Зашто не цвате тулипане, цветни тулипан

Цветни тулипани, цроцусес или хиацинтхс радо нас гледају у рано прољеће. Међутим, не дешавају се сви вртлари, има таквих - има лишћа, али нема цвећа. У овом чланку ћемо детаљније размотрити главне разлоге зашто не цвате тулипан. Ако пратите све смјернице, добићете бујно цвијеће тулипана.

Такође је вредно напоменути да нису сви цветови увек цветали, можда су неки цветали, а други нису, или су пупољци веома мали. Међутим, слика је једна: цветни тулипани су испреплетени са лишћем.

Зашто не цвјета тулипани: главни разлози:

1. Неправилно одабран материјал за слетање.Велика жаруља ће процветати у истој години, а мала ће ићи на следећу. Такође, вртлар није могао да примети оштећени садни материјал. Прво је закопао нездрав цвијет.

2. Недостатак довољне количине сунца.Цвеће као сунце, без богатог цветања не чекаш. Немојте их скривати у густој хладовини дрвећа и грмља.

3. Присуство хладних и јаких ветрова.Овај разлог је посебно релевантан у регионима Руске Федерације. Тулипани су затворена подручја без вјетра и прехладе.

4. Неправилно пристајање.Строго се придржавати смјерница за вријеме испуштања тулипана. Иначе, временски услови ће разбити сва ваша очекивања за дивно цвијеће. Ако љето траје, врућина неће хтјети напустити вашу регију, а затим тулипанексплодирати, и као резултат ће умријети зими.

5. Рок истекли.Биљке које су већ процветале морају се на вријеме извадити из тла. Скоро све летње сијалице морају да се одмарају. Ако закасните са њиховим копањем, онда ће биљке започети нови циклус развоја. На њему ће се почети појављивати нови корени, клице. Ако прерано ископате сијалицу, тулипан неће имати времена да стекне снагу пре свог будућег цветања. А биљка неће донети жељене боје.

6. Подземна неправилна дубина.У јесен, луковице тулипана ослобађају изданак који допире до површине тла. Тако биљка доживљава зиму. Недовољно продубљени лук ће се појавити на површини прерано, замрзнут ће се и пропасти. Превише дубоко продубљивање ће повећати путање младица до сунца, он више неће имати снаге да се развије.

7. Оштећење луковица у земљишту. Не заборавите да свака биљка треба своју земљу. У неким тлима не могу уопште расти. Тулипани нису изузетак. У глинастим, превлажним тлима, цвијеће почиње трунути у тлу. Такође је важно напоменути да жаруље више воле да једу мишеве.

8. Неисправан рез тулипана.Одрежите цвеће за букет, оставите најмање два лишћа, иначе вам наредна година неће задовољити шик цвет.

Ваша башта ће бити невероватно лепа када тулипани почну да цветају. Међутим, ради такве лепоте потребно је добро радити.