Улична расвјета за дацху - 50 фотографија идеја како брзо претворити земљиште

Људске навике нису постојале све до 15. века, и вероватно није било ничега као средство осветљавања улица ноћу. Када је издат декрет британског градоначелника да зимска светла треба да виси на неосветљеним стазама, упозоравајућа светла почела су да се шире широм света.

Данас мало људи замишља како да живи у тамној тами, као што је раније морало да живи наше недавне претке. Раније, пламен, разблажен у мрачној и сигурној пећини, био је спас живота, јер је уплашио дивље животиње, непозване странце. Можда је то разлог зашто се модерни становник града осјећа угодније ако је "сунчев зрак" на улици?

У условима града, све више и више, постоји потреба за уградњом фењера, јер не постоји уобичајена неонска расвјета, и изглед извора свјетлости као обезбјеђење, и штити у одређеној мјери. Дизајн осветљења, тачније, његова правилна локација на локацији, ствара угодну атмосферу.

Врсте расвјетних тијела за викендице

Сви уређаји за уличну расвету могу бити одвојени за потребе програма. Фењери обављају две функције - осветљавају тамне области и користе се као осветљење у реализацији пејзажног дизајна.

Ако узмемо у обзир прву ситуацију, лампа је оријентир на локацији, заштита од пада, од повреде. Ако говоримо о другој ситуацији, захваљујући таквим светиљкама кућица постаје не само летња резиденција, већ производуметност, и има посебну енергију.

Лантерне су подељене методом њихове монтаже: зидне, приземне, плутајуће, покретне или преносиве, као и подне светиљке.

Према типу извора светлости који се користи, то су ЛЕД диоде, са сијалицом са жарном нити, флуоресцентном, халогеном и чак се напајају соларном енергијом.

Зидне лампије пружају дом и унутрашњост првенствено профињености, али истовремено функционално освијетљене степенице на улазу. Такав фењер одликује оригинална изведба, компактност.

Данас можете купити зидну лампу и користити је за заштиту локације. Како? Светлост таквог рефлектора покрива читаву околину.

Подне лампе су чешће. Њихова конструкција је једноставна, лако се причвршћују на жељено мјесто, дјелују као освијетљено мјесто на ненаметљивом мјесту, могу постати контура улица, украсних стаза, рекреацијских подручја.

Лантерна од печурака - нека врста бакље. Захваљујући њему, може се створити бајковита, веома лијепа свјетлост која се љуља - зраке се рефлектирају изнутра, обично зрцална површина капице гљива.

Постоље као цилиндар или стуб - све лампе су сличне распореду са лампом. Извана су концизнији и прилично оригинални.

Земљане лампе се користе у обележавању контура шеталишта. Ставите следећесветла на ивицама површине пута.

Ако постоји везаност у видиковцу, онда можете инсталирати "улични лустер" - тамне вечери ће се одржавати у удобној и угодној атмосфери.

Избор спољних елемената осветљења је изузетно широк и стога није тешко изабрати фењер, изведен у жељеном стилу.


  • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

  • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

  • Кућица за псе са сопственим рукама: цртање, инструкције корак по корак са примерима фотографија

Избор расветних уређаја

Приликом избора уличних светиљки за дацху, прво треба да разумете врсту уређаја за осветљење. Али то није довољно. Не радите без проучавања техничких способности, чак и основних. Од посебног значаја је клима у којој ће се и даље користити фењер, колико често пада падавина, како се драматично мијења температура и колико често долази до удара вјетра.

Да би живот фењера био дуг, изаберите лампу од висококвалитетних материјала. Сигурност употребе прибора на градилишту је важна.

Не заборавите да користите сијалицу - цена лампе је гомила, али на послу троши много струје, а штавише, не постиже меки сјај.

Соларна улична свјетла су широко распрострањена, јер су једноставна за употребу и економична. Сијалице су скупи, иако скупињегово име у употреби оправдава.

ЛЕД уличне свјетиљке омогућавају постизање жељене верзије сјаја, наглашавајући идеју дизајнера. Све више се управо ове лампе користе за стварање ноћне свјетлости.


  • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

  • Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)

  • Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије

Шта је боље - мало или много?

Размислите о путовању ка вртларству. Употреба било каквих акцента светлости и боја, осветљавање стаза, цветних гредица са цвећем - све је потребно ожичење за полагање. Када користите целокупно позадинско осветљење у земљи, можете веома изненадити рачун, ставити на потрошену електричну енергију.

Алтернативно, користите батеријске лампе које се могу пунити. Минус њих - у мразу изузетно брзо пражњење, у условима кише, лоше осветљење.

Норме вртног осветљења нису, зависи само од преференција власника куће, од величине парцеле, њене конфигурације.

На фотографији уличних свјетала и различитих начина постављања на градилиште, јасно је да постављање боја и лаких акцената чини помрачење подручја атрактивнијим.

Фотографија модерних уличних светиљки у сеоској кући


  • Како направити властити лежај на кућици својим рукама је једноставанпримери и цртежи са упутствима

  • Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)

  • Ћелија у земљи сопственим рукама - фотографија идеје о беспријекорној регистрацији