Уградња тоалета у 5 фаза

Инсталација тоалета треба да се обавља веома квалитетно. Без тоалета не постоји модеран стан, али да би овај део санитарног инжењерства успешно функционисао, неопходно је не само да га правилно изаберете, већ га и правилно инсталирате. Штавише, ово се може урадити и самостално и уз позив специјалисте - детаљи у наставку.

Прикључивање тоалета на канализацију: материјали

Сасвим је могуће да се ВЦ шкољка инсталира властитим рукама, јер нема потребе за било каквим специфичним знањима и вјештинама. Понекад се приликом постављања ове врсте санитарија користе и цеви за вентилаторе. Повезивање цеви мора се вршити помоћу траке са смолом. Пре него што спојите цеви, ожете се гумом.

Обично, за спајање тоалета на канализацију, користите:

 • Валовити елементи;
 • Ексцентричне лисице;
 • Пластичне славине.

Неке карактеристике инсталације треба да буду познате. Валовите лисице које се користе за повезивање тоалета са канализацијом могу се савијати под било којим углом, као и повући до одређене величине. Ако се користе ексцентричне манжете, онда се оне могу ротирати само у односу на осу како би се компензовало поравнавање спојених цеви.

Повезивање тоалета са канализацијом је сасвим могуће властитим рукама

Ако се за повезивање користе цеви за вентилатор, онда у овом случају повежите ВЦ шкољку са канализацијом под углом од 30-40? или под углом од 90 ?, ако то не можете урадити, морате га користитиадаптери

Затим повежите све цеви једна са другом, док је неопходно обезбедити да делови смолног чипса не уђу у унутрашњост, јер то може пре или касније проузроковати зачепљење тоалета. Тоалет након самог спајања причвршћен је на под помоћу вијака и матица, након чега је могуће почети спајање на довод воде. Након свих манипулација, могуће је користити ВЦ шкољку по својој сврси.

Инсталационе фазе тоалета

Ако се санитарија поправља, то се ријетко ослобађа без замјене тоалета. Неопходно је пробати нови тоалет, провјерити јесу ли старе рупе са монтажним шибицама, ако не, онда је вриједно бушити нове у поду. Ако нови модел нема ушију за причвршћивање, тоалет се може учврстити цементом на поду или на епоксидној смоли. Даља инсталација се обавља уредно.

За замену потребите:

 • Испустите воду;
 • одврнути вијке;
 • Одвојити канализациону цев;
 • Извадите резервоар;
 • И уклоните стари тоалет.

Пре замене старог тоалета, потребно је испустити воду из њега и одврнути све завртње

Спремник за ВЦ шкољку је осигуран са 2 гумене заптивке. Гумене заптивке су постављене унутар резервоара, а вијци су извукли извана. У исто време, не би требало да претерујете и не затежете превише вијака, јер се са тим резервоаром или базом тоалета, који се причвршћује, може испуцати.

Повезивање тоалета са канализационим системом врши се уз помоћ пластичног ребра или излазне цеви.

Повезивање се може извршити и помоћу усисне цеви опремљене гуменим заптивачем. Можете користити и додатни санитарни заптивач. Резервоар се добро проверава сипањем воде у њу, након чега је потребно причекати неколико минута, како би се провјерило да ли постоји цурење. Ако је све у реду, онда треба да повежете воду на начин када се наноси флексибилна облога. На цреву или на цеви између водовода и резервоара тоалета, мора се инсталирати славина за отварање или затварање воде.

Правилна уградња тоалета: упутство

Традиционално, исправна инсталација овог водоводног производа почиње са демонтирањем старог тоалета и инсталацијом новог. Купљен је нови тоалет, у зависности од типа канализационе цеви. Одводна цев може бити равна у поду, а можда и мало већа. Прикупљени тоалет се поставља на место старог, а након тога се монтира на канализациону цев.

Правилна инсталација тоалета мора почети са демонтирањем старог производа

Ако је цев директно у поду, уградња тоалета се обавља једноставно:

 1. Потребно је купити посебну чахуру, која је уметнута у одводну цев, а овај рукавац је и један од спојних елемената тоалета. Чаура је такође опремљена посебном заптивком и завртњима.
 2. Тоалет је уредно постављен тако да се његов одвод поклапа са рукавом, а причврсни вијци улазе у потребне монтажне рупе.
 3. У неким случајевима ћете морати уложити напор како бисте причврстили тоалетрукавима
 4. На завртњима за причвршћивање носите гумене подлошке, након што су матице затегнуте, али опет, морате направити паметне напоре да их не вучете - тако да се ушне шкољке могу поломити.

