Туширање за поликарбонат са свлачионицом властитим рукама

Одржавање пословних радова у сеоској кући захтијева посебно опремљен простор за хигијенске процедуре на крају дана. Кључно питање у овом случају је избор јефтиних материјала за уређење туша, који могу пружити дуготрајну и удобну употребу у свим временским условима. Одлична алтернатива за штандове, изграђена од остатака грађевинског материјала, лако се дизајнира и самостално сакупља тушеве за поликарбонат из свлачионице. Таква туш кабина је еколошки сигурна, не распада се када је изложена сунцу, суши се брзо, не пропада, није нагризена. Широка палета боја материјала омогућава вам да направите зграду која ће се уклопити у околни пејзаж органски и бити украс дуго времена.

Карактеристике перформанси и квалитета поликарбоната

Поликарбонат - полимерна пластика са затвореном ћелијском структуром, добијена екструдираном екструзијом примарних сировина са додатком пигмента за бојење и адитива за стабилизацију светлости. Захваљујући целуларној структури, материјал има добра звучна и топлотна изолација, отпорност на влагу. За разлику од дрвених конструкција, поликарбонатна летња кућица не захтева даљу обраду материјала. Осим тога, према својим карактеристикама карактеристика чврстоће и преноса светлости, монолитни блокови од поликарбоната се успешно користе на местима где је стакло подложно повећаним захтевима.

Релативно мала тежина производа не дозвољавадаље јачање темеља, као што се ради у изградњи камених конструкција. Поликарбонатне плоче могу издржати широки температурни опсег, од -40 ° Ц до + 100 ° Ц, што омогућава употребу овог материјала за изградњу у готово свим климатским зонама. И флексибилност и једноставност резања плоча пружају могућност поликарбоната да направи туш како би дали своје руке у било којем геометријском облику.

Избор локације на локацији и дизајн кабине


Почетна фаза изградње подразумијева стварање пројекта, чак иу облику схематског цртежа (ручно или компјутерски). Фаза пројектовања омогућава да се одреде коначне димензије туш кабине, система за гријање воде и расвјете. Често је дизајнирана поликарбонатна туш кабина са предње стране зграде, у близини канализационе јаме, што вам омогућава да значајно уштедите на организацији система одводње и снабдијевању електричном енергијом.

Затим, прије почетка грађевинских радова, потребно је одабрати мјесто гдје ће се налазити. Важно је узети у обзир околни крајолик и поставити штанд на такав начин да је заштићен од вјетра, али да се загрева од сунца, јер ће сенка и висока влажност допринети ширењу инсеката, док ће соларна топлота значајно смањити трошкове струје при загревању воде. Да би се избегло вучење воде, да би се напунио резервоар кантама, туш кабина треба да буде постављена недалеко од места захвата воде.


Да би се осигурао добар одливПоловни вода, зграда туш захтева мало брдо.

Након избора изградње шему тушем, узимајући стандардне величине 1х1х2,5 или се фокусира на величину највећег члана породице. Ако пројекат подразумева туш кабину са свлачионицом, пројекат ће значити повећање дужине кабине од 0,75 м, односно његова ширина ће остати у истој величини, 1 м, а дужина ће се повећати на 1,75 м.

Основа подрума под љетним тушем

Пре изградње туш се препоручује да организује фондацију која ће избегне ватерлоггинг подручја, узгој штетних инсеката и да ће ојачати саму структуру. То се ради на више начина:

  1. Пуњење (од бетона);
  2. цигла;
  3. гомила;
  4. Колоне.

Најједноставнија верзија подрума за туш кабину од поликарбоната је темељ. За његово стварање уз помоћ бушилице на ободу наводне кабине у земљи избушене су рупе на дубини од 1,5 м. Након спуштања цеви (метала или полипропилена) у прихватни отвор пречника 100 мм, простор се бетонира, остављајући сидрену иглу испред сваке цеви на коју је монтиран оквир кавеза.

Елементарни распоред пода у тушу укључује присуство дрвених подова са пукотинама. Истина, у овом случају, треба имати на уму да ће у влажном времену у кабини бити повећана влажност. Да би се то избегло, препоручује се да се користи пројектована монтажна локацијатуш кабина унапред договорени дренажни систем. За шта, на означеној територији, ископана је јама до 0,3 м дубине, у којој се пуни мешавина великог и ситног камена. И већ са врха лежао посебно припремљени дрвени трупци.

Поред тога, дренажни аранжман са стандардном акрилном палетом, који је, након инсталације на поду туш кабине, спојен на канализацију, изгледа веома естетски.

Изградња кабине

Најчешће, летњи туш од поликарбоната са сопственим рукама је интегрална основа квадратног или правоугаоног облика направљеног од металних углова, чија је минимална ширина 25 мм, или метални профил са пресеком од 40к60 мм, монтиран на припремљену подлогу. Употреба дрвених греда приликом постављања кабине од поликарбоната се не препоручује због чињенице да је с временом дрво засићено влагом, надува и конструкција почиње да се „игра“.

