Уређај Хидро-релејно грејање у сликама: шема, прорачун, сврха и принцип рада

Главни задатак система грејања је да обезбеди удобне услове у згради. У ту сврху користе се различити елементи и чворови који повећавају практичност, поузданост и сигурност рада. Један од најважнијих модула за балансирање и пружање заштитних функција је хидраулични пиштољ за гријање.

Потреба за инсталацијом

Када не постоји више од једног пара пумпи за циркулацију носиоца топлоте у затвореној дистрибуцији грејања, онда власници куће не морају да проучавају уређај Хидраулични грејни пиштољ. У таквим ситуацијама могуће је без њега.

Чак и ако систем подразумијева уградњу три пумпе и исти број кругова, као и уградњу котла који подразумијева индиректно гријање, овај случај ће такођер бити једноставан за рад без стрелице за гријање (у неким случајевима то се назива "сепаратор" контура). Рационално је примијенити овај чвор у круговима који имају слично рјешење.

Присуство другог котла у систему није критична чињеница. Довољно и један генератор топлоте.

Када се расхладно средство креће у четири независна круга уз учешће неколико пумпи различите снаге, неопходно је обезбедити инсталацију хидрауличког сепаратора у систему грејања. Најпродуктивнија пумпа ће обезбедити негативан притисак унутар колектора, док ће у исто време прекомерна вредност бити у обрнутом смеру.

Током истовременог рада пумпе са минималним перформансама не може се превазићиотпорност на пражњење, дакле, под нормалним условима неће бити у могућности да обезбеди свој круг неопходан за рад расхладног средства. Као резултат, контура ће остати хладна, јер ће пумпе бити једна за једну препреку.

Чак иу случају да све циркулационе пумпе имају једнаке перформансе пасоша, хидроспродукција у њиховим гранама ће бити различита, што ће утицати на физички проток воде у свим гранама, мјерење система без грешака са високим степеном тачности је мало вероватно да ће успети.

Шта је потребно за хидроенергетски пожар у систему грејања

Уз то, пад притиска се изравнава. Све пумпе ће моћи да изаберу довољну количину расхладног средства. Такође је потребно разумети шта је Хидро ватра у систему грејања. Да бисте то урадили, треба да уведете шупљу металну цев са израчунатом секцијом, а њен задатак је да обезбеди област нултог притиска на путу од котла до радијатора или других потрошача.

Схема хидрауличног пиштоља

Истовремено, хидраулични пиштољ има јасан принцип рада, важну сврху и релативно приступачне прорачуне.

ВИДЕО: Принцип рада хидрауличне стреле

дијаграм радног тока

Да би се разумело зашто је хидраулични пиштољ потребан и да би се разумело начело хидрауличног рада, вреди размотрити представљену шему.

Пар колектора је сигурно спојен специјалним хидрауличним прекидачем. Балансира вредност притиска у суседним и ротационим гранама. Због ове конструкцијеконтурно решење обезбеђује потребну количину расхладног средства. Радом колектора гријања из хидрострела потребно је осигурати проток загријане воде из котла у истом волумену који иде на радијаторе, у супротном ће потрошачи хладити расхладну текућину.

Постоје три начина рада у којима ради хидро-реле са колекторима:

 • први - коначни волумени на излазу из котла и на обрнутој страни се поклапају;
 • друго - грејање иде више волумена него што је у стању да развије котао;
 • трећи - генератор топлоте производи више врућег носача топлоте него га успијева извући потрошачима.
Прва, идеалистичка варијанта се готово никада не дешава, а друга опција је неприхватљива, јер доводи до прекомерног хлађења просторија. Најчешћа и практична је трећа опција, која се заснива на принципу рада хидрауличког удара.

Да би се формирао нулти притисак, потребно је формирати снажан ток из котла или другог генератора топлоте. У овом случају, потребна вам је најснажнија пумпа инсталирана у или паралелно са котлом.

Унутрашња структура гасног котла

Интерни уређај

Схвативши зашто је у систему гријања потребан Хидро пожар, вриједно је обратити пажњу на његову функционалност.

 • Један од задатака који су му поверени је хидродинамичко балансирање. Овај елемент штити измењиваче топлоте, у већини случајева од ливеног гвожђа, од хидрауличких удара.
 • Такодје дозвољава и граничникЛако је одбацити нерадне контуре гријања.
 • Изводи се изравнавање притиска у различитим контурама и несметано функционисање у режимима рада.
 • Хидрострел ради у канализационом или седиментационом режиму, у којем се акумулирају чврсте честице, које могу оштетити систем, на пример, велике комаде ваге, рђу итд.

Принцип рада

 • Због преусмеравања продора у ваздушни систем, могуће је уклонити појаву жаришта корозије и оксидације метала.
 • Обезбеђује стабилан проток генератора топлоте, балансирајући температурне режиме у доводу и повратку.

Оперативна операција

Хидраулично ватрено оружје за загревање врши се сопственим рукама или купује у продавници има следеће параметре рада:

 • На крају монтажних радова, укључујући и заваривање спојева, систем гријања се пуни расхладним средством са собном температуром.
 • Започиње се котао, чија аутоматизација укључује примарну циркулацију и пали пламеник.
 • Будући да вода има ниску температуру, она ради на малој контури, без покретања секундарних пумпи, дизајнираних за слање загријане расхладне текућине у радијаторе.
 • У овом тренутку, хидраулични пиштољ обавља функцију усисних и резервоара за механичке честице

аутоматиц

 • Када расхладно средство уђе у режим радне температуре, покреће се циркулација према потрошачима, а након вишка подешене температуре у кругу купца поново се циркулишеискључен То је принцип рада хидрауличног пиштоља.

селф-ассембли

Власници сличних система грејања са неколико контура могу да направе сопствене хидрауличне стрелице. Ово захтева цев кружног или квадратног пресека са датим бројем цеви. Прихватљиво је да се довод повеже у горњи део, а повратак традиционално прати доње цеви.

Ова метода је релевантна за вертикални распоред цијеви. Међутим, хоризонтално позиционирање елемента је такође дозвољено.

Скупштина обично користи колектор. За њега се узима било који материјал:

 • структурни нисколегирани челик;
 • нерђајући челик;
 • полипропиленски материјали.

У сложенијим конструкцијама, поред одвода ваздуха и спремника, монтирајте неколико контролних сензора.

Сада је време да размислимо да ли вашем систему за грејање треба хидро гас. У принципу, то је могуће урадити, али само ако је систем елементарни једноцевни или двоканални. Комбинована кола без хидрострела немају где да оду.

ВИДЕО: Хидраулични пиштољ - уређај и намена. Потребно или не?

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4