 • Овал.Ако желите прелепи и неконвенционални вишеслојни плафон, препоручује се да преферирате овај дизајн. Ова метода подразумева инсталацију масивног сухозидног ормана у средишту просторије. Око кутије су постављени бочни панели, направљени од више танких плоча сухозида. Користите контрастне боје да бисте обојили бочне панеле.
 • Пилула.Овај дизајн укључује инсталацију кутије за суву градњу округлог облика у средини просторије. Тачкасте лампе су причвршћене на кутију. Око кутије је потребно инсталирати бочне плоче танких плоча сухозида. Ако желите, можете инсталирати скривена светла на бочне панеле.

Изводимо уградњу двоспратних плафона

Инсталација двослојног дизајна је мукотрпан, али једноставан процес. Инсталација почиње производњом мреже. Може се израдити од дрвених греда или металних профила. Препоручује се да се преферирају челични или алуминијумски профили, јер су поузданији и не ротирају.

Пре постављања оквира, у једном углу треба направити посебну етикету, која ће означити доњу ивицу решетке. Затим, ова ознака треба да се нанесе на све углове просторије. ПослеНацртајте конац или конац на етикети.

Да би се уштедело, можете самостално инсталирати плафон на два нивоа

Технологија за монтажу на два нивоа:

 1. Инсталирајте УД профил. Мора се причврстити за зидове. Да бисте поправили производ, користите лажну лутку и вијак.
 2. Фиксирајте пинове у облику слова П са 60-инчним кораком користећи типле.
 3. Инсталирајте ЦД-профил. Не заборавите да причврстите ЦД и УД профиле за завртање металних вијака.
 4. Покријте оквир првог нивоа сухозидом.
 5. Затим започните инсталацију мреже другог нивоа. Треба га прикупити на сличан начин. Користите УД и УВ профиле за израду оквира.
 6. Уметните ЦД-профиле у траку.
 7. Покријте костур другог нивоа сухозидом.
 8. Затворите фуге између плоча од гипсаних плоча са китом или заптивачем.
 9. Инсталирати украсне калупне и расветне уређаје.

Инсталација двоетажног тензионог плафона (видео)

Ако волите необичан дизајн, вишеслојни плафони од сухозида су управо оно што вам је потребно. Такав дизајн можете сами изградити. Главна ствар - направити компетентан цртеж и исправно прикупити мрежу. Други важан фактор је избор расветних уређаја. Препоручује се да прекинете ваш избор на ЛЕД рефлекторима или скривеним светлима. Ако је соба дизајнирана у необичном стилу, различите комбинације помоћи ће вам да направите јединствени плафон.

Стропови на више нивоа (фото)

)