Улазна врата у кућу: метална, жељезна, дрвена са стаклом, варијанте фотографија

Процес обнове сеоских кућа има много суптилности и различитих нијанси. Неки, попут улазних врата, стичу најобичнија врата намијењена за уградњу у стан, а онда се свуда около жале на хладноћу, влагу, буку. Разлог за ове приговоре је да колиба није стан, а улазна врата у кућу су потребна одговарајућа.

Врата за викендицу и стан: каква је разлика између њих?

Разлика између ова два типа врата су карактеристике дизајна платна, као и јединице врата. Дакле, модели за уградњу у сеоској кући морају имати квалитетан систем изолације - таква крила врата иду директно на улицу иу зимском периоду изложена директном удару хладноће. Врата апартмана немају никаквог озбиљног загријавања - заправо, у стамбеним зградама постоји и улаз.

За конструкције врата викендица, користе се и други елементи за монтажу, а друга се закључава. Овакви модели врата често имају снажније и поузданије браве које могу ефикасно да раде у лошим условима. Сви елементи морају да функционишу поуздано чак иу тешким климатским условима. Врата за колибу су такође опремљена снажнијим петљама, које су скривене унутар блока. Често је тежина система врата много виша од тежине врата врата.

Још једна важна нијанса - отпор вандализму и хакирању. Веома често се у сеоској кући на платну постављају неколико различитих брава, а платно се отвара према ван. То је тодизајн је врло тешко исциједити из кутије.

Понекад викендице постављају два улазна врата. Први има заштитну функцију, снажнији је, што је више могуће заштићен од неовлаштеног приступа. Други се користи за топлотну изолацију унутрашњих просторија. У том случају, крпе морају бити израђене од различитих материјала.

Кутије за врата у приватним кућама су такође сигурније. Ово се ради тако да у случају слијегања елемената темеља тканина није заглављена.

Дакле, врата за сеоске куће излазе на улицу, она мора издржати љетне врућине, зимске мразеве, оштре температурне флуктуације, утицај атмосферских падавина и високу влажност. Истовремено, заштита просторије од овог платна је 100%, што дуго задржава идеалан изглед. То се постиже због неких тачака.

Метална улична врата и њихов изглед

Модерна улазна метална врата морају издржати све вањске утјецаје. Савремени произвођачи своје производе опремљају висококвалитетним премазима који обављају и декоративне и заштитне функције. Данас постоји велики избор различитих материјала за завршну обраду, али не могу сви да функционишу у тешким условима.

На пример, слике насликане методом праха, под утицајем негативних фактора ће почети да се пењу. Заштита овог премаза за очување естетског изгледа.

Не показујте се боље у условима руске климе и модернихотиснута врата. Имају заштитни премаз, и иако се брзо не упија, још увек пати од разних повреда, што доводи до смањења заштитног слоја. Као резултат, метал почиње да хрђа.

Не, па чак и нано-премаз није у могућности да штити метално крило врата од утицаја влаге и других фактора колико год је то могуће. Најоптималније решење у овом случају је куповина и уградња добрих, квалитетних и стога трајних модела предњих врата у кући. Како у свим моделима препознати добра врата? Овај производ се обрађује шперплочом, или МДФ. У случају уништења премаза може се лако замијенити и тиме уштедјети метал од корозије.

топлотна изолација

Исто тако је важно како је крпа за врата изолирана. Не зависи од тога колико је топлоте конзервирано, већ од формирања кондензата. Такође, вуче корозивне процесе на металним вратима.

Изаберите јединицу врата која је сигурно изолована. Унутар добро изолованих платна практично неће бити накупљања кондензата. Таква врата ће трајати јако дуго.

Други фактори за избор врата

Постоје неки други фактори који могу на овај или онај начин да утичу на рад и карактеристике челичних врата. На пример, дебљина метала утиче на снагу и карактеристике топлотне изолације блока. Што је већа дебљина челика, то ће више метала бити подвргнуто деформацији услијед температурних флуктуација, што доводи до уништења заштитног и декоративног премаза.

Ако је челик у реду, онда јестебрзо се подвргавају корозивним процесима. На њега ће снажније утицати кондензација, која ће се зими у великом броју акумулирати у блоку.

Ови фактори се морају узети у обзир приликом одабира јединице врата у кућици или сеоској кући. Ако се игноришу, онда таква врата неће дуго трајати, а новац ће бити узалудан.

Врата високог квалитета - шта је то?

Главни показатељ којим се може одредити поузданост и квалитет врата - то су карактеристике блок-дизајна и материјала платна. Кутија у модерним оклопним вратима направљена је од прилично густог угла. Мање кориштена профилна цијев. Као оквир користе се до две челичне плоче. Унутра, тканина је додатно побољшана ребрима крутости.

