Видео, како правилно клијати паприке у стакленику: 7 нијанси формације

Паприка паприка мора бити исправна да би добила добру жетву као резултат. У исто вријеме, многи вртлари занемарују пасинкуванцију ове културе, што је погрешно. За високе приносе би требало обликовати и паприке.

Неопходност и посебности формирања паприке у стакленику

Процес пасинковања је уклањање младих изданака из стабла културе. Ова процедура подразумева и уклањање непотребних листова и цветова који не дају плодове. Формирање грмља паприке захтева да култура не троши хранљиве материје на непотребне елементе.

Пасинирање директно зависи од плана садње паприке. Код густог слијетања, ова процедура је потребна. Ако биљке имају довољно простора за раст, онда уклоните непотребне избојке треба да буде као задебљање биљке.

Превише густа садња лишава лишће светлости. Од овог воћа слабо расту и имају неугледан изглед.

Параметри микроклиме у стакленику могу да утичу на пашинкинг. Ако су показатељи температуре и влажности повишени, онда су листови и изданци боље развијени у биљци. За добар раст потребно је осигурати вентилацију сваког грма у стакленику. Да би се избегле болести, доњи део поврћа треба уклонити пре прве гране.

Пасикултура паприке је неопходна да култура не троши нутријенте на непотребне елементе

Честе болести које погађају паприку:

 1. Бела глина -одликује се белим тачкама на корену биљке;
 2. Мека бактеријска трулеж - појављивање на паприкама меких тачака смеђе боје;
 3. Сива трула - на плоду настају сиве мрље.

Ако је наводњавање у стакленику неуобичајено, онда нижи изданци не морају бити уклоњени. Моћи ће задржати влагу. Када се открије једна од болести, није потребно формирати грмље. Постројење ће се још више ослабити и неће се моћи нормално развијати.

Видео о формирању паприке у стакленику: редослијед процеса

Здрава биљка може почети да се формира када достигне висину од 15 цм, а за то време потребно је да се ослободите горњих тачака раста. Као резултат тога, сваки грм ће имати 3-4 главна бијега.

Прва страст ће помоћи:

 • да се формира грм;
 • Спречити вишак раста;
 • Подигните гранање.

Стварање стабљике зависи од шеме садње и услова гајења. Густина треба да буде умерена. Ако направите превише обиља, онда ће се повећати вјероватноћа инфекција биљака, њихов принос и квалитет ће се смањити. Зато је потребно периодично одсецати непотребне делове.

Процес настајања грма паприке одвија се у неколико фаза

.

Постављање је неколико фаза. Прво изрежите бочне делове биљке, а затим се ослободите првог пупољака, следећи корак ће бити уклањање доњег лима и коначно потребно стезати главну стабљику.

Након захвата у култури налази се 9-12 листова и 2-4 нова бијега.Од њих бирају најјаче. Они ће формирати кичму биљке. Слаби избојци. Тада се грмови формирају вертикално, пратећи облик В облика. Када се одабрани изданци почну гранају, потребно је да постанете јачи од насталих грана. Више слабих елемената треба бити Присцхеп са изгледом летака.

Често се бубрег ставља на главну стабљику. Овалови се формирају на свакој грани. Бочни избојци и пупољци би требало да се пресеку. За сваку паприку довољно је 2 слова за пријем свих нутријената. Један је на главној стабљици, а други - на бочном дијелу биљке.

Ревизија са одређивањем додатних листова и изданака треба да се врши редовно. Ови елементи су одсечени од бочног дела и испод места гранања главног стабла. У условима стаклене баште потребно је и да се ослободимо лишћа на главној стабљици.

 • сувоћа;
 • заразне болести;
 • Заблуде.

Када изданци порасте, треба их везати. Потребно је пажљиво извршити ове радове, јер су стабљике прилично крхке. Да бисте добили брзу жетву, мораћете да пресечете тачке раста на главном стаблу. Ова процедура мора бити завршена 50 дана прије краја вегетације.

Како пећи висок и ниско бибер у стакленику

Формирање паприке такође зависи од одабране сорте. Ако не пијуцкате поврће, можете потпуно појести биљке. Због тога је неопходно правилно и правовремено формулисати биљне грмље.

Шема пасинкуванниа низкиј растсорте:

 1. Прво сече врх биљке, а мали грм са латералним изданцима оставља;
 2. Тркачи се испитују и бирају најјаче варијанте;
 3. Прати развој доњих листова и, ако је потребно, исећи.

Пепер воли густо слијетање, али у мјери у којој. Он преферира да контактира своје сусједе. Стога, код ријетке садње, формирање грмља није потребно, јер се понекад испостави да је потпуно бесмислено.

