Уградња под-носача у бетонски зид, зид од цигле или сухозида

Исправна технологија у којој су уграђени под-носачи је у већини случајева једна те иста, осим неких нијанси које су својствене њиховој уградњи у зидове различитих материјала. Ако не узмете у обзир потребу за искуством у вођењу електричних радова уопште, постављање под-носача сопственим рукама може обавити било која особа са минималним вештинама у поседу вежбе.

Потребни алати и материјали

Када се обављају велики електрични радови, сви потребни алати ће вероватно бити при руци, али ако је програм само инсталација подјединица, онда ће вам требати сљедеће:

 • Оловка и ниво - за обележавање зида и поравнавање јединице под блока (ако је потребно да се инсталира).
 • Бушити са крунама за бушење под-носача. Ако нема круница, онда само бушилицу на бетону (или на дрво, у том ретком случају, када се монтира скривено ожичење у дрвеном зиду). Такође може бити корисно за чекић или његов начин рада на бушилици.
 • Пулверизатор (може се израдити сам) за заливање крунице током бушења. Спречава појаву прашине и спречава пуцање плочица ако је подјединица постављена на кухињску прегачу.
 • Алабастер, гипс или цементни малтер - за причвршћивање под-носача у зид.
 • Лопатицу или лопатицу, која ће бити постављена на алабастер. Његова величина треба да омогући да се смеша убаци у рупу за под-носач.
 • Под-носиоци потребног дизајна -се бирају у зависности од материјала зида.
 • Типлови - потребни су у ретким случајевима, ако је материјал зида мекан и поставите под-носаче без додатних причвршћивања, што је проблематично.

Детаљан преглед потребних алата за инсталирање под-играча у овом видеу:

Сам рад не укључује ништа друго, али још увијек треба метле, крпе за чишћење и, можда, усисивач.

сорте под-носилаца

Пре него што направите неопходне куповине за почетак инсталације, није сувишно да схватите шта су под-дилери и како их правилно изабрати.

Постоје три главна типа - за уградњу у бетон или циглу, суву градњу или дрво. Сваки од њих испуњава одређене сигурносне прописе и осигурава правилну монтажу.

 • Стандардни под-агент. Ово је пластично стакло са прорезима на дну, кроз које се покреће кабл. Поред тога, захваљујући овим прорезима, стакло је боље заробљено у гипсу, алабастеру или другом раствору.
 • За сухозид. Потпуно базиран на стандарду, али додатно постоје ноге које се извлаче од дна до врха с вијцима и поуздано фиксирају под-носач у зид.
 • За дрво. Овде је потребно изабрати гвоздене поддиректоре - они се често не продају, али не морају дуго да их бирају - не пуштају их тако велики број произвођача.

Постављање у бетонски зид

Најчешће се монтирају под-носачи у бетону или у зиду од опеке, тако да се техника такве инсталације израђује до најситнијих детаља и на све могуће начине давнотестиран:

 • Постављање под-носача у бетон почиње са означавањем. Ако је утичница на зиду планирана, онда се плус или минус центиметар улоге неће играти, али када је инсталирана јединица утичнице, онда исправност ознаке зависи од тога колико ће се глатко накнадно излагати.

Ево једноставног правила - боље је нацртати ознаку оловке већу од круне - ако је рупа благо одмакнута од центра, онда се још увијек може поравнати када се ради о претварању под-носача на своје мјесто.

 • Надаље, врши се бушење подземних отвора у бетону - када је означавање правилно изведено и постоји неопходан алат, проблеми не би требало да се јављају. Правилно изведена инсталација стандардних под-носача у бетонски зид значи бушење рупе милиметра за 5 више од саме под-јединице. Ако нема круне за бушење бетона, онда можете користити конвенционалну бушилицу са победничким врхом - избушити рупе по ободу обележеног круга, а унутрашњи део је избачен. Ако нема бушилице или чекића, али постоји Бугарин, онда је дозвољено правити правоугаону рупу у под-носачима у бетону - свеједно их треба размазати у зиду раствором.
 • Прилагођавање под-агента. Уградите подлој у бетонски зид и водите рачуна да је слободан да уђе у кабл. Будући да ће се даље у рупи преклапати, онда је крај жице боље да се унапред замота са изолационом траком, ако то раније није урађено.
 • На рупу се наноси слојна тај начин да се стисне помоћни чувар, а неки од њих падну напоље. У том положају, све остаје неколико минута, тако да раствор почиње да се квача и онда пажљиво уклони непотребни део са зида.

Сада остаје да се сачека док се рјешење у потпуности не замрзне и на тој инсталацији се доврши стандардна под-носач у бетонском зиду.

Ако се из неког разлога чини да под-носач неће бити задржан у зиду, може се додатно осигурати са типлама, које су избушене са 4 рупе са нагибом од 45 ° (вазор) до пода и зида.

Такође препоручујемо да гледате ова два видеа са причом о суптилностима инсталирања под-играча:

Зидови од опеке, подслојеви, гипс и плочице

Редослед поступака при инсталирању под-носача у конвенционалном зиду од цигле донекле се разликује од рада на чистом бетону. Сви пријеми, алати и материјали овде се користе исти, али постоје неке нијансе, чија се примена мора унапред размотрити.

