Украсне утичнице за цеви за грејање на дрва: преглед трошкова и модела

Монтирано гријање у модерним зградама може се упадљиво разликовати од општег дизајнерског стила, унутрашњости просторије. Различите декорације се често користе како би се осигурала усклађеност, функционални систем и естетски стил. Додатно може носити функционалност, штитећи локацију од негативних вањских фактора.

Слични примјери су утичница за декоративне цијеви, валовита цијев различитих промјера, монтажне плочице итд. Асортиман сличних производа разликује се у различитим облицима, текстурама и бојама.

Наношење валовите цеви

Главни циљ овог материјала је да обезбеди изолацију. За разлику од тврдих металних цеви дебелих зидова, за које треба користити скупу помоћну опрему, цеви за набирање за цеви за грејање не захтевају сличан алат и материјале. Истовремено, његов функционални ниво остаје на високом нивоу.

Карактеристична својства за то су:

  • мала тежина линеарног метра;
  • максималну флексибилност због текстуре и танких зидова;
  • довољна чврстоћа, будући да је материјал метал.

Лако је радити са материјалом чак и без помоћи других. Не захтева опрему за заваривање, што знатно поједностављује процес инсталације. Проведите мало времена и труда током поступка изолације.

Произвођачи нуде неколико врста цеви, од којих су најпопуларније:

  • Полимер. Основа за њих је полиетилен или поливинил клорид. Датапроизводи су тражени за полагање комуникацијских и електричних каблова. Поуздано штите од вањских негативних механичких утјецаја и од продирања влаге.
  • Челик. Потребно за радове везане за гријање. Захваљујући њима они чине поуздано склониште које је тешко прецијенити. Користе се у климатизацији, вентилацији, уградњи камина и пећи. Недостатак за њих је слаба отпорност на механичке ударце.

Ако нема великих оптерећења, челичне цеви ће се ефикасно носити са задацима.

употреба лајсни

Широко коришћени постоље за цеви за грејање. Она даје следеће резултате:

  • повећава сигурност рада, будући да су отвори у линијама за раздвајање расхладног средства;
  • постоји поуздано фиксирање цеви;
  • пружа естетски изглед у унутрашњости.

Они који желе да купе лајсну за цеви за грејање треба да знају да могу да користе главне цеви пречника не више од 22 мм.

Планирано за мождани удар

Захваљујући поузданом и ефикасном закључавању, елементи постоља су сигурно причвршћени један са другим, стварајући ефекат непрекидне мреже. Нанесите пластични или дрвени материјал за израду овог украса. Широк спектар облика и боја лако се уклапа у сваки ентеријер.

Спојнице за цеви

Пећи за цеви за грејање се активно користе током инсталацијевећини система грејања. У ствари, то су прстенови који затварају систем за гријање двораца. Ход за цеви је направљен од савремених материјала, на пример, полипропилена или поликарбоната, итд.

Поред функције циркулације за цеви за грејање, постоји и механички бајпас цеви носача топлоте и ојачање рупа око њих. У неким случајевима, пластични плашт за цеви се користи у естетске сврхе. Они се састоје од блокирања отвора који се појавио током инсталације између платна и цеви.

Пример декоративног дизајна цеви помоћу круга

Цевоводи су релевантни за просторије у којима су постављени висећи плафони.

Употреба декоративних облога

Скрива спојеве, који се формирају приликом постављања цијеви кроз под или када су затворени у зидове или подове, потпомогнути посебним облогама. Ова декоративна ограда помаже да се побољша естетски изглед, јер је апсолутно савршен за резање рупе у поду или зид неће успети.

ВИДЕО: Како заобићи цијеви приликом полагања подова ламинатом

Алтернатива таквим производима је једноставно савијање површине, ако цев иде до површине бетона. У том случају, спољна површина цеви мора бити затворена топлотно изолационим материјалима, на пример, азбестним картоном. Недостаци у овој ситуацији нису дозвољени. У завршној фази можете нанети слој боје.

Међутим, да се на тај начин сакрију пукотине у проласку цеви кроз под са ламинатом, паркетом или линолеумом неће успети.У овом случају, декоративна утичница за цеви ће бити од користи. Скрива нежељене површине. У овом случају, неопходно је да се сама пукотина затвори топлотно отпорним заптивачем и да се остави времена за њено сушење.

Произвођачи нуде широк асортиман ових производа. Могу бити од пластике или дрвета. У дрвеним елементима, у правилу, користе се класична комбинација ужљебљених шиљака. Да би се побољшала поузданост споја, уобичајена је пракса да се користи лепак. Само је неколико минута да се половице држе заједно. Вишак љепила који је изашао из споја се лако скида сухом крпом.

Покупите пластични испуст у боји. За дрвене декорације користе се традиционалне нијансе смеђе природне боје. Могу се лако префарбати ако је потребно да би се добила жељена нијанса.

заштитне површине

Пре украшавања пожељно је обезбедити аутопутеве што је више могуће са максималном изолацијом. Ово ће довести топлину до радијатора са минималним губицима. За разлику од набора, ови материјали имају дебљи зид, али знатно мању тежину и мекоћу. Израђени су од пјенастог полиуретана.

Пластичне цеви на овај начин заштићене су не само од преноса топлоте већ и од линеарног ширења материјала. Потребно је покрити материјал цијеви прије него што се уробе у зид или под. На овај начин се штити проток расхладног средства од непотребног загревања улице.

Материјал је релевантан за ситуације у којима се котао налази на значајном нивоуудаљеност од радијатора. Овај процес обезбеђује опште повећање ефикасности система.

ВИДЕО: Полипропиленске цеви и фитинзи за снабдевање водом и грејање


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4