Узгој коња као врсте посла

Узгој коњаје веома занимљиво и профитабилно занимање. Ови интелигентни сточни људи су били у стању да укроте много година, па зашто га не бисте искористили. Правилно товање и држање животиња може се претворити у веома профитабилан посао. Међутим, постоји један "али" ... Посао може бити неповољан за одређеног фармера. Он можда нема довољно новца да купи неколико пастуха или да се правилно брине о доступним појединцима, тако да се одлучите за узгој коња, морате јасно процијенити њихове способности.

Али са одговарајућом расподјелом њихових средстава, чак и мини-фарма ће остати у плусу. Наравно, сада нисте само фармер, већ прави предузетник, тако да без пословног плана у овом случају не можете. Његов главни задатак је да одреди износ новца који се може зарадити у одређеном послу. То ће вам помоћи да одредите почетне инвестиције у готовину, потешкоће и начине да их елиминишете.

Ако се одлучите за узгој коња за месо, одмах треба да нађете неколико продајних места, а ваше производе треба редовно контролисати.

Коњи за узгој: шта морате потрошити?

1. Стицање пољопривредног земљишта или земљишне парцеле.

2. Куповина коња.

3. Изградња штала.

4. Храна за животиње.

5. Плата радницима.

Овај тип посла можете регистровати без икаквих проблема, а коштаће мало, јер не захтева додатне лиценце. Али не заборавите на непредвиђене трошкове. Некупите земљишну парцелу, боље је да је узмете у закуп, тако да се осигурате у случају квара. Обратите посебну пажњу на регрутовање, боље је да се ради о професионалним коњушарима. Такође, унајмите ветеринара, јер ниједна болест и болест нико није осигуран.

У игри ће бити много коња. Укупно, износ ће премашити неколико десетина милиона рубаља. Али ако исправно направите пословни план, онда профит може бити већи од почетног улагања у 3 пута. Да исплати ову лекцију за око 6 година.

Како можете зарадити на узгоју коња

Коњске трке можете зарадити на неколико начина. Већина новца улаже у правцу који доноси највећи резултат.

Као главни правац често бирајуузгој стоке . Ако почнете да конзумирате коње најбољих пасмина, онда их размножите, а затим продаје ждребаца кобила могу зарадити много новца. Такође, коњи се размножавајуза месо . Мали трошкови који ће обезбедити стоку, претворит ће овај правац у атрактивну лекцију.

Сточна храна за коње је много мање вриједна од коњских производа. Али за то, фармер мора да зна како да хране коње месом. Сваки узгајивач има посебну таблицу, у којој се јасно наводи шта хранити животиње тако да почну да добијају на тежини.

Можете се бавити обуком јахањаили хипотерапијом . Многи грађани воле ову врсту спорта и спремни су јој дати много новца. Неки фармерипокушавајући ујединити неколико подручја активности.

Не заборавите да се коњи могудати у закуп . Наравно, станар треба да обезбеди квалитетну негу за животињу. Постоји и таква - особа је веома навикнута на коња и на крају је искупљује. Продајте додатну опрему за њих. На тај начин ћете обезбедити додатне клијенте. При одабиру правца, водите рачуна о локацији штала, а њихова популарност ће зависити од тога.

куповина коња

Размотрити садржај коња за месо. Не вреди куповати стеновите коње, они показују одличне резултате у тркама. Сврха узгоја коња месног смјера је исхрана коња месних пасмина. Купите коње са добрим педигреом. Дају пуно меса, које има одлична укусна својства.

Када имате питање о избору коња, онда не могу сви одмах одлучити коју врсту пасмине купити. Многи од њих имају своје предности и недостатке, о томе разговарају са другим узгајивачима.

Најбоље пасмине коња

Да бисте купили месо, купите следеће расе: Јакут, Казахстан, Новоалтаи. Дајте предност онима које су се већ доказале у вашем подручју. Они нису веома захтевни за климу, температуру, итд., А такве животиње брзо добијају на тежини. Ове пасмине се боље размножавају и не захтевају посебну бригу.

Садржај коња: најбоље опције

1. В стадо. Коњи су прави биљоједи, најбоља храна за њих је трава. Она је додататрајнице које знатно побољшавају здравље коња. Да се ​​не замрзну - поред пашњака граде се штандови или ескадриле. Треба да имају довољно воде и хране. Веома је тешко држати коње у стаду, тако да се од тога не би требало кренути.

2. У штанду.Животињама се даје што је могуће више меса, чувају се у шталама. Просторије су подигнуте тако да је изашло око 8 квадратних метара једне особе. Нема потребе за загријавањем куће, али држите коње у одсуству скица. Изузетно је важно да се стока одувек храни, али немојте одмах куповати много скупе опреме за штале.

Садржај коња на пашњацима се исплати за око 2 године. Месо коња је укусан и густ производ, али мало укочен. Нема довољно масти, па се сматра као дијетална храна. Ако узгајате коње једни од других у штали, онда је већа вероватноћа да ће удебљати и месо постаје масно и нежно. Иако су почетне накнаде веома високе, ефективност ове области је много већа.

Коњу је потребна деликатна нега, али коњи су не само профитабилни, већ и занимљиви. Почетници фармери могу да заплаше своју високу цену, али у ствари, почетне инвестиције се могу исплатити за неколико година.