Унутрашња врата у ентеријеру апартмана

Унутрашња врата су незамењив елемент сваког ентеријера. Слични производи омогућавају изолацију простора од странаца. При избору модела потребно је узети у обзир структурне карактеристике и дизајн. Такође, платно се треба уклопити у унутрашњост и ускладити простор.

садржај

 • Дизајн унутрашњих врата
 • Дизајн унутрашњих врата
 • релевантни материјали
 • Избор унутрашњих врата

Дизајн унутрашњих врата

Доступан је велики избор типова унутрашњих врата, тако да ће следећи критеријуми, као што супосебности отварања и уштеде простора, помоћи да се направи прави избор .

 • Класична опција - предња врата, која су једнокреветна и шкољка. Ови модели белих и других нијанси се уклапају у сваки ентеријер и могу бити опремљени прагом. Када се ради о конструкцији са једном ивицом, платно ће се отворити само лево или десно. Ако је ширина дизајна 90 цм или више, онда када отворите производ ће заузети пуно простора. Да би дизајн био удобнији, чини се да се тресе. Другим речима, захваљујући посебном механизму отварања, биће могуће открити унутрашња врата и на себи и на себи.
 • Клизна конструкција није ништа мање популарна. Ово је идеална опција за ентеријере малих станова. Важна предност таквог производа је могућност инсталације чак и на закривљеном зиду.
 • Купе за врата претпоставља постојање водилица које су фиксиране у плафонуи подове по којима се креће крило врата. У таквом дизајну, бела или смеђа нијанса може имати неколико врата. Захваљујући модернизацији система овјеса данас можете без доњих шина, причврстити елемент само испод плафона. Снага дизајна и квалитет кретања врата остају исти. Ово је заиста важна предност која поједностављује дизајн ентеријера. Да, у свим просторијама могуће је направити несастављену подну облогу.
 • Уграђена унутрашња врата обезбеђују уштеду простора. За повезивање тканина користе се посебне петље. Такви дизајни изгледају сјајно у широком отвору и истовремено готово не заузимају простор.
 • Многи потрошачи преферирају комбиновану опцију. То је комбинација врата-купеа са хармоником или клизним платном са шипком. Да бисте пронашли најбољу опцију, довољно је проучити колекцију крпе за врата направљене у једном стилу.
 • За стандардну рупу, оптимално рјешење ће бити од врата до врата. Изградња је врло лако отворити. Да бисте то урадили, прво морате да повучете производ, а када дође до средине, помера се у страну. Према томе, једна половина ће остати у соби, а друга ће ићи даље.
 • Иновативна унутрашња врата су још једна популарна опција. У овом случају, тканина клизи по зиду или одговарајућем сухом картонском паковању. Ако изаберете прву опцију, имајте на уму да у овом случају, на рецепцији, нећете моћи да поставите намештај.

Дизајн унутрашњих врата

Приликом одабира врата увек моратеузети у обзир особине унутрашњости . Стручњаци препоручују да се платнена врата изводе у истом стилу и да имају исту висину. Ово правило важи чак и када је унутрашњост свих просторија изведена у различитим стиловима и колорима. Такође, то је заиста важно, под условом да неколико врата иде у једну дворану.

