Унутрашња врата у економској класи: буџетске опције за сваког купца

Најбољи материјал за израду унутрашњих врата је интегрални низ природног дрвета. Добар је у својој природности, еколошкој чистоћи, дугом вијеку, високим нивоима топлинске и звучне изолације. Постоје ови материјали и недостаци. То је висока хигроскопност, кроз коју се врата могу деформисати, као и запаљивост, са нивоима влаге. Али њихов главни недостатак је висока цена. А ако се прва два проблема успјешно ријеше уз помоћ различитих технолошких техника, онда је постизање значајног пада цијене квалитетних врата из овог дрвеног поља практично није реално.

Како бити, ако су вам потребна добра унутрашња врата, а новац за производе од скупих природних материјала није довољан? Једини излаз су унутрашња врата економске класе, за производњу којих се користе јефтини материјали.

Шта су врата сегмента економије?

Таква врата се израђују или у потпуности од вештачких материјала, или од природног дрвета ниског квалитета, прекривеног различитим вештачким материјалима. Најчешћи типови производа су:

 • Дрвена фурнирана врата;
 • Врата од МДФ-а;
 • врата од фурнира;
 • Врата од ламинираних плоча.

Буџетска унутрашња врата израђена од висококвалитетних материјала који задовољавају све технолошке захтјеве могу служити ни мање ни више него скупље опције. Поред тога, нижи ценовни сегмент нуди разне дизајне и боје производа, а непостизање виших оцена. Хајде да причамо о различитим типовима јефтиних врата.

Дрвена унутрашња фурнирана врата

Крило врата је израђено од појединачних комада бора ниског квалитета и прекривено је фурниром (танким лимом) са свих страна. Такви модели су јефтини, међутим, имају низ недостатака, они могу:

 • да се осуши;
 • сплит;
 • деформација;
 • да се стратификује;
 • Поразити плијесан и гљивице.

Ламинирана врата од МДФ-а или плоча од влакана

Такође су веома популарни и производи на бази МДФ-а (прешани чипс) или плоче од влакана, прекривене заштитном ПВЦ фолијом. Овај материјал има тежину и густину двоструко већу од природног дрвета. Позитивне особине таквих врата треба истакнути висок степен топлотне изолације материјала и његова добра отпорност на паљење. ПВЦ фолија, која покрива производ, даје јој отпорност на различите штетне факторе:

 • огреботине;
 • штрајкови;
 • Сунчева светлост;
 • Утицај агресивних хемикалија које се користе у свакодневном животу.

Важно је и то да од свих врста унутрашњих врата у економској класи прилично дуга гаранција даје управо производе од МДФ-а.

Врата са ћелијама за прсте

Овај тип производа је оквир израђен од МДФ-а или иверице, испуњен чврстом плочом од папира. Недостаци таквих структура укључују недовољну топлотну и звучну изолацију, паљење свјетлости, слабу отпорност на удар. Што се тичепредности фурнираних ћелијских врата, онда можете уочити њихову малу тежину и врло демократску цену.

Врата од ПВЦ-а

ПВЦ - материјал практичнији од природног дрвета. Крило врата се не распада, не гори под утицајем сунчевих зрака, задржава облик дуги низ година и, штавише, није склон изазивању алергијских реакција. Поред тога, ПВЦ врата се одликују одличном топлотном и звучном изолацијом. Погодни су за породице са кућним љубимцима, јер је материјал од којег су врата израђена веома тешко оштетити.

Карактеристике цена

Приликом избора унутрашњих врата у економској класи, треба имати на уму да се њихова цена обично означава само на платну, али се пуни трошак састоји од:

 • Заправо, крило врата;
 • Кутије које представљају структуру која се састоји од попречног пресјека и два вертикална реда, који служе за спајање крила врата;
 • Ормарићи који покривају подручја гдје су кутија и зид повезани;
 • Прибор који се састоји од петље, браве, оловака и наочара.

Као резултат тога, почетни број, наведен у ценовнику, повећат ће се приближно два пута. Међутим, не би требало да штедите на арматурама и изаберите чак нижу ценовну категорију него што вам се свиђа крило врата, пожељно је да одговарају једни другима.

Неке специфичности. На пример, грундирано платно, намењено за сликање, вреди 650 рубаља. Цео сет неопходних компоненти кошта 700 рубаља. Ако заинсталација унутарњих врата одлучио привући стручњаке, а затим њихове услуге ће коштати најмање 2.000 рубаља.