Одређене сорте не захтевају формирање. Ово је назначено на паковању приликом куповине семена.

Уклањање непотребних елемената раста биљака треба да буде 30-35 цм, што је период активног развоја и јачања културе. Могуће је одсецање изданака када папар има најмање 10 листова и то је први јајник.

Страствена тропска и ниско-мастна паприка во стакленик е праводобно

.

Старије сорте морају бити формиране у 2-3 стабла. У ту сврху одабрани су најснажнији изданци, који имају прву цветну и крунску везу. Наранче на младом поврћу треба одмах исећи, јер ће све виталне силе и хранљиве материје ићи на развој јајника. Након резања, папар ће почети да се грана.

Карактеристике пасинкингс оф хигх-гровтх сорте:

 1. Потребно је периодично преиспитивати биљке;
 2. Најјача дама не мора да додирује;
 3. Остатак пасторака треба правовремено уклонити;
 4. За сваку нову виљушку треба пресадити;
 5. За тропске паприке треба направити подвезицу;
 6. 30 дана прије крајаВегетативни период уклања све избојке.

Да бисте уклонили пасторке, само требате узети оштре алате. Потребно их је дезинфиковати након рада са сваком биљком. Ове мере опреза су неопходне да се болест не претрпи од једног грма до другог. Ако то урадите, онда можете изгубити све усјеве.

Страст високих усева је важан догађај. Али за добар раст и развој културе паприке треба везати. Такође је важно запамтити да биљка треба да лута око подршке редовно.

Нијансе формирања паприке у стакленику од поликарбоната

Гаража од поликарбоната ствара најудобнији параметар микроклиме за биљку. Влажност и температура су повишени за брзо сазревање плодова. У исто вријеме, важно је задржати одређену брзину вјетра у стакленику како би се спријечио развој покварених сорти.

Да би сваки грм био добро проветрен, доњи део биљке се мора сећи. Овај део се може оставити само у случају лошег заливања. Онда ће моћи да задржи воду.

Прво цветање паприка мора бити уклоњено

Нијанси формирања грмља грмова:

 1. Није потребно дирати грмље заражене болестима. Можда неће преживети инокулацију и још више ослабити.
 2. Паприке воле да ступају у контакт са својим рођацима. Ако је слијетање ријетко, онда формирање грмља није потребно.
 3. Прво цветање паприке требало би уклонити. То се ради како би се постигао максимални принос културе. Ако треба да сакупите семена, ондапрви цвет ће морати да оде. Биће губитак приноса.
 4. Два пута недељно морате прегледати паприке и уклонити све непотребне елементе између главног стабла и корена.
 5. Потребно је пратити појаву могућих биљних болести. Ако се то пронађе, одмах треба уклонити све елементе културе и спалити изван стакленика.
 6. Приликом уклањања дама потребно је оставити доњи лист. Пружа исхрану јајника.
 7. Нокат треба да добије довољно сунчеве светлости. Да бисте то урадили, одрежите лишће које га засити.

Сви делови који су исечени из биљке морају се узети ван стакленика. Ако су погођене болешћу, онда ће морати да их спале. Важно је стално пратити стање паприке за добар принос.

Брига за паприке и формирање грма у стакленику

Паприка је прилично крхка култура, тако да се сав рад са њом треба обављати са маргиналном прецизношћу. Ово правило важи за сваку сорту. Брига о паприкама има своје посебности и нијансе које треба читати сваки јазавчар.

 • Равно залијевање;
 • Умерено храњење;
 • Добро осветљење сваког листа;
 • Везивање зависи од сорте.

Биљка треба редовно и обилно залијевање. Треба га чешће залијевати од парадајза. За брзи раст треба да улијемо још воде у један грм.

Пепер воли обилно заливање и добро осветљење

Оптимално заливање се одређује влагомдубина од 30 цм

Исхрана паприка је прилично ризична мјера. Ако претјерате са било којим елементом, можете изгубити биљку. Ово се односи на хемикалије и органске материје.

Осетљивост папра на недостатак воде је прилично уочљива. Са својим дефицитом, плодови једноставно престају да се развијају, а квалитет укуса оштро опада. Да би се одржала влага између редова, проводити малчирање. Такође је вредно нагласити да је паприка култура која веома воли топлину.

Везивање паприке је одређено сортом. Овај поступак треба спроводити само са биљкама са високим растом. Неодређене сорте и хибриди захтевају обавезну подвезицу.

Формирање паприке у стакленику (видео)

Узгој паприке у стакленику има своје нијансе. Они се односе на општу бригу о култури и потребу за страственим биљкама. Формирање грмља укључује уклањање свих непотребних елемената.