Уградња лампе у напонски плафон: 6 начина

Избор и уградња расвјете у напону неће узроковати потешкоће.Важност расвјете простора се не може подцијенити. Право светло може прикрити недостатке, па је паметно нагласити предности просторије. И, обрнуто, у проблематичном свету, не само леп унутрашњост изгледа непретенциозно, већ је изглед становника ове куће искривљен према нездравом изгледу. Пример таквог утицаја може се користити у продавницама одеће са различитим осветљењем.

Поред естетске и визуелне компоненте, квалитет светла у просторијама утиче на критеријуме психолошког и физичког здравља.

Које се сијалице могу уградити у напонски плафон

Просторије у кући су намијењене за неке функције и испуњавају своје улоге. На основу ових улога развијени су стандарди осветљења за сваки функционални мерач просторије. У зависности од међународних препорука, квадратура просторија, снага лампе, могуће је одредити које ће се лампе инсталирати у кући, тако да је расвјета корисна. Избор надоградње утиче и на изглед стропа. Напонски плафон, на пример, има своје оперативне карактеристике, што донекле ограничава власнике приликом избора расветне опреме.

Ограничења се односе на:

 1. Снага сијалица (40 В лампа не оштећује ПВЦ фолију);
 2. Обрасци лаког инжењеринга (од округлих до квадратних облика, али узимајући у обзир причвршћивање, који не би требало да оштети затезну основу);
 3. немогућност поправке електромоторног погона или уградње додатногосветљење ако су плафони опремљени системом за затезање.

За стропне конструкције, рефлектори су најпогоднији, али постоје и друге опције за одабир.

За просторе с високом влажношћу оптимално рјешење ће бити уградња жаруља са жарном нити

Употреба под напонским строповима је могућа:

 • ЛЕД лампе;
 • халоген;
 • жаруље са жарном нити;
 • луминисцентан;
 • Бодови.

ЛЕД-ови су најскупљи, али са максималном ефикасношћу уштеде енергије и дугим вијеком трајања. Инсталација технологије халогене светлости омогућава вам да усмерите јаку светлост при малој снази.

Предност флуоресцентних сијалица је добра излазна снага, ниска цена и могућност да се не загреје.

Врсте кола:

 1. Плафонд;
 2. тачка;
 3. Суспендован.

Неколико алтернатива за уградњу лампе на напонски плафон.

Пре постављања поливинилхлорида или тканине на плафон, потребно је одредити ознаку технологије осветљења.

Расвета је могућа на два начина:

 • Товарни лист;
 • Изграђен на плафону.

За уграђене рефлекторе, дизајнерски дизајн је одабран са идејом декорације стропа овом врстом осветљења

Прекривач вам омогућава да инсталирате светла на површини затезног филма, док можете да обесите било коју врсту лампе. Фастенсвјетлосни инжењеринг у уграђеној методи долази директно на плафон.

Уграђени начин монтаже је популарнији јер:

 1. има више визуелних предности;
 2. Ствара затегнутост за осветљење.

Спојни елементи за затезне плафоне

Потребне информације о димензијама, детаљима монтаже и суптилностима рада прибора одабраних за уградњу на напонски плафон.

Монтажа светлосне технике је могућа захваљујући:

 • гАц;
 • Специјалне траке;
 • Плоче крижног облика.

Монтажа светлосног инжењеринга на куку је најједноставнији и најоптималнији начин, али таква опција је погодна само за висећи лустер

Градитељи сами инсталирају инсталацијску куку и бртву за напајање електричном енергијом у зградама са армиранобетонским плочама. Ако се почетни положај куке не подудара са плановима расвјете, можете га властитим рукама уметнути на право мјесто. У ту сврху се буша бушотина у плафонској плочи и уз помоћ типле или посебног сидра се поставља кука.

Куку можете инсталирати помоћу дрвеног језичка који се причвршћује за плафон, а кука се поставља на обележивач.

Висина куке, као и повлачење од таванице до дизајна затезања, мора бити унапред познато да би се исправно уклопиле. На готовом платненом платну термоелементом је исклесано место на којем се завршава кука, на коју је обешена светиљка.

Фиктурес, којиОпремљена је специјалном монтажном плочом (метални профил са клиновима), а може се користити и са системима затезних плафона. У овом случају, греда се поставља на плафон, чија ће висина на крају бити мања од удаљености од плафона до затезног филма за неколико милиметара. Плоча је причвршћена за греду, а сама лампа након затезања затезне конструкције - као у случају са куком.

Монтажа плоче попречног облика изводи се према истом обрасцу као и метална плоча. Разлика је у томе што се 5 ПВЦ стаклених отвора израђују на ПВЦ фолији (четири за фиксирање плоче, пета за лустер).

Једноставна уградња рефлектора у затезном стропу

Захваљујући конструкцији рефлектора, елиминише се оштећење филма затезног система од утицаја температуре. Јастуци, који су комплементарни елементи, помажу да се ова врста расвете лако инсталира код куће. Доступност доступног образовног видеа вам омогућава да се упознате са фазама причвршћивања.

Комплет точковних светала се састоји од:

 1. ноге ноге;
 2. Рацкс оф тхе фиктурес;
 3. Заштитни прстен;
 4. Термоизолациони прстен;
 5. Директна лампа.

Поставите светла са различитим комбинацијама. Може бити главна светлост у просторији, као и додатна или функционална

Основни степени за вградба на осветлението:

 • Припрема се плафонска облога. Да бисте то урадили, изведите потребне електричнекомуникације У овом тренутку може се монтирати будући оквир за систем напетости.
 • Постоји плафон за будућа светла. У ту сврху се обрађују пројекти, саставља се састав главног и помоћног свјетла.
 • Посебна нога унутрашње конструкције је причвршћена за плафон.
 • Комуникације се приказују на сталку.
 • Прстен за заштиту је причвршћен на сталак.
 • Радни статус комуникација се поново проверава. (Жица за све уређаје треба да буде повезана на паралелан начин).
 • Завршна инсталација система за затезање је извршена, платно је растегнуто.
 • На местима где је унутрашњи систем причвршћивача постављен на ПВЦ фолију, носи се заштитни термоизолациони прстен, који такође служи као бравица.
 • Одрежите тканину у прстен за фиксирање.
 • Жице су повезане и инсталирана је лампа.

Како направити позадинско осветљење под напрезањем

Због конструкције система затезног плафона, корисно је користити простор између стропа и филма за додатно освјетљење. У ту сврху уживајте у предностима ЛЕД траке.

Када је главна лампица искључена, ЛЕД трака ствара посебну тешку атмосферу

Възможността за този монтаж:

 1. до плафона;
 2. Структуре затезања на профил оквира.

Позадинско осветљење игра улогу искључиво у помоћном светлу, али изгледа веома импресивно у модерним собама.

За то постоје опције бојапозадинско осветљење

Трака је причвршћена за оквир у случају да је довољно да украсите просторију дуж периметра. Да би се створио образац за целу површину стропа, траку треба причврстити само на плафон.

Брза инсталација расветних тела у напонском плафону (видео)

Важно је водити рачуна о заштити филма на мјестима гдје су свјетиљке монтиране, покупити одговарајуће свјетиљке, сигурно и на вријеме како би се поставила основа за освјетљење.