 • Класични стил унутрашњег простора . Његова карактеристика је лакоћа, као и пропорционалност и строге линије. Сви ови захтеви важе за унутрашња врата. За њихову израду најбоље одговара дрво, иако је понекад дозвољено користити стакло. За унутрашња врата, изведена у класичном стилу, вреди изабрати белу боју или богату тамну нијансу. Друга опција ће отежати унутрашњост просторије, као што се види на фотографији.
 • Висока технологија . Унутрашњост, направљена у овом стилу, карактеришу једноставни геометријски облици, ергономија, комбинација сјајних и мат материјала, као и отвореност. Према томе, таква унутрашња врата треба да имају минималну обраду. Савремени материјал, укључујући стакло или метал, биће погодан за њихову производњу. Због таквих карактеристика такви производи постају главни врхунац ентеријера, као што се види на фотографији. Од боја треба да преферирате беле или засићене нијансе.
 • модернист . У овом случају, употреба унутрашњих врата је строго забрањена, јер је главна карактеристика стила - максимална отвореност. Инунутрашњи дизајн врата може бити опремљен уметцима од матираног стакла или фурнира.
 • Арт Децо . Овај унутрашњи стил треба да узбуђује и ужива. Његова главна особина - луксуз, шик и помпозност. Према томе, дизајн ентеријера би требао бити посебан. За израду унутрашњих врата погодна је дрво, које може имати бијелу или тешку црну боју. Као декор користе се једноставни праволинијски биљни орнаменти. Бит ће релевантни и цвјетни мотиви и митска бића, представљена у облику витраја.
 • Тецхно . Унутрашња врата, израђена у овом унутрашњем стилу, увек су строга и веома концизна. Разликују се равним линијама и недостатком украса. Захваљујући таквом дизајну, направљеном у белим или другим мутним бојама, могуће је нагласити минимализам ентеријера.
 • Барок . У овом случају, потребно је избјегавати помпозност, ослањајући се на луксуз. Слична унутарња врата увијек су украшена украсима од поврћа, резбаријама и богатом опремом. Можете изабрати одговарајуће решење када гледате фотографију.
 • земље . Платно таквог дизајна ентеријера је лаконско и једноставно. Да би унутрашњост била мало живахнија, у ћелији можете користити мала звона, поткове и елементе од тканине. Да би се направила ручка врата и петља, одговараће сирови метал тамних нијанси или бронзе. Земља користи употребу топлих смеђих или наранџастих нијанси.
 • Прованса . Овај стил ентеријера сугеришеприсуство белих дрвених врата украшених живим украсом цвијећа. Сам дизајн може бити вештачки стар, што изгледа веома модерно.

релевантни материјали

Приликом израде унутрашњих вратакористе се различити материјали . Да би се проценила таква разноликост могуће је на фотографији. Приликом избора одговарајуће опције обратите пажњу на трошкове и основне карактеристике, као и на стил ентеријера.

 • Фибербоард. Бијела или смеђа структура врата овог материјала је велика потражња. Важно је запамтити да се у овом случају дрво користи за креирање оквира. Предности су лакоћа и приступачна цена. Минуси укључују недовољну чврстоћу и одсуство одличне звучне изолације. Поред тога, вреди одбити да се користе унутрашња врата плоче од влакана у просторији у којој је ниво влажности повећан.
 • МДФ. Овај материјал је отпорнији и отпорнији на влагу. Када користите таква врата не можете се плашити буке.
 • Низ дрва. Слична унутрашња врата изгледају веома лепо у ентеријеру. То могу бити глува платна или дизајни са декоративним стакленим уметцима. Да би се смањили трошкови производа од дрвета, могућа је варијанта са природним облогама фурнира. Захваљујући овом решењу, тежина унутрашњих врата ће се смањити, а отпорност на влагу ће се повећати.

Избор унутрашњих врата

За одабир одговарајућег дизајна препоручује се у фази планирања поправка стана и развоја унутрашњег уређења. Захваљујући овом приступуће бити у могућности да правовремено подигне дизајн материјала и његов дизајн, као и величину. Природно, избегавање било каквих проблема помоћи ћеу креирању унутрашњих врата по наруџбини , али таква услуга је прилично скупа.

Важно је запамтити да се врата стандардне величине заправо разликују по величини. Дакле, на надморској висини од 2 м, ширина може варирати између 0,6-0,9 м. Према томе, купљена врата се не могу уклопити у рупу.

Многи људиузимају у обзир стандардну висину , али дизајнери ентеријера предлажу да одаберете више бијеле или смеђе нијансе. Изгледају веома импресивно. Поред тога, присуство заиста велике рупе чини унутрашњост просторије прилично пространом.

Сва унутрашња врата се разликују по величини и структуралним карактеристикама. То се односи и на декор. Због присуства стаклених уметака, кованих елемената,биљних украса и рељефних узоракадизајн се може уклопити у сваки ентеријер. Штавише, правилно одабран производ бијеле или друге боје бит ће главни врхунац стана.

Внутренние двери внутри