Удаљеност од тоалета до зида: 3 корака до слободног простора

Удаљеност од тоалета до зида може постати значајан фактор у организацији комфора у становима стандардног типа купатила, често има најмањи териториј, због тога власници морају да користе што је више могуће да користе сваки слободан простор. Као резултат тога, често постоји жеља да се тоалет премести у други угао или прошири. Ова мјера је и одговорна и нелагодна. Да би рад могао бити адресиран на професионалце, али то можете урадити и урадити сами, главна ствар је да схватите како да урадите праву ствар.

Како преместити тоалет на друго место: отпустити 10-20 цм

Ако се тоалет премјешта на удаљености не већој од 20 цм, онда рад неће бити комплициран. Постављање опреме може бити било која. Главна ствар коју треба знати је минимална удаљеност не само у односу на цијеви или зидове, већ и за судоперу. Да би се тоалет померио улево или удесно, потребно је унапред елиминисати његову везу са коленима и доводом воде. Почните са уклањањем старог уређаја. Ако је стари тоалет био инсталиран на цемент или специјално љепило, онда би се са елиминацијом морао шепурити. Ако направите бар једну погрешну акцију, тоалет се може поделити. Наравно, ако планирате да инсталирате нови уређај, будите опрезни да ништа не урадите, али ако није, онда морате да блокирате воду и пажљиво раставите.

Састоји се од 3 корака:

  1. Уклоњен фиксни сноп у простору између канализационе цеви и тоалетног испуста. Да бисте обавили овај посао можетенанесите танко длијето или раван одвијач.
  2. Пажљиво почните да протресете тоалет. Прикладно је да се користи широк камелеон, који се мора бодовати на различитим местима. Поновите ову радњу док уређај не почне темељито да се каменује.
  3. Покушавамо да подигнемо уређај. Да бисте то урадили, лагано је повуците на себе и ослободите излаз дуж осе. Стручњаци кажу да ако уређај не трпи, онда не можете користити силу, покушајте га окретати још јаче и онда је повуците.

Да би се тоалет померио улево или удесно, потребно је унапред елиминисати његову везу са коленима и доводом воде

Тоалет, који је био инсталиран на редовној опреми и повезан са гуменим канализационим манжетама, бит ће знатно олакшан. Да бисте га уклонили, уклоните завртње који су главни наставак. Након тога вучемо уређај на себе и извадимо га.

Ако желите да се уређај након уклањања налази у радном стању, све манипулације се морају обавити врло пажљиво.

Такође веома пажљиво ставите на причвршћивање китова када га скидате. По завршетку свих радова на демонтажи можете почети да припремате инсталацију тоалета на новом месту. Пажљиво прегледајте флексибилно црево ако је његова дужина недовољна или тече, онда га морате заменити новим. Ако вам све одговара, оставите га на старом месту. Како изгледа тоалет у куту, како га померати дијагонално, подићи га и ставити на подијум који можете сазнати на фотографији, довољно проучаватиједног дана

Одговарамо на питање: како подићи тоалет изнад пода

Када су у питању санитарне поправке, многи се суочавају са таквим проблемом као што је промена нивоа излаза и цеви за повезивање водовода. То је углавном због промене нивоа пода и репозиционирања водоводне инсталације. У сваком случају, поставља се питање да се горе подигне тоалет.

Да би се носили с проблемом дивергенције арматуре довољно је купити нове адаптере. Ако имате проблема са неусклађеношћу осовина цевовода, боље је користити флексибилна цријева или организирати нове бртве за цијеви. Коинциденција ових отвора зависи од нивоа на којем ће под бити ваш тоалет.

За почетак, потребно је да изаберете место за инсталацију и да инсталирате уређај на дрвеним гредама како бисте уредили нови ниво.

Пре подизања тоалета изнад пода, потребно је одредити место постављања

Осигурајте да се одржава хоризонтално и да све осовине и цијеви за одвод воде одговарају.

Након тога, уклоните инструменте да измерите дебљину подлога које сте ставили да бисте створили нови ниво за водовод.

Да бисте имали идеју о томе како направити тоалет изнад, морате унапријед размислити о свим суптилностима темеља. Можете користити дрво, али то неће бити најбоља опција, јер се дрво окреће под утицајем кондензације. Најбоље је користити бетонску кравату. У овом случају, вијци и типлови морају бити причвршћени. ТренутноШироко распрострањено причвршћивање уређаја за базу на лепку.

Да ли је могуће направити велику удаљеност од тоалета до успона

У циљу проширења расположивог простора у тоалетној соби, многи се одлучују на такав корак као што је преношење тоалета с једне стране на другу. Могуће је померање уређаја под другачијим углом, али да би наставио да функционише исправно, морате знати неке од тачака.

Што се тиче нафтовода, он такође одређује одређене захтјеве који се морају одмах узети у обзир.

Могуће је повећати растојање од успонског вода до тоалета, али неке карактеристике треба да буду познате

На пример:

  • Могу се користити цијеви промјера између 50 и 100 мм, а најповољније су цијеви попречног пресјека 100 мм;
  • Раздаљина од уређаја до успонског вода мора бити највише 1,5 м, ако је дужина дужа, онда капацитет одвода из бачве није довољан за гурање отпада и биће зачепљења;
  • Придржавајте се исправног нагиба, то зависи од пресека цеви.

Ако је нагиб подцијењен, постоји велика вјероватноћа зачепљења, како се проток флуида смањује. Ако је нагиб супротан, прецењен, онда ће брзина отицања бити прекомерна и чврсте материје ће се сакупити у цеви, што ће на крају блокирати проток воде. Како премјестити тоалет близу зида, који би требао бити максимална удаљеност од зида и колико далеко може ВЦ из одвода, можете сазнати из видео тренинга.

Променимо ситуацију: како распоредити тоалет за 90 степени

Понекад се појаве ситуације када то желитеПотпуно промените дизајн купатила и купите нови тоалет, у ком случају можете уградити тоалет за 90 степени. Рад је веома једноставан, најважније је знати неке техничке нијансе, правила и суптилности.

Да се ​​изврши пермутација варења цеви да се апсолутно не укључи.

Проширење тоалета за 90 степени је прилично једноставно, а могуће је и без варења цијеви

У посљедње вријеме, употреба раздјелника кута и валовитих цијеви постала је популарна.

Валовите цеви су најпогодније за постављање тоалета на већ успостављеном мјесту. Ако уређај не само поставите, већ га и однесете на друго мјесто, препоручљиво је користити цијеви потребног промјера, које су израђене од пластике. Користећи такве методе, лако можете не само да их поставите, већ и да померите тоалет на право место. Али будите опрезни да набори не трпе претерано истезање, јер то може довести до пуцања. Ова метода ће вам помоћи не само да окренете уређај, већ и да га преуредите на другу страну, на пример, ближе судоперу, или да је померите колико вам је потребно.

Како преуредити тоалет на другом месту (видео)

Као што сте могли видјети из овог чланка, пријенос тоалета није толико комплициран, наравно, ако сте увјерени у своје способности. Ако сте се први пут окупили да радите овај посао, а нисте свесни свих замршености, боље је да се обратите специјалистима који не само да пажљиво изводе инсталацију, већ и организују пажљиво демонтирање, тако дастари уређај није оштећен и трајаће дуго.