"Сцениц Лавендер" везни криж: шеме и 5 врхова

Слика са букетом лаванде ће бити пријатан поклон за вољене и одлична декорација интеријера Пузећа лаванда, везни криж са шемама које трају до 2 сата, допунит ће унутрашњост куће или постати тематски поклон. Тајна успјеха лежи у способности љубавнице да одреди игле у платну, остављајући најфиније трагове. Због тога се препоруча озбиљно приступити питању избора инструмената. Ради се о тканинама са захтеваним нивоом густине, као и нитима које нијансе треба да буду до пастелних тонова.

Изаберите потребне алате

Све марамице се могу поделити у две категорије. Прва укључује оне који имају све што им је потребно код куће. Довољно је отворити ормарић гдје се налазе предмети за шивање, како би могли одмах почети радити.

Арсенал почетне занатлије састоји се од платна, нити, игала, маказа, обруча, оловака за обиљежавање, и наравно, узорака везења

У другу категорију спадају почетници којима је потребно унапријед размишљати прије одласка у складиште робе за ручни рад.

За почетак, морате схватити да вез са крижем боје поља захтијева најфиније игле. Препоручује се употреба броја 26, 25 и 24. Да би се направила спољашња контура и позадина, боље је узети број 13-15.

Додатно, за работ со потребни следеси инструменти:

 • Шематски приказ слике - што је мање грешака, то ће се брже носити са радом;
 • Специјални маркер за применуозначавање на тканини - употреба традиционалног прибора је забрањена;
 • Новорођенима се препоручује да користе разлотс;
 • Нити лаванде за стварање слике.

Обриси цвећа су направљени са што је могуће танким нитима, а укупна позадина и спољашње границе су дебеле. Потребне игле №24-26 игле које вам омогућују да одредите сваки потез. Препоручује се да се више пажње посвети схеми.

Везујемо лаванду крстом по схеми: припремна фаза

Распрострањена грешка почетника ће бити погрешна корелација потребних фотографија и платна. Ако је лаванда извезена крстом на основу професионално припремљене шеме, тада су у ћелијама назначене све димензије.

Ова врста ручне израде, као и друге, има своје тајне и нијансе, које посједују мајстори који су се бавили овим радом више од годину дана

То је компликованије када љубавница проналази слику независно. Да би се смањила вероватноћа грешке у овом случају помоћи ће вам да користите рачунарску технологију.

У само неколико минута слика ће бити правилно обликована. Након тога, морате купити платно тражене величине.

Следва следна процедура:

 • Нежно пренијети жељено извлачење на тканину;
 • У ту сврху се користи посебан маркер за вез, чији се трагови могу лако опрати ако је потребно;
 • Чинеле и лишће су нацртане танком линијом, а пупољци су дебели;
 • Ако се не пронађу грешке, можете сигурно започети рад.

Исправно изабран инструмент и правилно извршена мерења - кључ успешног рада. Пронађене слике треба пренијети у схему за везење. Тачност у овом случају достиже 1 ћелију. Ако нема довољно искуства, увек можете да користите рачунар. Поред тога, све ознаке се обављају помоћу маркера ткива.

Правила везења прелазе лаванду

Када радите, морате бити опрезни у погледу ситница. Прво, рад увек почиње од центра платна. За почетак, треба да везете обрис пупољака крстом.

Да се ​​не би уплели у схему и да се не бави обрадом грешака, боље је означити платно тако што га разбијемо на велике квадрате са странама 10к10 укрштања

Почетници би увек требали имати штампани круг испред својих очију. Након тога, прелазак на централни дио цвијета, а затим на лишће и гране.

Ако говоримо о дебљини коришћене пређе, онда за пупољак користимо предива са двоструким наборима. У изузетним случајевима, троструко преклапање је дозвољено, али само ако се планира приказати букет.

Във връзка, има и пар корисних припорочил:

 • Навоји за причвршћивање могу бити направљени на вањској страни платна са чворовима;
 • Позадина се изводи иглом број 14-16, у зависности од степена засићења;
 • Игле са бројем 25-26 користе се за декоративне елементе.

Хармонична комбинација танких и дебелих нити - гаранција успеха рада. Комадићи и листови се увек извршавају суптилно, а пупољак - више засићен. То се може постићи двоструким склапањем. Могуће је повећати овај индикатор само када се планира представити букет на тканини.

Украсимо везење лаванде крстом

Када се комплетна шема заврши, морате размислити о додатним декоративним елементима. Овдје се препоручује придржавање начела релевантности. Боље је оставити мало празног простора него визуелно преоптеретити композицију. Да би се мало оријентисала међу различитим опцијама почетника и професионалаца, постоје једноставне препоруке.

Куглице се разликују у великом броју облика, нијанси и боја

Употреба перли - додаје спектакуларан рад. У овом случају, морате направити избор у корист не превише светлих нијанси, које се не разликују много од укупне структуре боје рада.

Употреба нити са ефектом позлате или сребрења - необичан дизајнерски потез, који помаже да се фокусира на значајне дијелове композиције.

Цвет лаванде: везење узорком (видео)

Лаванда је цвет који пјевају писци, уметници и музичари због своје лепоте. Можете га везати појединачно, за мало врећице или као дио цијелог букета. Ако вам је у првом случају потребно још 2 сложеније нити, онда у другом - 3-4. Пре почетка рада, шема се пажљиво проверава и означавање се врши уз помоћмаркер ткива. Читав узорак веза мора бити испред очију.

Детаилс: Лавендер Цросс везење кругова (фото примјери)

)