Узгој јагода у ПВЦ цеви хоризонтално

Јагода је једно од омиљених плодова за све, познате из детињства. Међутим, можете га редовно купити на тржишту, не може свако да приушти, тако да многи туристи и вртлари узгајају овај укусни бобични дом. Пошто је узгој јагода у класичној верзији потпуно ирационалан, пошто је подручје велико, а жетва мала, развијена је варијанта узгоја јагода у хоризонталним цевима.

Предности и недостаци хоризонталне култивације јагода у ПВЦ цевима

Узгој вртних јагода у цевима има многе предности у односу на традиционални начин садње, али има један и један значајан недостатак - материјалне трошкове. Да би се у таквим пројектима засадиле јагоде, неопходно је да сами набавите ПВЦ цеви и потрошне материјале за њих. Па, ако након изградње или поправке преосталих резова, који се могу користити за распоред кревета, у овом случају трошкови ће се значајно смањити.

Може се приметити следеће тачке:

 • економично коришћење пристаништа - са компетентним постављањем објеката (слојева, слојева, вертикално) приноса од 1 м? подручје се може асимилирати са количином усева који се узгаја на 1 центу уобичајеног кревета;
 • мобилност - по жељи, такав кревет се лако и брзо може премјестити на друго мјесто или простор за складиштење;
 • нема потребе за третманом тла: уклањање корова, отпуштање, малчирање;
 • увек чисте и здраве бобице, јер се практично не додирујуземљишта;
 • могућност уређења пејзажа простор површине - необичних висећи кревети са мирисним бобица може да буде украс врт ограда.

сорте за гајење јагоде у ПВЦ цеви хоризонталним

 • Елизабетх 2. даје веома велике, превозних и укусних бобице. Цан млади воће излаз. Варијанта брзо осиромашен и захтевају годишње замену.
 • Хон. Сортирај специјално прилагођен за гајење у стакленику. Укус истог имена - бобице су врло слатко. Дуго складишти и транспортује без промене квалитетне бобице. Окупљају се бобице треба кад су потпуно зреле.
 • Албион. Велики избор бобица високо укуса. Врло мирисне јагоде. Ова сорта је отпорна на болести и маловимохливии да услова гајења. Идеалан је за гајење у пластеницима.

К гаје јагоде у туби испуњен земљом, ове сорте су такође сасвим погодан. Али ће победнички ампелние више сорти јагода.

 • Генева. Велики амерички разноврсност, укусна и веома плодна. Уз правилну негу могу дати 3 кг бобица.
 • Алба. Италијански сорта, која се појавила у Русији недавно. Она има вретенасту светле црвене бобице, укусне и сочне. Занимљива карактеристика ове класе - иста количина воћа током целе сезоне, нису смањују чак и на последњем састанку.

Неопходне Материјали за гајење јагоде у ПВЦ цеви хоризонталним

Листа материјала потребних заКонструкција конструкције у вертикалној и хоризонталној верзији је мала: двије ПВЦ цијеви, једна шира (150 мм у промјеру) као вањско кућиште, те уска (16 мм у промјеру) служи за напајање водом. Покријте унутрашњу цев помоћу вреће. Више материјала је потребно за куповину причвршћивача, ужади и експандиране глине.

Какво је земљиште потребно за узгој јагода у ПВЦ цијевима хоризонтално

Да бисте узгајали јагоде у цевима, можете купити готове мешавине земљишта у било којој специјализованој продавници, а можете и сами припремити подлогу. Да бисте то урадили, узмите у равноправним односима баштенско земљиште и мешавину траве и тресета. Да бисте побољшали аерацију у земљишту, додајте мало пиљевине и песка. У насталу смјесу нужно је додати дрвени пепео, што спречава процесе пропадања. Штавише, у хоризонталним цевима оне се јављају чешће него у вертикалним.

Не би требало узимати тло на којем се узгајају парадајз или кромпир, у супротном се јагоде могу заразити неким гљивама или болестима. Додајте малу, малу дозу краве. Да бисте створили добар систем одводње у доњем делу цеви потребно је 8-9 цм да попуните велики шљунак, дробљени камен или други сличан материјал. На дренажу излијте мешавину земљишта и лагано га забијте. Тло у цеви треба да буде покривено до ивица.

Производња хоризонталног лежаја за узгој ПВЦ цеви од врбе јагоде

Производња кревета у циљу производње хоризонталног узгоја јагода има своје посебности:

 • утикачи на вањској цијеви су инсталирани на обје стране,
 • отвори јагода су избушени дуж читаве дужине, али само на једној страни, која ће се налазити на врху,
 • на дну цеви у центру је мала рупа за уклањање вишка течности, која по потреби затвара утикач,
 • дно цеви је испуњено експандираном глином, одозго поплави земљу.

Садња јагода хоризонтално у ПВЦ цеви

Одабрани млади саднице, предуслов за то је постојање развијеног кореновог система са изданцима не мање од 10 цм. Важно је придржавати се генералног распореда садње јагода, јер пропуштени термини могу довести до чињенице да грмље немају времена да се држе новог места и да се прилагоде условима у којима су се налазили. Приликом слијетања потребно је пратити положај цервикса коријена, он мора нужно бити на нивоу површине тла и не улазити у њега. Отвори корена се налазе у постојећим бунарима, морају бити у усправном положају без савијања.

Водоник заливање јагоде у ПВЦ цеви

Правилна култивација јагода у цијевима водоравно укључује правовремено дораду, прскање биљака од штеточина. Такође је неопходно успоставити исправан систем наводњавања, уз помоћ капљице, течност се равномерно шириСвака биљка (у корену). Заливање треба да се уради као сушења земљишта, само покушавам јој прст. Расту јагоде тако лако, само треба да се наоружа корисно знање и жељу.

Феединг јагода посадзхати ПВЦ цеви хоризонтална

Главни Тајна расте другачије воће - у њиховој исхрани. Пре почетка овог процеса, земљиште треба анализирати, због структуре директно зависити правила и врсте ђубрива. У јесен, када су биљке треба да 50 -55 т /х ђубрива у пролеће - исти калуп.

Правилата храњење јагодама су:

 • Фосфор 50 кг /ха. Нека би требало да буде пре садње;
 • Нитроген 90 кг /ха. Половина потребе да се непосредно пре слетања, други део - у току вегетације. Такође, треба узети у обзир фактор времену, да ако део ђубрива азота вимилос падавина биће потребно додатно исхране;
 • Потассиум 100 кг /ха. Пола треба применити пре сејања, други - у току цветница;
 • Магнесиум 100 кг /ха. Достављен на полигону.

Требало спроведе фолијарно храњење микроелемената јер побољшава приносе према 5 до 15%. Направи Траил Мик током цветања (0,025%) и имајући (0.05) бобице.

У смешу морају бити присутни следећи минерали:

 • Борна киселина;
 • кобалт нитрат;
 • цинк сулфат и манган.

Гајење јагоде у ПВЦ цеви хоризонтални