Унутрашње облоге врата: опције фотографија за косине и облоге, реализација властитим рукама

У процесу обављања поправних радова у стану или приватној кући, често постаје неопходно замијенити многе премазе и системе. То укључује прозоре и врата. Након уградње улазних врата остаје нетачан прорез са избочинама у преградама и оштећеним премазом. Завршна обрада ових површина врши се како би се на мјесту уградње предњих врата прикрила слична оштећења на радном мјесту. За такву облогу изнутра користите најразличитије материјале које можете видети на фотографији у овом чланку. Штавише, до данас на тржишту грађевинског материјала сваки потрошач може покупити управо оно што је потребно и погодно за унутрашњост ходника.

Материјали за обраду

Добро завршена обрада улазних врата ће додати естетику, уредност и потпуност просторије. Многи данас су забринути како да максимизирају квалитет обраде предњих врата. Шта одабрати из материјала, текстуре или боје?

Главни задатак је да се постигне такав резултат који би улазним вратима из куће омогућио складно и природно уклапање у идејни дизајн ходника.

Пре него што се настави са избором материјала за обраду површине улазних врата, потребно је узети у обзир низ општих захтјева или жеља. На пример, у ситуацији када врата просторија улазе у ходник, има смисла да се улазна врата мало разликују од осталих. Уосталом, улазна врата су главна.

Ако ходник нијеВрло пространа, па чак и близу, можете размотрити огледану верзију улазних врата. Ова опција не само да ће створити илузију повећања простора, већ ће и са естетског гледишта изгледати веома импресивно. Истина, таква одлука о имплементацији се не препоручује, ако у кући има мале дјеце.

Важна тачка при избору врсте обраде врата је потреба за извођењем изолације конструкције. Боље је изоловати грејач изнутра, јер иначе материјал неће трајати дуго. Прво, ово правило важи за заједничка степеништа и приватне куће.

Често се као материјал за прераду унутрашњости улазних врата користе дрво, природна кожа или њезине замјене, пластичне плоче, МДФ-ови. Поред тога, можете користити самолепљиви филм или боју.

Осим тога, не можемо заборавити на обраду врата. Имајући у виду чињеницу да стамбене зоне обично карактеришу стабилност и сталне унутрашње температуре, улазна врата могу бити обложена споредним колосијеком, гипсом, декоративним каменом или облогом.

Загревање и завршна обрада крила врата

Прије свега, потребно је припремити гријач, на примјер, пјену. Типично, унутрашњост металних врата је опремљена ребрима крутости, формирајући посебне ћелије. По величини ових секција потребно је изрезати секције пене, чија ће дебљина бити око 30-40 мм.

У следећем коракуТребало би да користите пиштољ са монтажном пеном. Неопходно је применити периметар сваке секције контуре, а унутар удубљења постоје још две траке композиције. Након тога припремљена секција пене се залијепи. Идентичне операције треба обавити са свим ћелијама на вратима. Важно је не заборавити и оставити простор за уградњу браве на вратима.

Након што морате припремити мјесто за руковање унутрашњости врата. У ту сврху користи се инсталациона трака. У њеном џепу је постављен лист шперплоче и самотампер са шеширом, са којим ће се причвршћивати на врата. Стуб треба да буде фиксиран на три стране, осим на горњи део. Одатле ће почети уређај спољног тапацирања.

Треба нагласити да коришћена шперплоча треба да има својства отпорна на влагу. Поред тога, пошто је инсталиран, препоручује се да га претходно покријете сјајном бојом, а сада треба да узмете слој шперплоче заједно и уредно, како не бисте оштетили пену, клизите унутар монтажне траке.

Након тога, потребно је љепило премазати врхом шперплоче и на њега поставити други дио монтажне траке. Не треба је причврстити завртњима.

На добијену површину можете напунити слој коже или другу варијанту завршне обраде.

Довршавање портала врата

Да би се губици топлоте кроз врата свели на најмању могућу меру, требало би да буде што је могуће боље приближити њихово заптивање. Главна улога у постизању таквог циљаРезултат је обрада падина улазних врата, која се морају суочити након завршетка радова на главној инсталацији.