После дренажног резервоара је фиксиран, такође и са завртњима са гуменим заптивкама. Бртве су уметнуте у унутрашњост, сам резервоар је комбинован са отвором за одвод, а затим повезан са тоалетним вијцима. Последња фаза је повезивање резервоара са водоводним системом уз помоћ флексибилног црева, након чега остаје да се провери рад целог водовода.

Како повезати ВЦ шкољку са канализацијом од ливеног гвожђа: нијансе

У неким старим зградама коришћене су канализационе цеви од ливеног гвожђа. Савремени водоводни вод повезан са цеви од ливеног гвожђа није баш лак, али, ипак, излаз из ове ситуације је. У почетку се врши демонтажа старог тоалета и чишћење излаза цијеви.

Кад се ови радови заврше:

 1. Затворите шљиву да бисте избегли непријатне мирисе.
 2. Након тога треба да користите специјалне цеви, које су инсталиране на месту, у зависности од дизајна одвода.
 3. Висак са хоризонталним отварањем осигурава цев под углом од 30-40 °.
 4. Код одвода са вертикалним пражњењем цеви су већ причвршћене под углом од 90 °.

За повезивање тоалета са канализацијом од ливеног гвожђа неопходно је очистити цевну цев

Неки стари модели тоалета и цеви опремљени су косим отпуштањем и ова веза се данас ретко користи. За такву инсталацијунеопходно је да се излив ВЦ шкољке изложи санитарној заптивној маси, а тоалет преко цеви повеже са гвозденом цеви.

Заптивање читавог споја је обезбеђено гуменим облогама и санитарном заптивком.

У млазницама, гумене заптивке морају бити опремљене за додатно заптивање. На врху споја може се цементирати цементом и након сушења обојити. Такође је могуће премазати једињење на врху са кикирикијем, помешаним са уљем за сушење, након сушења се боји.

Правила за прикључење тоалета на водовод

Да би овај производ водоводне инсталације функционисао како треба, потребно је извршити не само прикључак на канализациони систем, већ и повезивање резервоара санитарног чвора са водоводним системом. Ова операција се обавља тек након комплетне инсталације тоалета, укључујући и прикључак на канализациони систем.

Обично правила за повезивање тоалета с тоалетом су сљедећа:

 1. Водоснабдијевање тоалета треба бити пажљиво спроведено, јер у случају било какве грешке, вода може константно тећи у резервоар, који ће прије или касније довести до поплаве изворно из њиховог стана, а затим сусједа.
 2. Постоје два типа ушица - могу се изводити са дна резервоара и захтевају више темељно заптивање, али понекад и бочне, што је најчешће у тоалетима старијих структура.
 3. Прикључак санитарног базена на водоводни систем врши се помоћу флексибилног црева.

Повезивање тоалета са водоводним системом врши се након постављања санитарних просторија

Потоња верзија је једноставнија, могућа и уз помоћ крутог линера, који је скривен у зиду. Упркос различитим врстама повезивања, будите сигурни да користите славину која се преклапа са водом. Дизалица је неопходна за преклапање воде у случају поправки, као иу складу са сигурносним правилима, на примјер, ради блокирања воде у случају дуготрајног одсуства особе у стану.

Савремени производи за водоводне инсталације су произведени са другачијом врстом дренаже, на пример, у старим кућама, користи се подни одвод.

Подни одвод захтијева додатне елементе за повезивање, као и одређене тоалете намијењене за овај тип. Ако се користе други типови дренаже, потребно је користити различите адаптере, посебан валовит и други прибор, који омогућава повезивање тоалета са канализацијом.

Монтажа одводне цеви за тоалет

За спајање тоалета на канализацију користе се различите заптивке заптивних маса, као и заптивна маса, посебна конопља и други помоћни материјали. Прелаз између тоалетне чаше и канализационе цеви, по правилу, врши се помоћу валовите или ексцентричне манжетне, као и обликованих цеви. Пречник података о производу мора у потпуности одговарати величини излаза из тоалета.

Прелаз између тоалетне чаше и канализационе цеви може се извршити помоћу рупе

Понекад се веза може направити погрешно - изабран је погрешан гопхер, производ за водоводне инсталације ће бити сувише близу зида. Пре инсталирања, најбољеПрегледајте дизајн санитарије. Схема повезивања тоалета са канализацијом може бити мало другачија, у зависности од типа система и тоалета. Веза се може направити под правим углом, а испод друге.

Како повезати тоалет са канализацијом (видео)

Упркос различитим шемама повезивања овог типа водоводне инсталације, најважније је да је тоалет правилно обављао своје функције. И тако је дуго служио, што је најважније, исправно обављати све неопходне операције повезивања.