Утичнице и прекидачи Макеле: ми бирамо

Утичнице и прекидачи из Макелеа

Утичнице и прекидачи Макел дуги низ година уживали су заслужену популарност међу купцима. Заиста, скоро 40 година историје, ова турска компанија је успела да се докаже најбоље.

Производи своје производе у више од 30 земаља свијета, а каталог производа може задовољити захтјеве најзахтјевнијих купаца.

Прекидачи и утичнице за скривену уградњу фирме Макел

Каталог компаније Макеле је прилично велик, а разлике између многих модела су само у дизајнерским одлукама. Стога, да бисмо у потпуности покрили све представљене моделе и размотрили њихове предности и недостатке, размотрићемо их у зависности од врсте имплементације.

Утичнице и прекидачи серије Лиллиум

Серија Лиллиум је најчешћа међу прекидачима и утичницама компаније. Изашла је тако успјешно да је од ње формирана чак и оригинална серија, Лиллиум натурал. Од главног се разликује само од занемаривих дизајнерских одлука, па их је стога корисно размотрити заједно.


Склопке серије Лиллиум

 • Серија Лиллиум садржи прекидаче и утичнице Макеле са широким избором боја и разних техничких могућности. Погледајмо ове опције одвојено.
 • Све серије представљене у прекидачима су пројектоване за називну струју 10А и напон од 250В. Изузетак је само један модел једнополног прекидача, способан да расклопи и окрене струје до 16А. Заштита од прашине и влаге је ИП 20 за све моделе.
 • Поред уобичајеногОвде су представљени прекидачи са једним и два кључа и функционалнији модели. Пре свега, желео бих да се осврнем на три кључна прекидача која компанија Макеле може имати са једним улазом и три излаза или са три улаза и три излаза. Таква функционална функција може бити веома корисна када се спајају различити електрични уређаји.
 • Још један занимљив модел је прекидач са једним струјним кругом са једним улазом и три излаза или три улаза и три излаза. Под одређеним електричним захтјевима, ова значајка модела прекидача може постати неопходна.
 • Такође бих желео да скренем пажњу на четири модела димера који могу да регулишу снагу у опсегу од 60 до 400, 600 или 1000В. Могуће је одабрати моделе с даљинским управљачем и мрежним филтром.
 • Што се тиче Моцкле излаза серије Лиллиум, сви су пројектовани за пребацивање оптерећења до 16А. Њихов степен заштите ИП
 • Цена утичница се разликује у зависности од модела. Тако ћете наћи модел са контактом за уземљење и без њега. То могу бити једноструке и двоструке утичнице. Утичнице са заштитом од и без деце. Утичнице са заштитним поклопцем и без.

Обратите пажњу! Ако је потребно инсталирати утичницу у прашњавој просторији, најбоље је одабрати утичнице са заштитом од дјеце. Уосталом, у таквим моделима степен заштите ИП 40, који значајно смањује вероватноћу његовог загађења и кратког споја.

 • Поред тога, међу Мацлеот утичницама ћете наћи моделе за повезивање аудио, видео, радио и мрежне опреме. ТакођеПредстављене су двије опције имплементације.

Утичнице и прекидачи серије Мимоза

Серија Мимоза из Макелеа је нешто мање уобичајена у нашој земљи, али и прилично успјешна. Мање размножавање је, прије свега, посљедица вриједности ове серије, која се функционално не разликује од Лиллиум-а, али је због употребе неколико одличних материјала поузданија.


Прекидачи серије Мимоза

 • Склопке представљене у овој серији су такође дизајниране за називну струју до 10А и напон до 250В. Ниво заштите такође не прелази ИП, а осим тога, у овој серији, представљен је само један модел једносмерне склопке са називном струјом до 16А.
 • Посебност ове серије је присуство 5 модела комутираних прекидача. Овде је представљен један и два прекидача са и без осветљења. Поред тога, овде ћете наћи прекидаче за тајмере.

Обратите пажњу! Прекидачи за тајмере у свим серијама се испоручују без релеја. Због тога се временски релеј мора купити засебно.

 • Што се тиче утичница, исти модели су овдје приказани као у претходним серијама.

Утичнице и прекидачи серије Манолиа и Дефне

Макел прекидачи и утичнице из серије Манолиа и Дефне такође се не разликују много од модела представљених у другим серијама. Међу значајним разликама могуће је споменути само нешто мање величине и употребу истих материјала као и за Лиллиум серију.


На фотографији су излази серије Дефне

 • Најизразитија разлика ових серија јемање дубине прекидача и утичница. То је 23 мм, што вам омогућава да оставите више слободног простора у хипотекарној кутији и боље снабдевате жице.
 • Номинални параметри преклопника серије Манолиа и Дефне идентични су моделима из других серија. Називна струја до 10А, и називни напон 250В. Функционални скуп приказаних модела не разликује се од прекидача из претходне двије серије.
 • Што се тиче утичница, ту су иновације. У овим серијама налазе се утичнице са регулатором напона. Овај уређај вам омогућава да заштитите опрему прикључену на њу од флуктуација напона. Стога, ако немате такву заштиту на предњем панелу, а колебања напона су прилично значајна, таква утичница може бити одличан излаз из позиције.

