Уградња дрвених врата: како уградити врата с кутијом у дрвену плочу, инсталацију и уградњу нових унутарњих врата властитим рукама

Квалитет уградње дрвених конструкција зависи од удобности живота и оптималних услова за рад. Како инсталирати дрвена врата? Савјети стручњака помоћи ће да се процес организује на високом професионалном нивоу.

Карактеристике

Сигурност и удобност у дому, оптимални формат радних услова може се створити на штету дрвених конструкција. Ако се врата савршено уклапају у цјелокупни дизајн интеријера, они се тихо затварају и отварају, што указује на високу ефикасност јединица врата. Врата можете самостално инсталирати ако имате одређена знања и вјештине. У овом случају, рад на распореду кутије ће захтијевати мало труда и времена.

Пошто је професионална инсталација прилично скупа, многи занатлије својим рукама постављају и кутију и платно:

  • Уз помоћ нагиба конструкције, вертикална граница је означена у блоку, а пуна линија се изводи тамо гдје је планирана уградња интеријера.
  • Вертикалне линије прореза и горњег нивоа су повезане, што вам омогућава да добијете геометријску цифру.
  • Такав правоугаоник ће помоћи приликом постављања врата.


У производњи дрвених врата користе се врсте дрва као што су бор, пепео, које се одликују беспрекорним естетским и техничким карактеристикама. Производи од храста, бора, брезе или букве скупљи су и стога су мање популарни на тржишту. Код израде се користе врата од махагонијаексклузивни дизајн, јер се такав материјал разликује не само од супер-издржљивости, одличних звучних изолација, профињености екстеријера, већ и високе цијене.


  • МДФ конструкције су одличан аналог скупих материјала. Могу се уредити цртежом слика, што је одлично за стварање јединственог стила у дизајну простора. Посебно су популарне облоге испод дрвета, уз њихову помоћ можете креирати класичан дизајн. У ту сврху користити фурнир или ламинат.
  • Једнако тражени еко шпон, који се одликује беспријекорним вањским карактеристикама и високим вијеком трајања. За производњу овог материјала користе се полимерне смоле и дрвена влакна. Висока чврстоћа и ниска цијена - одличне особине материјала.
  • Ламинатин је технички материјал импрегниран смолом који карактерише висока отпорност на влагу и трајност. Ови модели су одлични имитатори производа од природног дрвета. Светла лакирана или мат врата ће бити одличан додатак дизајну, који је увек у тренду.

Стручњаци препоручују да се компетентно приступи избору дрвених конструкција, узимајући у обзир произвођача-произвођача, квалитет материјала, природу дизајна, цјеновну категорију.

Структурно, дрвена врата су представљена моделима кундака и штита:

  • Варијанте филтера су направљене са оквиром филтера: украсни уметци - одлична опција за распоред просторија у класичномстилес Изузетан прибор, скупе оловке и браве помоћи ће да се производима пружи посебна префињеност.
  • Штитне конструкције се састоје од оквира који је прекривен плочама: унутрашње пуњење се може напунити средствима за звучну изолацију (најчешће се користи картон).


Декоративни делови су направљени од материјала који се користе за постављање оквира. Можете изабрати конвексне или потиснуте опције украшене прегибима. Искусни стручњаци ће вам помоћи да инсталирате моделе са стаклом, резбареним или глатким.

Кориштење правокутног или овалног облика је одлична опција за уређење дневног боравка или дјечје собе, спаваће собе или уреда. Опција са лијевком ће побољшати функционалне карактеристике производа. Улазни и унутарњи дизајн могу бити састављени од више платна. Важно је придржавати се техничких и естетских параметара и осигурати високу заштиту.

Крило врата за унутрашњост треба да одговара параметрима дебљине 30-45 мм. Уз помоћ мат, сјајних модела и варијанти са декоративним уметцима можете уредити ентеријер било ког типа. Дебљина мреже је пресудна: масивна врата (са параметрима до 40 мм) савршено извршавају функције топлотних и звучних изолатора.

Набавка производа од провереног произвођача је гаранција за куповину цертифицираног квалитетног производа који је прошао све фазе прераде. Овај премаз не пуца, не мрви бубице и одличан јеобавља функције ватроотпорности. Квалитет платна може се визуелно одредити присуством или одсуством неједнакости и пукотина.

Чак и глатка површина је прави украс структуре врата, који је претходно полиран и прекривен лаком.