Ова ребра су постављена вертикално. Да би се побољшала заштитна својства, произвођачи комбинују ребра, постављена хоризонтално са вертикалом. У празнини између ових ребара налазе се изолациони и звучно-апсорбујући материјали. Поред тога, дизајн је појачан снажним петљама, које могу бити традиционалне лопте или сефови.

типови врата

За викендице се користе два типа система врата - они се заборављају од свих дрвених врата и метала. Такође можете истакнути пластичне и стаклене моделе. Све ове опције имају своје посебности, недостатке и предности. Да бисте направили избор, морате знати све карактеристике које би требале имати добра улазна врата за улицу и викендицу.

Карактеристике металних врата

Ово је веома поуздано иотпоран на разне разорне конструкције. Међу предностима је висока издржљивост. Произвођачи узимају у обзир све факторе који на неки начин утичу на јединицу врата на улици, тако да ће овај производ трајати неколико деценија.

Богате могућности обраде омогућују вам да платите произвољан изглед. Јединица врата има довољну буку и изолацију.

Дрвена врата за приватни дом: све што треба да знате

Упркос великој популарности уградње металних и блиндираних улазних врата у кућу, дрвени модели су и даље популарни и уопште не губе значај. Дрво има неке предности које нису у нити једном материјалу.

Предности дрвених врата

Дрво има природну екологију. Ово је потпуно природан материјал. Такви блокови врата су потпуно безбедни за здравље.

Без обзира колико естетски модерни модерни метални блокови изгледају, дрво изгледа још боље, скупље и чвршће. Такво платно на улазу у кућу одмах показује гостима да у кући живи особа са добрим укусом и изобиљем.

Дрво је лако обрадити ако је потребно. Понекад, током инсталације, потребно је подешавање платна - ова операција се може извршити сопственим рукама. Ако желите да завршите, то је лако урадити. Искусни стручњак ће моћи да произведе и апсолутно нешто што се може упоредити са уметничким делом.

Врсте дрвених конструкција врата

Постоје два типа дрвених врата. Ово је радна плоча, као и модели панела.

од листа врата панела: предности

У овом случају, платно потпуно испуњен дрво. Постоје два начина да се попуне. У првом случају на чврсто парче тврдог дрвета. Друга опција - платно плочастог низа. Ово решење се разликује ниску цену.

Да би се одредио квалитативна или други модел Солид технологија може производњу. У процесу производње низ морају пажљиво просусхуватис. Ако се користи сировине, то ће подразумевати пуцања и деформација. Процес Бондинг треба вршити само са квалитетним лепковима на одређеној температури. Мора бити квалитетан измишљена третман - а три слоја боје са сваки слој брушење обавезно. Овај поступак ће се повећати отпорност на влагу и додаје више естетски дизајн.

Као сировина за производњу блокова врата се користе храст, махагони, пепео и буква, орах и вишња. Свака раса има своје специфичности.

Храст производи познатих по свом високом отпорности на разне механичке утицаје. Ово дрво има жућкасту или браон боје, која је на крају постаје тамнија.

за производњу луксузних модела махагони врата која су високе цене, максималног нивоа естетике и престижа.

из крила врата пепела обезбедити велики избор боја. Нијансе почети светло розе и крајеветамно-браон. Производи од букве и ораха имају високе чврстоће, лако руковање и карактеристике руковања. Трешња је мекана, лако се рукује.

врата штитова

За производњу платна користе се даске дебљине 3-4 цм, које могу бити шупље и чврсте. Може се користити специјални оквир на бази шина.

Структура панелних врата.

Улазак у естетска дрвена врата је визит карта која говори гостима да власник има одличан укус. Довољно је видјети како изгледају улазна врата у кућу - фотографија неколико сорти ће јасно показати да је ово врло елегантно рјешење.

Избор: метална или дрвена врата?

Први задатак сваког улаза је поузданост и сигурност. Људи често постављају овај фактор на прво мјесто. У већини случајева, избор се врши у корист високо квалитетних изолованих оклопних или металних блокова. Према индексу поузданости, метал осваја чак и јака храстова врата.

У погледу топлотне и звучне изолације, према тим карактеристикама, дрвени модели су значајно надмашили метал. Трговци тврде супротно, али није. Међутим, дрво се може деформисати услед дејства влаге.

Важна за улазна врата за колибу су квалитетна опрема и браве. Треба имати на уму да било који дворац на овај или онај начин крши монолитну природу дрвене тканине - постаје осјетљивији на разне врсте провала. Исто важи и за петље.

Ако је важно обезбиједити максималну заштиту, онда то треба учинитиизбор у корист металних или блиндираних врата. Модерни модели су прилично поуздани, херметички, издржљиви, заштићени од вандализма и могу се искористити у условима руске климе.