Укусни парадајз за Урал у стакленику: 12 најбољих сорти

Сваки вртлар треба да познаје најбоље сорте парадајза за УралсТепло, година на Уралу брзо пролази, а повољни услови за узгој парадајза су до 100 дана. Сходно томе, да бисте имали времена да добијете добар усев, морате се прилагодити постојећој клими. Парадајз воли топлину и светлост, па где год да се нађу, боље га узгајају у пластеницима. Колико је успјешна овиси о правилној њези и одабраној сорти.

Како одабрати парадајз за садњу на Уралу у стакленицима поликарбоната

Да не би било погрешно изабрати најбоље сорте за стакленик од поликарбоната у Уралу, морају се поштовати одређена правила и препоруке.

Парадижник за Урал мора бити отпоран на болести

.

Стога, бирајући на страни одређених семена за стакленике од поликарбоната, потребно је знати да:

 • Треба изабрати следеће сорте, које су отпорне на појаву и дејство разних микроорганизама - такви стакленици су веома повољно место за развој штетних организама, што негативно утиче на семена;
 • Потребан квалитет ће бити самопрашњив - у стакленику нема могућности да се овај процес одвија на природан начин, ау одсуству вештачког прашења, ово својство мора бити успут;
 • Није потребно узгајати неколико култура у стакленику од поликарбоната - неће бити добрих резултата;
 • Пре садње, семе мора бити третирано деконтаминационим супстанцама које ће помоћи у будућности да се носи са штеточинама.

Одабране сорте парадајза треба да добро подносе температурне скокове и "буду у стању" да се носе са разним инфекцијама. Да би се испунио други услов неопходно је имати гене отпорности у саставу семена.

Најбољи парадајз за стакленике на Уралу

Да бисте уживали у укусу сочног и мирисног парадајза директно из кревета у стакленицима Урал, морате да изаберете сорте исправно.

Парадајз Титан - сорта парадајза са високим приносом

Така, најбољши типи парадиси за пластенки на Уралс:

 • Говедо срцеје једна од најпопуларнијих сорти на Уралу. Има одличан укус и велику тежину. Један парадајз може да достигне 700 м
 • Абакан розе- даје велике парадајзе нежне ружичасте боје. Грмови брзо расту и дају добру жетву.
 • двије боје- постоје двије боје жуте и црвене боје. Свако воће тежи до 500 м. Укус је врло сладак, стога не може ићи на сољење и конзервирање. Боље је јести их свеже.
 • Титаник Ф1- слатки хибрид, чије семе даје укусне парадајзе тежине до 200 г. Савршено се супротставља различитим инфекцијама.
 • Кострома Ф1је хибрид који има способност да се прилагоди условима који се често мијењају у стакленику и да издржи болести. Даје парадајз тежине до 140 г. Из једног грма можете добити до 5 кг.
 • Урал Ф1је велика разноврсност добијена током узгоја. Плодови су сочни и укусни. Један грм може дати до 8 кг парадајза.

Избор сорти парадајзапотребно је обратити пажњу не само на карактеристике њихових укусних особина, већ и на то колико су у стању да издрже болести и да се носе са променљивим климатским условима.

Висококвалитетне сорте парадајза за пластенику на Уралу

\ т

Они вртлари и вртлари који желе да узгајају што више парадајза треба да обрате пажњу, пре свега, на високородне сорте парадајза.

Парадајз Амурне зоре су укусне и одличне су за сољење

Анализирајући повратне информације потрошача о мрежи и узимајући у обзир препоруке стручњака, могу се разликовати сљедеће сорте:

 • радост лето- сорта која се брзо размножава и погодује у великим количинама. Парадајз је благо издуженог облика, тежине до 120 г.
 • Амур звезде- један грм из таквог семена може дати 30 црвених парадајза. Плодови су укусни, можете их посолити.
 • розе грожђице- ова врста семена се разликује по чињеници да се на њеним гроздовима налазе парадајз. Плодови су пријатне ружичасте боје и одличног укуса.
 • дар виле- узгајају воће наранџасте у облику срца. Жетва је обилна, укус је одличан.
 • Чехов Ф1је веома брз хибрид. Свако воће има тежину од 180 г, сакупљено од 1 квадрата. Може и до 30 кг парадајза. Нестрпљив на инфекције.
 • интуиција Ф1- веома популарна сорта на Уралу. Изгледа да је парадајз велики, тежине до 110 г.

Не треба заборавити да обилан усјев зависи не само од врсте семена, већ и од квалитета, правилне неге парадајза.

Уралски парадајз: узгој и њега у стакленику

Уралски парадајз треба узгајати на основу климатских карактеристика региона. Лето је обично кратко и практично сви парадајз се узгаја у пластеницима или стакленицима.

У мају се не препоручује пресађивање садница у стакленику. Поред тога, треба добро прочитати све избојке и најслабије од њих, а боље је не захватити погођене. И даље неће преживети, већ ће се само одржати.

Уралски парадајз је треба узгајати на основу климатских карактеристика региона

.

Технологиа на изработка на парадиси в пластенки е следна:

 • У почетку се стакленик или стакленик припрема за усвајање садница. Простори се оперу, дезинфикују и добро проветре.
 • Надаље, на припремљеним лежиштима потребно је направити мале бунаре до дубине одговарајућег система корена садница. Свако продубљивање треба обилно залити. Осим тога, можете користити слаб раствор мангана за дезинфекцију тла.
 • Након таквих акција можете почети са садњом садница. Сваки грм треба да буде причвршћен за мртве клинове или затегнута ужад. Тако долази до формирања раста биљака.

Затим се спроводе стандардне праксе за негу парадајза: наводњавање, отпуштање земљишта, плијевљење, као и облагање. Не заборавите на слику иправовремене саднице ђубрива.

Парадајз у Уралу у стакленику (видео)

У условима јужног Урала парадајз се може узгајати не само у стакленицима или стакленицима, већ иу отвореном тлу. Међутим, све услове везане за садњу садница у овом региону треба пажљиво пратити. Узгој парадајза на Уралу - није баш лако, али је сасвим реалан. Главно је исправно одредити врсту парадајза и квалитетну негу после ње. У овом случају, све ће изаћи и ваш стол ће украсити свеже, сочне, укусне парадајзе одмах из кревета.

Парадајз за Урал у стакленику (примери фотографија)

)