Узгој садница у пужевима Јулија Минаева

Предлажем да погледате видео снимак дивне жене Јулије Минаеве. Са задовољством увек гледам њен видео, има нешто за научити. Штавише, Јулија говори све, објашњава темељно. И сви њени видео туторијали изгледају као трилери. Угодан глас, чак и помало фасцинантан. Саветујем свима да обрате пажњу на ове видео снимке. Корисно је погледати и упознати нове начине садње апсолутно свих сјеменки. Сам сам посадио сва семена на овај начин. Док сам задовољан. Мјеста заузимају мало, иако сам много засадио. Леп поглед!

Садимо паприке у "пужу" по методи Јулије Минаеве

Како направити пуж за саднице

Прво се припреме све неопходне компоненте за процес засијавања:

 • земљиште (које се може купити или припремити од јесени) мора бити претходно навлажено до жељене конзистенције тако да је влага оптимална за бубрење и клијање семена.
 • ламинатна облога дебљине 2 мм у облику траке ширине 10-15 цм (одсечена од комада купљеног у радњи).
 • извадите семе из врећице и расути пуно на стол или тањир.
 • дописница - 1 ком.
 • канта испод мајонеза - 1 ком.

Када је све спремно, доведено и достављено на радни сто, могуће је наставити:

 • ставите траку облоге на сто.
 • почну да стављају земљу на подлогу, ударајући се од ивице за неколико центиметара, тако да је лакше окретати пужа. Тло се узима са жлицом или шачицом, излије на траку у дебљини од 1 цм и благо "пукне" за бртвљење. Алигнедна рубовима, посебно из земље гдје ће бити сјеме. Тло се прво мора ставити на малу површину дужине, на примјер 300 мм.
 • проширити семе преко земље на једну ивицу траке, удаљавајући се од ивице од 1 цм
 • затегните положену и посијану секцију траке у ролу.
 • земљиште, ојачавање и изравнавање дуж ивица.
 • поново на новонасталој земљи да би се проширило семе.
 • затегните траку на ролу са новом секцијом.
 • па наставите док не дођете до краја траке подлоге.
 • Припремите се да пуж покупи и обеси службеника на њега да поправи ивицу. Погодније је ставити пуж (ваљак) у канту.
 • ставите пуж у канту испод мајонезе.
 • ставите на канту полиетиленску врећицу тако да горњи дио тла не пресуши.
 • оставити канту са пужем на горњој полици кабинета до времена прве мердевине

Ако се земља мало пробуди са дна пужа, то није важно, није критично и није важно. Као што видите, прављење пужа за саднице је лако. Чак и ако се закунеш првим пужем, онда ћеш брзо направити пријатеља. Врло ће вам се свидјети.

Сетва семена у пуж по методи Јулије Минаеве

 1. пуж узима десет пута мање простора на прагу у поређењу са другим контејнерима гдје садимо наше саднице, што нам омогућава да повећамо број садница на вријеме.
 2. велико очување земљишта.
 3. у облогама семена је загарантовано и 100% увијено.
 4. у пуж можете сијати свако сјеме.
 5. клијавих биљних семенаосећају се тако удобно да је њихов квалитет раста и развоја неупоредив са узгојем садница.
 6. саднице у пужу након сетве, покретање се може развити не само на првим листовима, већ и на више. Чак је пожељно да саднице добију максималну снагу у зеленој маси иу кореновом систему пре даље трансплантације.
 7. У пужу се саднице могу развити све док се садња не постави на кревет, ако је тло испуњено развојем. Ово својство је посебно релевантно за оне културе које не воле трансплантате.


Предности и недостаци метода слијетања Јулије Минаеве

Узгој садница у пужевима је добар по томе што даје скоро 100% сличности, посебно када се користе специјалне композиције. Али постоји овај метод и значајни недостаци. Конкретно, семена и степенице су веома затегнути, саднице се често издвајају, што доводи до пада приноса. Пуж има ефекат "затворене ладице". Чак и ако има пуно светла, избојци ће и даље ометати једни друге, коријени уско у тако уском простору, биљка ће почети да се растеже. Колико је лоша садница уклоњена? Чињеница да ће на слабом корену бити велики избојци, а саме гране неће стајати на тежини и лежати на земљи - принос ће пасти. Последице су веома тужне.

Осим тога, пуж треба да буде усисан у теглу, тако да без посуђа не може. Ако семе не гази тако да не ометају једна другу, а има много земље, шта онда у пужу? Дакле, за неке врсте биљака, исти копар или цвијеће, садња садница у пужу је сасвимто је оправдано, али овде за поврће је сумњив изум. Иако, наравно, без парадајза на овај начин култивације нећете остати.