Постављање у лог

\ т

Дрвена врата се лако инсталирају, јер имају малу тежину и димензије. Пре инсталирања, морате обратити пажњу на доступност потребних алата и материјала. Инсталирање врата у нови дом захтева одређене вештине. Уградите блокове врата под контролу искусних професионалаца.У почетној фази рада потребно је поравнати површину зида. Ово је посебно тачно када су у питању конструкције од трупаца. Блокови од пене могу захтевати додатне завршне радове. Затим изведите монтажни склоп, проширите зону рупа (ако је технички предвиђено). По правилу, питање проширења отвора врата настаје приликом завршетка радова на јединственим пројектима. Уградња дрвених врата укључује:

  • Избор крпе за врата купљене са прибором.
  • Употреба алата (пила која је потребна током монтаже и одвијача за монтажу кутије и јединице врата).
  • Употреба високо квалитетних окова који надопуњују комплет.


У овом случају, потребно је исправити схему компетентне изградње и уградње кућишта врата, посебно ако постоје циглене зграде.партиције Наношење монтажне пене елиминише празнину између површине зида и конструкције. Стручњаци препоручују коришћење длета или ручне глодалице у процесу распоређивања жљебова. Ови алати ће бити корисни за састављање дијелова. Ова средства су неопходна за распоред механизма за закључавање. Стаклена врата ће захтијевати посебан приступ, јер је то мека тканина.

Основна правила инсталације

Правила за постављање пројектног налога у складу са државним стандардима. Истовремено, постављање дрвене кутије је прилично тешко, упркос великом броју информација објављених на Интернету. Потребно је правилно извршити све фазе рада, укључујући и припрему процјене, што ће резултирати израдом референтног дизајна који удовољава техничким правилима и пројектним захтјевима.


Инсталирање других врата ће захтијевати професионални приступ, у којем ће се рад обављати на почетним и главним фазама рада.За време инсталације, корак по корак, извршити све потребне радње:

  1. Опремљен блоком врата, означавањем оловком или ознаком подручја тачака фиксирања. Извршите поступак бушења (користите пробој), уз одржавање техничких параметара, узимајући у обзир индикаторе сидрења.
  2. Сидра се постављају у удубљењу, кутија врата је постављена у складу са зонама за причвршћивање.
  3. Дизајн се поставља помоћу сидразавртње према параметрима отварања врата. Следећа фаза је уређење дизајна на шаркама.
  4. Контрола рада механизама и опреме врши се.
  5. Постављање и подешавање кућишта испод отвора за врата.

Плоче ће омогућити маскирање видљивих недостатака, при чему треба водити рачуна о раду. Естетски и технички параметри конструкције зависе од формата причвршћивања елемената.Како ојачати?

Плоче између јединице и површине зида могу довести до ломова или деформација конструкције, тако да их је потребно добро затворити. Оштећење дворца захтијева одређене мјере обнове: оне проводе мјере протутенковског типа. Метални углови на ивицама кутије дају му посебну снагу и издржљивост.

Ако су врата избачена, посебно оптерећење пада на крило врата: довољно је поново затегнути шарке и распоредити жлијеб на кутији. Ове мере су неопходне за комплетно фиксирање врата у затвореном облику.Како висити?

Потребно је унапријед изабрати крпу за врата, која одговара нормативним захтјевима и естетским параметрима. Након тога, мерења треба извршити користећи рулет или равнало, означавајући их оловком или маркерима. Неопходно је уметнути тканину у кутију уз поштовање сигурносних правила. Уметните дрвена врата пажљиво, јер могу оштетити површину зида. Шарке су изрезане од стране искусних стручњака: поузданост рада ће зависити од квалитета радаструктурна чврстоћа.

Причвршћивање треба да буде високог квалитета, карактерише га висока техничка својства (отпорност на корозију, трајност). Причвршћивач се бира према техничким и естетским захтевима компанија које нуде сертификовани производ.Добри примери и опције

Примери њихових најбољих модела су представљени на сајту компанија које нуде услуге инсталације унутрашњих врата. Можете изабрати дрвене или стаклене варијанте које имају посебну стилску оријентацију. Исплативије и практичне МДФ опције пружају удобност за ваш боравак и штеде ваш буџет. Важно питање је избор дизајна сјенила: мора се уклопити у унутрашњи дизајн органски и не изазивати стилску нелагодност.

Једнобојне крпе за врата - одлична универзална опција за уређење дневног боравка, спаваће собе или дјечје собе.

Дизајнери препоручују коришћење контрастних опција како би се нагласак ставио на дизајн. Уз помоћ спектакуларних врата можете нагласити стилску оријентацију просторије или просторне перспективе. Дрво - одличан материјал за прераду, који не захтева додатну декорацију. Специјалисти пре-премазују платно специјалним композицијама које побољшавају природну нијансу и наглашавају природну лепоту дрвета.


Употреба лакова може побољшати квалитет трајности и трајности материјала.

ТакваКонструкције ће трајати деценијама уз правилан рад. Добар дизајн показује висок ниво професионализма. Провођење инсталације конструкција се препоручује под надзором мајстора с великим искуством у овој области.


О начину састављања и уградње унутрашњих врата погледајте следећи видео.