Унутрашња врата од венге са стаклом, светле боје датог дрвета, фотографије у ентеријеру

Дрво, из којег се израђују унутрашња врата венгеа, један је од најскупљих и најрјеђих материјала. На основу својих својстава, дрвни материјал је веома сличан тврђави са храстом или орахом. Због садржаја уља у дрву и употребе специјалних композиција у производњи, венге је отпоран на појаву гљивичних лезија и напада разних инсеката.

Боја и текстура

Унутрашња врата израђена од таквог дрвета имају богату боју. Венге врата, израђена помоћу језгре цијеви, могу имати распон боја од богатог црног до дубоко црвено-црвеног. У случају употребе младих слојева дрвета као полазног материјала, производ може имати боју од бледо жуте до готово беле.

Текстура врата направљена од дрва венге разликује се по својој изражајности. На производима тамних тонова јасно се виде довољно велики узорци влакана. У већини случајева, влакна имају светлије нијансе.

Међутим, најчешће се врата венге-а називају практично сви производи који одговарају схеми боја, засићености и текстури. Такве облоге могу имати фурнирање од природног венге-а или га не садрже у било којој форми. Разлог томе није само висока цијена и ријеткост материјала. Главни фактор је сложеност процеса обраде дрвета и сушења дрвета због високог процента садржаја смоластих супстанци.

Конструкције ове врстеизгледају ригорозно, елегантно и аристократски у исто време. Поред тога, употреба тамних тонова платна у ентеријеру - веома је практично решење. То је због чињенице да је на површинама ове врсте много мање видљив мањи дефект у облику огреботина, као и контаминације.

Материјали за производњу врата и цијена венге-а

Као материјал за израду унутрашњих врата у венге већини својстава стане храст, који је предмет посебне процедуре тонирања. Такође је веома ефикасан, захваљујући својој снази, коришћена дрвена грађа од тамног ораха.

С обзиром на популарност венге врата, готово свака врста дрвета се користи у њиховој производњи. За његову усклађеност са спољним показатељима врши се поступак дубоког тонирања и лакирања.

Често се у процесу стварања платна користе различити уметци. У већини случајева материјал је стакло. У овом случају, дизајн по трошку се не разликује много од производа, потпуно фурниран венге. Најјефтинија опција је куповина квалитетне имитације под Венгом.

типови врата

Унутрашња врата, која имају било какву могућу боју и текстуру венгеа, у стварности и на фотографији, изгледају поуздано и истовремено привлачна. А с обзиром на њихову разноликост, прикупљање модела прилагођеног ентеријеру није компликовано. Такав производ сам по себи може послужити не само као додатак квалитети, већ и као украс собе.

Тренутно на тржиштупредстављене су следеће врсте производа:

 • Изводи се из интегралног низа. Дизајн производа, у већини случајева, је шљива са једним или два гриље;
 • Навојни са природним венге материјалом. Дио оквира најчешће је израђен од четинарске резане грађе;
 • Тканина, прекривена фурниром других врста дрвета са тонирањем у одговарајућој боји;
 • Венге ентеријери са уметцима. Допунимо платно стаклом обичног, мат или каљеног типа. Често се користе композиције обојеног стакла.

Употреба у унутрашњости

Упркос способности венге стила да се комбинира са готово свим детаљима присутним у унутрашњости, постоји низ елемената који могу значајно оштетити њихове естетске карактеристике и цијелу собу у цјелини.

Препоручује се да се не комбинира фурнирано или обојено платно са предметима од имитације природног дрвеног материјала који садржи изражену текстуру. Врата фурнираног типа складно су комбинована са текстурама које имају обојене отопине ​​у облику мрака, до нијансе чоколадног храста или ораха.

Унутрашња врата, која имају нијансу светлог венгеа, биће усклађена са елементима меке текстуре дрвета. Најпогоднији дизајн је употреба дрвних материјала или имитација сљедећих боја:

 • мед;
 • јоха;
 • Трешња;
 • храст;
 • Лигхт хазел.

Боја врата је "лагана".

Вриједи се тога сјећатихармонија ће се срушити када се користи у унутрашњости намјештаја или подне облоге имају боју тамнијих нијанси. Дакле, кварење изгледа је способно за масивне елементе боје трешања, рходоса храста, махагонија, класичног или рога, као и моренског храста.