На поду кабине је инсталиран спремник (пластични или метални) за воду. Да би се избегла стагнација воде и репродукција патогених бактерија, препоручује се под у туш кабини под благим нагибом, са одводом на најнижој тачки. Треба напоменути да је поликарбонат врло лаган, а капацитет, напуњен са 100-200 л воде, створит ће снажан притисак, тако да повећање снаге таквог љетног туша са свлачионицом подразумијева кориштење плоча дебљине 10-16 мм.

Холистички слој од поликарбоната се демонтира у фрагментарне комаде који одговарају димензијама зидова кабинесвлачионице Затим повезује рупе за повезивање са хардвером, које се поклапају са ознакама на металном профилу. Затим се листови причвршћују на претходно склопљени оквир помоћу специјалних причвршћивача са прстенастом заптивком. По завршетку причвршћивања плоча, из њих се испушта заштитни филм, спојеви се третирају са заптивном масом и затварају се профилима, а на крају се одлежу одећа.

Када се израђује туш кабина и поликарбонат са свлачионицом, како би се избјегло добијање влаге на одјећи и ципелама и подјела простора, потребно је осигурати заустављање, спрјечавајући проток воде изван туш кабине. И врата која се преклапају затварају се, што ће задржати топлоту у кабини и не раставити сама врата. Осим тога, уређаји који се користе за освјетљавање унутар туш кабине или свлачионице морају бити отпорни на влагу.

У туш кабини од поликарбоната са свлачионицом, са вратима, подовима и интегрисаним зидовима угодним за пливање чак иу хладном времену. Затварање дизајна врата доводи до недостатка пропуха и штити одећу.

инсталација резервоара

Инсталација тенка је завршни дио изградње туша у сеоској кући.


Запремина резервоара за летњу структуру туш кабине се рачуна од броја потрошача. На пример, породице од 4-5 људи биће у потпуности задовољне пластичним капацитетом фабричке производње од 100 литара.

Капацитети могу имати и цилиндрични облик и раван. Верује се да је то за летоТуш је најбоља опција за равну пластичну посуду која се лако транспортује и монтира. Метални резервоар није толико погодан за транспорт и монтажу као његов аналог од пластике, међутим, вода коју сунце загрева у таквом резервоару, дуже хлади, што вам омогућава да уштедите новац.

Туш за гријање се у већини случајева користи у вансезони када соларна енергија није довољна за загријавање воде. У том смислу, многи туристи користе неке трикове који му омогућавају економично загревање:

  1. Капацитет тамне боје, постављен на врху, у сунчаном времену се греје брже од сличних капацитета светлих тонова;
  2. Растегнут преко резервоара је једноставна конструкција трачница и полиетиленске фолије, омогућава вам загревање воде у њој на 10 ° Ц и више;
  3. Употреба система огледала или фолије, који је причвршћен на северној страни резервоара, може постићи исте параметре у загревању воде, као што је импровизовани "стакленик".

Ако се планира употреба туш кабине током цијеле године, а не само тијеком хладне сезоне ван сезоне, тада се као главни гријаћи елемент користи индустријски котао за гријање или Тена из перилице. У овом случају, капацитет воде је подијељен на 2 дијела, за топлу и хладну воду. При загревању воде електричним апаратима потребно је израчунати потребну снагу и придржавати се елементарне сигурности. На пример, за загревање течности запремине од 50 литара, бојлер, чија је снага најмање 2 кВ и 1,5 литарасати.

Модерне летње викендице за гријање воде користе гомилане плоче које вам омогућују да сакупљате сунчеву енергију чак и на тамном небу. Међутим, поред панела, биће потребно набавити и апарате који омогућавају претварање енергије у електричну струју, која ће заузврат загрејати воду у резервоару.

Осим тога, туш кабини се препоручује за загревање. На примјер, на зидове оквира причврстите пјенасте полистиренске плоче и покријте их хидроизолацијским материјалима. На крову, ради заштите од мраза и кише, наслагати прозирни нитрилни поликарбонат. На унутрашњој обради изоловане туш кабине налазе се сви гидроустојни материјали.

Брига за кабину од поликарбоната

Поликарбонат је отпоран на кућне хемикалије, тако да брига о туш кабини не захтева посебна средства. Након изградње туш кабине од поликарбоната, треба имати на уму да овај издржљиви материјал не трпи оштећења абразивне природе, тако да основа детерџената треба да буде гел. А ако се зидови не загађују, довољно је добро опрати водом и обрисати меком крпом.

У закључку, треба напоменути да ће изграђена властитим рукама, уз придржавање технологије поликарбонатних туш кабина, послужити и уживати у естетском изгледу десетљећа.