Подморница мора бити постављена на вањску страну зида. Ако је тапета залепљена за бетон, онда ће зид од цигле бити заглављен на зиду од цигле. Наравно, можете прелиминарно схватити каква ће бити дебљина жбуке и мало подићи заглавље напред, али ће суморност бити нешто већа од обичне инсталације. Када су утичнице планиране у купатилу или у кухињи, гдје ће се полагати додатне плочице, тада се прорачуни још више компликују.

Дуг и компликован начин рјешавањапроблем је у детаљним мерењима после сваке фазе рада - место је обележено, на њега се поставља порука, на њу се наноси малтер, у њој се изреже рупа, а онда се исто ради са плочицом током полагања.

Биће много једноставније направити почетно продубљивање у зиду, гдје можете сакрити жицу (пожељно је чврсто стегнути и фиксирати је у средини). Затим затворите рупу поклопцем - може се чак и изрезати из густог картона, запамтити "координате" будуће утичнице и сада се може прикључити. Ако се плочице положе и ако се одржи симетрија, није сувишно прелиминарно одредити који ће се узорак налазити на овом месту.

Овај видео приказује како инсталирати подлоге на гипсану жбуку:

Када се жбука или љепило за плочице замрзне, инсталација саме подјединице - једне или јединице утичнице - почиње директно. На правим координатама, пажљиво, како се не би додирнула жица, избушена је рупа (ако је плочица, тада је у вријеме бушења потребно континуирано залијевати круну или бушилицу). Затим се извршава стандардна инсталација одабраних под-носача - наноси се канта, сама кутија се налази у њој, додатно рјешење се чисти, а након што је запечаћено све је спремно за инсталацију утичнице.

Уградња у сухозидни зид

Ово је модеран материјал у коме се користе алати и компоненте. Није вам потребна бушилица и решење - цео процес се одвија брже, али за инсталацијуСуви зид захтева посебну подјединицу - са додатним шапама које ће је притиснути на суву плочу.

Иако овде није потребан чекић, потребна је бушилица - са круном за бушење под-носача или конвенционалном бушилицом. Место бушења је означено и рупа је исечена, а њен пречник мора да се поклапа са величином под-носача. Жице се емитују са спољне стране и пружају се ка под-носачу.

Затим се подлој једноставно уметне у рупу, а вијци се стегну из навоја за подешавање - отварају се изнутра и затежу на лим сухозида, чврсто га вукући за под-носач.

Ако постоји бојазан да је сува стијена слаба и да у будућности може доћи до пуцања из њега, онда унутар мјеста гдје ће се канџе јастука држати шперплоче или другог густог материјала који се не мрви.

За детаље о инсталирању под-носача у сувом зиду, погледајте овај видео:

Скривено постављање у дрвеној кући

Ово је веома скупо задовољство. Иако нема потребе за чекићем, али трошак рада је више него једном, јер према захтјевима ПУЕ, цијела инсталирана жица није нигдје и ни под којим околностима не би требала бити у контакту са стаблом.


ожичење у челичним наборима, метални слојеви

\ т

Уобичајене врсте под-носача овдје нису прикладне - ПВЦ је у великој мјери освијетљен иу случају кратког споја пожар је врло висок када се користи. Нема сумње да ће под-дилери бити бољи или лошији - можете то рећиискључиво гвожђе, дебљина зидова који ће моћи да се држе у унутрашњости тела излази из кратких спојева.

Из истог разлога, жице у таквој жици треба да буду постављене у гвоздену цев и сви њени спојеви из под-носача треба да буду пажљиво затворени. Цела линија је уземљена императивно, тако да се на крају цеви које се спајају у под-носачима, заварује додатни монтажни вијак за жицу за уземљење.

На тој основи постоји само један начин да се инсталира подмапа без претварања у бомбу са успореним покретањем - да би се испунили сви захтјеви ПУЕ:

 • За подрезач, бушилицу и бушилицу потребну рупу
 • Ако желите да направите додатну заштиту, дно рупе поставља азбест.
 • Под-превозник покреће жицу и њен дио извлачи своје цијеви, које се спајају са кућиштем, што заузврат окреће вијак на зид.

Ова наизглед једноставна секвенца акција мора се обавити са свом дужном пажњом, јер зависи од пожарне сигурности куће.

В етом видеозаписе вклучена подстановка в стојка на записасето:

нијансе избора

Уопштено, при избору под-играча, потребно је изабрати особу која зна гдје ће се користити - ако сте купили вашег под-добављача за прави материјал, онда се не би требало постављати питање како поправити овај уређај.

Друга ствар је њихова основна провјера, посебно добро је потребно провјерити оне које ће се поправити у сухозиду, јер постоје покретне појединости.Чак и они који ће бити засађени на раствору треба да буду цели и без пукотина. Одвојено, вреди проверити завртње, који ће заврнути подножје утичнице на кућиште, и покушати осигурати да је утичница нормално закључана унутра. Опћенито, идеална опција је куповина утичница и подсклопова с комплетом.