дизајн

Разноврсност материјала који се користи за фурнирање или нијансирање, као и разноврсност боја, омогућава вам израду различитих декоративних елемената и уметака у саставу платна. Облик таквих елемената може бити апсолутно било који. Уобичајено се користе строги геометријски детаљи у облику трака хоризонталног или вертикалног распореда.

Када се унутрашња врата венге-а надопуњују стакленим елементима, дизајн је веома користан и визуелно додаје светлост и елеганцију просторији. У присуству тамног пола, инсталирање врата светлих тонова ће створити осећај лакоће и софистицираности, ефективно се појављујући у унутрашњости.

Употреба стаклених елемената нестандардних и сложених облика у вратном крилу изгледа веома корисно. Посебно успјешно кориштење масивних дијелова који заузимају значајан дио платна. Свака напаипост у линијама декоративног елемента у комбинацији са вратима венге-а постаје модерна и префињена одлука. Неједнакости облика стварају јединствен оригинални ефекат и не навикавају се на време.

Конструкција венге врата, у којима је велика количина простора прекривена стакленим елементом, универзална је и погодна за сваку боју сексуалног покривања, зидове инамештај. Врло често се примјењује цртеж слике или орнамент на стакленом дијелу врата.

Стаклене витрине се ретко користе, јер обиље засићених детаља у боји може визуелно оптеретити дизајн врата и читаве просторије у цјелини. Најчешће се приликом постављања украса користи највише неколико нијанси једне боје.

Најчешће се у производњи врата на венге са стакленим уметцима користи матирани или затамњени тип стакла. Транспарентно стакло се ретко користи. У присуству јаког осветљења у просторији, лако је додати ентеријер луксуза. Да би се то постигло, довољно је уградити унутрашња врата од венге са стаклом, осенчена кроз дебљину како би се створио мали ефект огледала. Присуство тамног пола ће додатно појачати ефекат.

Стилизовање производа од стране произвођача

Многи произвођачи врата у венге-у у производњи платна придају важност текстури производа који се ствара. Као резултат тога, на продају се често појављују дизајни оштрих, невероватних боја. Дакле, ту су врата од плаво-црне, светле боје, па чак и белог храста.

Међутим, употреба таквих необичних боја донекле популаризује венге производе. Таква решења у боји омогућавају вам да изаберете варијанту врата, погодну за било коју од соба. Поред тога, у таквим случајевима, сви постојећи позитивни квалитети венге производа се ефикасно реализују.

Избор за себе платна изведена у овом стилу,купац проналази поуздану конструкцију, отпорну на оптерећење при савијању. У раду, ово својство се изражава у способности платна да издржи честа оптерећења у облику отварања, као и промену температурног режима и нивоа влажности.

Изузеци од својстава отпорности на савијање су производи са стакленим уметцима. То је због неког уништења интегритета структуре производа. Међутим, ова нијанса не утиче критично на функционалност врата.

Произвођачи

С обзиром на садашњу велику популарност, врата фирме Венго производе многе компаније које се баве производњом унутарњих слика. Фотографије таквих врата, смјештене у каталозима произвођача, прије одласка у салон дају прилику да се осмисле одговарајући модели како би их одмах видјели у живо.

Мед производители на съответните дизајни, такви се давно се изнесуваат на пазара на гиантска врата, както

.
 • "Уљановска врата" у Лиубертсију;
 • Фрамир у Санкт Петербургу;
 • "Александријска врата" у Уљановску;
 • "Фабрика Софија" у Тверској регији;
 • Волкховетс ин Велики Новгород.

Поред великих фабрика, постоји много малих компанија, које су направиле добру изјаву о себи у области производње унутрашњих врата. Такви произвођачи укључују компанију Ладор, Цхоице, Оцеан, Браво.

Једна од врата фирме Белвуддорс је у боји "венге".

Производи венге бјелоруске групе врата, који укључују: Белвуддорс,"Белоруска врата", "Доц врата". Производи које ова компанија представља су релативно ниске у ценовној политици.

Често се на тржишту налазе производи венге таквих страних произвођача као што су италијански производи компанија "ФОА ПОРТЕ", "НЕВ ДЕСИГН ПОРТЕ", "РОМАГНОЛИ", "ЛЕГНОФОРМ". Производи који се производе у овим предузећима су различити користећи све масовне материјале. Распон цена понуђеног производа одговара нивоу изнад просека.