Утичнице и прекидачи серије Целлиа

Макелове утичнице и прекидачи су по први пут испуштали и увек покушавају да одрже корак са временом. Стога, серија Целлиа је покушај да се испуне тренутни трендови.

Овде су модели са схемом боја за злато, хром, сребрну, месингану и задимљену боју. Они имају технолошки дизајн и неке конструктивне разлике.

Прекидачи и утичнице серије Целлиа

 • Најизразитије од ових разлика је дубина прекидача. Готово 28 мм за прекидаче и скоро 31 мм за утичнице. Постоје и различити оквири за серију Целлиа. Израђене су од метала и имају посебан антибактеријски премаз.
 • На номиналне параметре ове серије нећемо стати јер се не разликујуноминални параметри других модела. Али функционални скуп у овој серији је донекле ограничен. Сви представљени модели једно- и двухклавсхних прекидача имају позадинско осветљење, а међу представљеним прекидачима нема модела за називну струју до 16А.
 • Међу утичницама постоје само два модела са контактом за уземљење са заштитним поклопцем и без њега. Нема двоструких утичница, утичница за децу и модела са мрежним филтером.
 • Скуп додатних мрежа, радио и аудио излаза није тако разнолик. Исто важи и за димери.

Макел излази и прекидачи за отворено ожичење

За отворено објављивање на Макелу постоје само три серије. Један од њих за унутрашњу инсталацију и две серије са могућношћу спољне инсталације. Штавише, главна разлика између ових серија је њихов ниво заштите од прашине и влаге.

Утичнице и прекидачи за отворено ожичење унутрашње инсталације

Ова серија је позиционирана као серија за спољну инсталацију, али то је или промотивни догађај или нетачан пријевод од званичних представника компаније на нашем тржишту. Зато што је ниво заштите од влаге и прашине у таквим моделима ИП 20.

Ово очигледно није довољно да би се заштитило од атмосферских утицаја и ниједна инструкција неће вам омогућити да користите такве производе за спољашњу инсталацију.


Прекидачи и утичнице спољне серије

 • У спољној серији налазе се прекидачи називне струје до 10А и називног напона до 250В. Распон боја у овомеСерија је ограничена белом бојом и производима под храстовим или боровим дрветом.
 • Међу представљеним моделима наћи ћете прекидаче са једним и два кључа са и без осветљења. У наставку је представљен и модел са прекидачима и прекидачима за тајмер.
 • Што се тиче утичница, екстерна серија представља један и два модела утичница са контактом на земљи и без њега. Номинална струја ових производа је 16А, а номинални напон је 250В.
 • Поред тога, у овој серији постоји неколико модела утичница за мрежне уређаје и са ТВ излазом, пролазним и завршним типом.

Утичнице и прекидачи водоотпорне заштите

Ако одлучите да инсталирате утичницу или прекидач са сопственим рукама у незаштићеним подручјима, онда би требало да изаберете једну од серија водоотпорних производа. У овом спектру постоје две серије: једна од ИП 44 и друга са ИП 55. Друга серија има квалитетнију заштиту и одликује се тамнијим поклопцем кутија.


Прекидачи и излази водоотпорне серије

 • Серије заштићене од влаге нису различите. За њих постоји само једна скала боја, а број модела у функционалном скупу је врло ограничен.
 • Прекидачи у обе серије имају номиналну струју од 10А и номинални напон од 250В. Овде су приказани један и два кључа, пасс и ц тајмер прекидачи.
 • Што се тиче утичница, њихова номинална струја је 16А, а номинални напон је 250В. По функционалном скупу можете поделити и појединачне идоубле соцкетс
 • Али у овој серији постоји неколико модела који нису представљени у другим Маккел серијама. Ово је прекидач и утичница у једном случају. У овом случају постоје модели са двоструким прекидачем.

Карактеристике избора ожичења производа компаније Макел

Компаније за шминкање и прекидаче треба да се бирају на истом принципу као и друге компаније. На крају крајева, они су готово идентични и разликују се само у кориштеним материјалима и дизајну.


Редослед уградње утичница и прекидача из фирме Макеле

 • Ако желите монтирати прекидаче и утичнице, прво обратите пажњу на номиналне параметре производа. У друштву Макела практично се не разликују, па стога, ако су вам потребне утичнице са струјом већом од 16 А или мање, препоручљиво је да погледате производе других компанија.
 • Готово све серије прекидача и утичница имају различите начине причвршћивања жице или кабла. Може бити вијак или опруга. Лично сам подржавалац вијчане монтаже, али помоћу алуминијумске или вишежилне бакарне жице могуће је користити опружне стезаљке.
 • Дубина производа ожичења такође није неважан фактор у избору. Уосталом, што је мања дубина, то је погоднија за инсталацију и више каблова или жице можете оставити као залиху. У исто вријеме, смањење величина доводи до смањења отпорности на загађење, поплаве и прегријавања.

закључак

Прекидачи и утичнице одМакеле компаније пружају прилично широк спектар могућности. Али они су веома ограничени у моделима дизајнираним за отворено објављивање. Трошкови таквих производа нису високи и прилично су поуздани. Стога, ако не тражите специјализоване прикључке и прекидаче, онда Макелеови модели могу бити савршено решење.