Унутрашњи зидови од гипсаних плоча са СИП панелима

Не тако давно, у нашој земљи, изградња је почела са СИП панелима, на пример, становника Канаде. Врло брзо (око 3-6 мјесеци овисно о сложености и обиму рада) не само да су куће смањене, већ и разне индустријске и јавне просторије. СИП панели вам омогућују да брзо, уз минималне материјалне и физичке трошкове, изградите зграду која није лошија од зграда традиционалних материјала. Након завршетка изградње поставља се питање обраде зидова: који материјал уопште користити у ту сврху? У овом чланку ћемо описати како се одвија унутрашња декорација објекта са ГИФ панелима сухозида. Али прво ћемо разумети шта су СИП панели, како су конструисани, које су њихове предности и недостаци.

Шта је СИП панел

Овај потпуно нови технолошки материјал појавио се на тржишту релативно недавно, а многи не знају шта су ови СИП панели. Њихов уређај је прилично једноставан. Између двије ОСБ плоче налази се значајан слој пјенастог полистирена. То им даје бројне предности и предности у односу на друге сличне материјале који користе исти принцип:

  • Ако упоредите зграду са бетоном, онда у првој много мању тежину, елиминишући потребу за изградњом масивне подлоге, која захтева додатна средства (али је такође потребна солидна основа)
  • Висок квалитет и доступност полистирена задржава топлину у кући, чиме се штеди енергија и ресурси
  • Јефтиније у односу на друге материјале. Један значајан завеличина панела кошта 2500-3500 рубаља
  • Једноставна инсталација. Не требају вам никакви уређаји за подизање, сви панели су довољно лагани, ручно их подигните
  • Завршна обрада унутар куће је минимизирана, јер СИП панели стварају идеалну подну површину, зидове и плафон
  • Зграде са СИП панелима су постављене веома брзо и квалитетно
  • Плоче се не могу деформисати под оптерећењем или током времена
  • Градити зграде могу бити практично у било које доба године
  • СИП панели су у потпуности направљени од еколошки прихватљивих материјала, они неће узроковати никакву штету за здравље

Ова значајна листа је главни аргумент при одабиру материјала, стога се такве зграде све чешће граде. Сада ћемо говорити о унутрашњој обради зидова сухозидом.

Предности и недостаци обраде гипсаних зидних плоча са СИП панелима

Плоче су направљене у фабричким условима, тако да је након подизања зида савршено равна, што је врло важно за уређење интеријера. Али онда се поставља питање: да ли је неопходно спроводити обраду у овом случају? Можете једноставно покрити плочу бојом и лаком како бисте је заштитили од оштећења и корозије, ау овој фази завршите све, али површина ОСБ плоче није баш погодна за такве сврхе. Ожичење ће такође бити потребно монтирати директно на зид, што није веома сигурно и може изазвати пожар или струјни удар. И све ово ће покварити изглед вашег зида, тако да на врху панела стоје сви завршни материјали. Можда је дрво другачијеукрасни панели. Али најлакши начин је да се зидови заврше сухозидом.

Као и сваки други материјал, суви зид има своје предности и недостатке. ГКЛ је врло једноставан за инсталацију, чак и за особу која нема искуства у сличном раду. На површину лима лако се наноси кита, прајмер, тапете за лепак. Испод листа сухозида можете сакрити ожичење без ризика од електричног удара. Још једна предност за оне који желе да раде поправке је јефтина, али квалитативно - ниска цена.

Недостаци су: суви зид се боји ватре и влаге, али доступност ватроотпорних и отпорних на влагу лимова омогућава употребу сухозида чак иу купатилу или у кухињи.

Облагање зидова ГИП панелима на сувом зиду

Обично се гипсана плоча поставља на метални или дрвени оквир. Примјеном овјеса, трака је причвршћена за зид. То се ради ако је потребно поравнати зид. Таквих проблема са зидом СИП панела не би требало да буде, јер је његова површина савршено равна. Зато заврните завртње за профил равно у СИП панел. По уобичајеној шеми - прво пошаљите, затим вертикалне полице, а затим хоризонтално између њих да дате крутост дизајна. За бртвљење можете ставити гумену подлогу.

Након полагања ожичења, пређите на полагање сухозидних плоча. На овај начин се смањује површина просторије, али је најпогоднија за полагање кабла између лажног зида и зида са СИП панелима.

Често коришћене облоге без оквира, т.Зид је раван, а плахта ће бити врло погодна за причвршћивање. На овај начин се штеди простор. Такође, ризик од пожара је смањен због одсуства ваздушних тунела између зидова који доприносе ширењу пожара. Причвршћивање се врши и вијцима или посебним љепилом.

Након полагања плахте већ је обављен козметички третман.

уградња кабловског снопа

Ако поставите суву зиду на оквир, онда је ожичење довољно лако између оквира и зида. Производи се непосредно пре причвршћивања лимова. Жице морају бити изоловане, затворене у посебну ребру.

То је компликованије са фрамелесс везом. Постоји неколико метода. Најпоузданији и најскупљи - сакрити жицу у три слоја сухозида. На први лист се причвршћује канал за каблове, два листа другог слоја који се налазе уз њега са обе стране, а трећи врх све на својој површини.

Друга опција је покушати направити мале удубљења у сухозиду испод кабла, а затим закопати површину.