Ако купујете унутрашња врата економичне категорије, који је оквир од боровог безсуцхковои дрва и прекривен вештачким фурниром, онда ће само платно коштати 2.000 рубаља. Модели који користе стаклене уметке биће још скупљи. Што се тиче унутарњих врата шкољки, тада ће арматуре и рад мајстора инсталатера морати да плате још више.

На шта треба обратити пажњу при избору унутрашњих врата за економску класу?

Имајући у виду чињеницу да унутрашња врата треба да имају не само добар изглед, већ и да пружају топлотну и звучну изолацију појединачних просторија, прво треба питати од чега су направљена.
Влакнасте плоче и иверице имају високу оперативну квалитету, а осим тога имају ниску цијену, али је удио ових материјала прилично велик. Због тога се за крзно од њих треба користити поуздане петље.

Масонит је такође прилично јефтин материјал. Крпе за врата направљене од ње - шупље и нису у стању да пруже довољан ниво звучне изолације. Површина масонита више него било који други материјал пати од механичких утицаја, из тог разлога, већина модела у којима се користи, долази на продајна места са површином која се наноси, која ће морати сама да фарба.

Иза ламината врата МДФ-а са ламинираном површином купцаморат ће платити више него од месонита, плоча од иверице или иверице, али за све показатеље премашује конкуренте из категорије економске класе. Још једна важна нијанса при избору унутрашњих врата је еколошка чистоћа материјала који се користе за његову производњу. Одређивање да ли је производ присутан у производу отровне супстанце може бити независно, водећи рачуна о мирису тканине или фитинга. Производи направљени од материјала који задовољавају захтјеве ГОСТ-а, не издвајају никакве специфичне мирисе. У том случају, ако постоји непријатан мирис, боље је проћи поред таквог производа.

Такође је важно да је исти материјал коришћен за прављење и паковање, као и за постељину и платно. У односу на арматуре - шарке, оловке, резе, резе, браве за врата, браве и остали покретни елементи, њихов ход треба да буде гладак, без шкрипања приликом отварања и затварања врата.

Неопходно је пажљиво испитати површину платна и држати га на длану, не смије бити удубљења, пукотина и струготина. Ако су изабрана врата лакирана, не би требало бити честица прашине у слоју лака. Сви делови јединице врата морају бити у истој боји.

Који произвођачи продају јефтина врата на тржишту наше земље?

Каталози продавница имају прилично велику листу унутрашњих врата разних брендова. Шта разликују производе различитих марки?

Врата из Скандинавије

Произвођачи из Финске и Шведске - Килсгаард, Матти Ови, Алавус се специјализујуна отпуштање врата, како средње тако и економске класе. Њихови потенцијални потрошачи су људи који више воле једноставност дизајна у комбинацији са функционалношћу. Доминантни тип врата економичне класе је оквир-плоча са глатким површинама, чија боја је слична боји каросерије аутомобила. Захваљујући овој боји, крило врата има сјајну текстуру и тешко га је огребати.

Шпански модели

Крпе за врата из ове земље средином 90-тих година прошлог века продаване су у готово свим продавницама у нашој земљи. Тих дана, до 60% свих врата доведено нам је са Иберијског полуострва. Таква популарност је резултат комбинације неколико позитивних фактора:

 • Руска љубав према класицима;
 • спектакуларан изглед производа;
 • Висококвалитетне перформансе;
 • Ниски трошкови због употребе тканине ДСП или МДФ плоче, обрађене природним фурниром, чија дебљина не прелази 0,6 мм.

Таква врата још увијек имају свој тржишни удио.

Врата домасих производитела

Нажалост, због уништења сопствене индустрије алатних машина са колапсом СССР-а, велика постројења за прераду дрвета су присиљена да купују линије за производњу врата у иноземству. Из тог разлога, производи домаћих предузећа као што су друштвени "Софиа" или Пенза "Дера" као две капи воде слични су италијанским вратима, Калининград "Оптимум" - финској, московској "фабрици дрвних производа" иНовгород "Волкховтса" - на шпанском.

Што се тиче цијена, домаћа звона на вратима, а посебно домаћи хардвер, постају све конкурентнија. У овом случају, квалитет производа и њихов асортиман се константно повећава.

Одлучивши се за куповину јефтиних унутрашњих врата и адекватно одговорити на њихов избор, може се у потпуности очекивати да ће производ задовољити купца и да ће га дуго служити, задовољавајући поузданост, квалитет и уштеду.