Цомпанион валлпаперс: примјери за спаваћу собу (46 фотографија): смјештај у интеријеру, како закрпати позадине за партнере

За креирање прелепе, модерне и необичне спаваће собе, дизајнерима ентеријера нуде се стотине, хиљаде различитих опција за сваки укус. Дуги низ година тапета је један од најпопуларнијих начина обраде. Широк спектар боја и текстура вам омогућава да украсите своју омиљену спаваћу собу у сваком стилу.Неко воли црно-бијеле позадине, нетко са орнаментом, али постоји и трећа опција, која је одлична и за први и за други случај. Пратеће позадине ће бити најбоље решење за дизајн мале спаваће собе и простране собе. Они ће вам помоћи да сакријете мале недостатке и нагласите заслуге у ентеријеру.

предности

Наравно, спаваћу собу је могуће украсити тапетама исте боје или цртежа, али другови имају бројне предности у односу на сличне материјале. Међу њима:

 • Оригиналност. Комбинација две различите позадине увек изгледа свеже и необично од дизајна једног, чак и најлепшег типа тапета. • Способност стварања сјајних акцената. У зависности од избора боје, узорка и начина лепљења, можете се фокусирати на одређени зид или његов део, на пример, дивно победити архитектонско избочење, виси на зидном огледалу, слику.


 • Зонирање. Уз помоћ контрастних тапета можете условно подијелити просторије на неколико зона (за читање, рад, одмор).Приликом одабира партнера за тапете, морате се придржавати следећих правила и препорука:

 • геометријски отисак (трака) помоћи ће визуално "повући" малу собу горе или са стране; • фини отисак на тапетама изгледа добро у малим просторијама у простору и обрнуто - велики простори су дозвољени.карактеристике употребе

Комбинација различитих позадина може бити велика. У суштини, то је једнобојна + штампана тканина. Као испис, користе се геометрија, узорак биљке, цртање фантазија, апстракција, поморске теме и друге варијанте.


Друга опција су позадине са једним обрасцем, али имају различиту боју позадине. Без обзира на врсту сапутника, они се морају комбиновати једни с другима у текстури, боји и узорку. Тек тада ће унутрашњост спаваће собе имати завршен и складан изглед.

За дизајн спаваће собе у одређеном стилском смјеру, морате знати точно принципе који су у основи сваког стила.

 • Барок. Стил луксуза и богатства. Овдје су текстуре, лијепе, тапете украшене замршеним узорцима и украсима. Често су уметци контрастног типа тапета додатно направљени са багуетима и оквирима.
 • Класици. Традиционалне коврче, медаљони, богате боје. Штампане тапете комбиноване су са монотоним тракама дубоког, засићеногтонова Посебна пажња се посвећује узглављу кревета.


 • Модерно. Овај стил значи елегантан дизајн, меке, топле боје, отиске у облику биљака, птица и животиња.


 • Оријентални стил. "1000 и једна ноћ" и друге оријенталне приче увек су повезане са луксузом и богатством. Због тога се украси који украшавају тапете разликују по сложености и необичним облицима, прекрасним бојама и оригиналним узорцима.

 • Прованса Француски провинцијални стил, који се одликује нежном пастелном бојом и непретенциозним принтом (малим цветовима). • Јапански стил - то је минимални декор, контрастне скале боја, традиционални украси (кранови, обожаватељи, хијероглифи, грана сакура).


Како се закрпа?

Обично се ова опција за уређење ентеријера може обавити на неколико начина:

 • Вертикално. Овом методом лепљења траке се наносе на зид вертикално. У овом случају, траке пратилаца треба да имају исту ширину.

Када бирате боје, можете се ослонити на три основна правила:

 • контраст (жива верзија која добро раздваја и ограничава унутрашњост просторије):
 • једнобојни пратиоци (пруге су зачињене у истој боји, али у различитим нијансама);
 • допуњују другови (средња варијанта, која није контрастна. Природне, природне нијансе лијепо наглашавају једна другу).  \ т
 • Хоризонтално. Монотоноуси штампане траке су постављене хоризонтално. Чешће се тамније позадине налазе у доњем дијелу зида, а лакше - у горњем дијелу.

 • Употреба украсних комадића. Интересантна варијанта дизајна, када се као главна позадина користе једнобојни тапети, који су у одређеном или хаотичном поретку постављени комади различитих боја, отисака и текстура. Комади могу имати било који облик и величину. • Уметци. На монохроматским тапетама се лијепе велики комади-уметци из заковичених тапета контрастне боје и текстуре. Као додатни декор, уметак је направљен са танким рубом, калупом или дрвеним оквиром.

беаутифул интериорс

Врло њежна и романтична верзија дизајна. Као главна позадина, одабрана је светло зелена боја. Његов пратилац су снежно-беле тапете са ружичасто-љубичастим цветовима. Исти мотив се понавља у завесама и завесама.

Унутрашњост изгледа пролеће и веома хармонично.

Вертикална верзија унутрашњег дизајна са тапетама љубичасте, сиве и богате љубичасте боје са биљним орнаментом. Одабрану схему боја употпуњују постељина, завјесе и теписи истих нијанси.

Сазнајте како да правилно комбинујете позадину гледајући следећи видео.