Унутрашња врата МДФ: фотографије сличних производа и критике о њима, особинама и сортама

Један од најчешћих материјала за израду унутрашњих врата је МДФ. Популарност производа заснованих на њој је комбинација практичности и ниске цијене. МДФ унутрашња врата су сада најбоља алтернатива за конструкције од пуног дрвета.

Производна технологија

МДФ тканина је лист средње густоће направљен од финих дисперзионих дрвних струготина. У процесу израде чипова стиснуту притисните да формирају слова потребне густине. За квалитетно лепљење чипова користе се адхезиви у облику урее смола. Смањење емисије штетних материја током загревања у процесу производње листова у састав меламина. Тако је готов производ еколошки прихватљив и сигуран.

Употреба других адхезивних супстанци је непожељна, јер утиче не само на квалитет производа, већ и на степен његове безбедности.

МДФ структуре врата

Принцип одређивања цијена МДФ производа директно зависи од његових карактеристика дизајна. Тако да унутрашња врата, на основу типа платна, могу бити:

  • штит;
  • Фоилон.

панелна врата

Платно може бити интегрално или са различитим декоративним уметцима (углавном од стакла). Конструкције овог типа су веома популарне због разноликости изгледа и технолошких особина. Унутрашња врата панела се састоје од 3 главна дела: оквира, пунила ивањска декоративна облога.

Израда скелета, у већини случајева, потиче од дрвета од пуног бора. Такав оквир може бити опремљен додатним уметцима за монтажу фитинга. Са врха оквира, МДФ листови су фиксирани. Празнина је испуњена пунилом у облику картона или органског материјала. Захваљујући целуларној структури пунила обезбеђена је лакоћа дизајна у комбинацији са високим изолационим својствима и добром издржљивошћу. Такви дизајни називају се Масонит. Ту су и густи и скупљи модели овог типа. Пуњење се врши искључиво од МДФ платна. Таква врата имају већу тежину.

филми

Оквир унутрашњих врата налази се на ободу платна. Могуће је користити хоризонталне или вертикалне уметке из низа у средини конструкције. Ови елементи значајно повећавају трајност производа. Са врха оквира за једнакост платна уграђене су МДФ плоче. Унутрашње шупљине се затворе помоћу стаклених или МДФ фолија.

Овај тип платна има веома оригиналан изглед и потпуно је склопива структура.

Типови декоративних премаза

Осим типа конструкције крила врата, на трошак производа у великој мјери утиче врста вањског премаза који се користи. Декоративни материјал прекривен унутрашњим вратима МДФ-а обавља функцију не само лепоту на фотографији иу стварности декор, већ је и важан заштитни елементелемент Захваљујући декоративном премазу могуће је повећати отпорност тканине на виши ниво влаге и променити температурни режим. Поред тога, премаз ефикасно штити структуру од разних механичких оштећења.

Најчешће се МДФ врата користе као завршни материјал:

  • Природни фурнир. Овај премаз је најскупљи, јер је танак комад природног дрвета, у потпуности задржава текстуру материјала;
  • Еко шпон. То је материјал направљен димензионирањем танких слојева секција од природног дрвета;
  • ПВЦ фолија. Омогућава равномерно прекривање читаве површине врата. Материјал осигурава висококвалитетну заштиту тканине од утјецаја влаге и има широку палету боја;
  • Ламинат. Премаз се састоји од неколико слојева у облику папира са декоративним елементима и заштитним филмом. Обезбеђује висок степен отпорности на хабање;
  • Емајл. Тканина се наноси у више слојева, што обезбеђује висок степен заштите од утицаја влаге и пада температуре. Палета боја је неограничена.

Покривеност МДФ лаком за врата је обавезан поступак, јер вам он омогућава да постигнете висок степен заштите производа од разних спољних негативних фактора. Поред тога, унутрашња врата од МДФ-а након премазног лака постају скупи производи и на основу прегледа купаца, имају потпун и концизан изглед.

Предности МДФ врата

Популарност унутрашњих врата од МДФ-а,се заснива на великом броју погодности ове опције. Главне предности су лакоћа примања производа у комбинацији са трајношћу. Цијене за врата МДФ су знатно ниже од цијене производа од интегралних дрвних масива.

Захваљујући посебним технолошким процесима, врата МДФ савршено издрже ефекте влаге, температурне варијације и углавном су заштићена од разних механичких оштећења.

недостаци

Као иу сваком другом производу, постоје бројни недостаци у унутрашњим вратима МДФ-а. За минусе структура овог типа је висок степен запаљивости. Такође, у недостатку одговарајуће спољашње заштите или високе влажности, платно може да се набрекне.

Танка врата се лако ломе, а поуздане и густе МДФ конструкције се могу упоредити са ценом чврстих дрвених врата од масивног дрвета.

селекција

Врата од МДФ-а, због њихове вриједности, доступна су практично сваком купцу. Међутим, треба разумети да цена директно зависи од квалитета производа. Да би изабрали квалитетна врата, пре свега треба обратити пажњу на перформансе површине платна. Важно је да не постоје дефекти у облику надутости или сечења.

Најбоља опција за однос цена и квалитета је конструкција врата Мазонита. Производи од интегралног МДФ платна преко овог индикатора их надмашују, међутим, због своје прилично велике тежине, дозвољени су за уградњу у отворе јаких и дебелих зидова. Они нису погодни за танке преграде од гипсаних плоча.

ИзборУнутрашња врата МДФ-а посебну пажњу треба посветити гаранцији произвођача како за декоративни дио платна тако и за цјелокупну конструкцију у цјелини.