Постоји неколико основних опција за руковање улазним вратима. Међу главним треба да буду малтерисање, употреба МДФ плоча, уградња ГКЛ плоча са накнадним бојањем, уградња ламината. Прво, потребно је поравнати косине са гипсаним раствором или помоћу сухозидних плоча. Прва опција је радно интензивнија. За жбукање падина бит ће потребно припремити цементно-пјесковиту мјешавину, а такођер користити и посебне углове боје за боље поравнање.

Простор између углова мора бити испуњен раствором и лопатицом лагано поравнати површину. Након сушења малтера, можете наставити са обрадом косина било којим материјалом. Поред описане методе, можете користити и за лепљење ГКЛ плоча. Потребно их је унапред исећи до потребне величине. За причвршћивање ГКЛ плоча користи се оквир или фрамелесс метода. У другом случају се наноси лепак. Размотримо неколико варијанти обраде детаљније.

Декорација рупа пластичним панелима

Унутрашња облога врата од пластичних плоча је посебно популарна међу потрошачима. То је због демократске цене и једноставности инсталације ових дизајна. Као резултат имплементације таквог техничког рјешења, власници кућа добивају беспријекорно глатку и изванредну покривеност која ће додатиестетика сваког ентеријера.
Главне предности пластике су једноставност и лакоћа уградње, лакоћа одржавања, отпорност на влагу, отпорност на утицај различитих температура. Осим тога, пластични панели за облоге врата не блиједе на сунцу. Још једна важна предност овог рјешења је потреба да се избјегне прединсталацијски рад прије уградње панела. Површина на коју ће панел бити постављен није потребна.

Изградња рупе са каменом

Употреба камена као завршног материјала неће само да допринесе естетици ходника, већ може изгледати као шик. Најчешће се код ове врсте облагања користе вештачке плоче мале дебљине. Најбоље је одабрати камен дебљине не веће од 4 мм.

За фиксирање камених плоча посебног састава. Употреба самолепљиве подлоге штити материјал од пукотина и пукотина. Најпопуларније рјешење за такву обраду је кориштење цијелог дијела камена. Сличан изглед ће изгледати естетски, елегантно, визуелно подсјећајући на монолитни комад камена. Ова предивно украшена врата изгледају као декоративни портал врата.

Друге опције

Треба напоменути да далеко од свих потрошача могу приуштити обраду простора на улазним вратима с украсним каменом. Ово је прилично скуп материјал, па као алтернатива можете користити МДФ плоче или ламинатне подове. Они суније гора од монолитних камених плоча, али има низ специфичних разлика. Предност ових материјала је доступност и лакоћа руковања њима.

Ламинат је практичнија опција за МДФ плоче. Овај материјал је релативно јефтин, леп и екстерно уредан. И ламинат и МДФ имају дуг вијек трајања, отпорни су на влагу, као и отпорни на средства за чишћење и дезинфекцију. Да би се мало побољшале естетске карактеристике ентеријера улазних врата, могуће је прекрити МДФ премаз природног фурнира преко МДФ-а. То ће допринети престижу и елеганцији изгледа целокупног дизајна.

У ходнику малих величина, уобичајена величина стана изгледа одлично на улазу, у обради простора око којег се користе елементи од природног дрвета. А ако се слика облоге комбинује са украсом који је инсталиран у намештају ходника, онда ће унутрашњост просторије бити што је могуће хармоничнија. Скупља опција је обрада дрвеног декоративног фурнира.

Недавно се комбинација различитих материјала све више користи за прераду. У овој комбинацији важно је обратити пажњу на њихову компатибилност, квалитет и поузданост уградње. Биће потребни неки алати и материјали за обављање посла. Прије свега, то је пјена (пјена), монтажна пјена, слој шперплоче дебљине око 9 мм, него за резање пјене, водонепропусног грађевинског љепила и специјалне монтажне плоче са саморезним и притисним вратилом.