Цеви од умреженог полиетилена за грејање: спецификације, монтажа, видео, прегледи

Тражени материјал у системима грејања и водоснабдевању са добрим радним карактеристикама су полиетиленске цеви за грејање. Као и сви полимерни производи, није подложан нагризајућим процесима и стога успјешно осваја своје мјесто на тржишту, чинећи више од пристојне конкуренције металним цијевима.

Физичко-хемијске особине материјала

Карактеристике класичног полиетилена дају јој пластичност већ при 400Ц. У ствари, такав материјал неће бити погодан за системе за снабдевање топлом водом или за грејне кругове. У том случају на њега се примјењује модерна технологија, након чега се готове цијеви за гријање од умреженог полиетилена не деформирају под утјецајем повишених температура.

Изградња бешавне полиетиленске цеви за грејање и ПТВ

Молекулска једињења у овом материјалу обезбеђују максималну чврстоћу производа из њега.

Цев од умреженог полиетилена разликује се од укупне масе за посебну ознаку РЕХ. Међутим, ова супстанца има и недостатке:

 • На њега утиче ултраљубичасто зрачење. У овом случају, супстанца се излучује у токсичне елементе расхладног средства. Смањење ефекта зрачења може се постићи наношењем посебног премаза лака.
 • Спољни омотач умрежене полиетиленске цеви за загревање може да оштети мале глодаре или инсекте. Облагање у отвореном тлу треба обавити обавезно у заштитном поклопцу.

основнокарактеристике

Бешавне полиетиленске цеви за грејање

За разлику од својих најближих конкурената на тржишту, на примјер, цијеви за гријање метала и пластике, полиетиленске цијеви имају позитивне карактеристике:

 • Максимална флексибилност осигурава брзо враћање материјала у почетно стање у случају могућих деформација тијеком уградње или рада. У том случају, цев од умреженог полиетилена не добија оштећења на кривинама, нема трагова спољашњег утицаја.
 • Цеви умреженог полиетилена не губе своја радна својства при радним температурама од 90-950С. Такође су у стању да издрже вршне промене температуре до 2000Ц.
 • Поред топлотног утицаја полиетиленских цеви, повећана отпорност на штетне ефекте хемијских реагенса. Они подносе интеракцију са антифризом, растварачима и бензином. Материјал је недеструктиван када су у питању минерална уља.
 • Одговарајуће полипропиленске цијеви за гријање могу издржати хидраулику, јер немају страшан пад тлака.
 • Чак иу таквим екстремним ситуацијама као што су изгарање, оне не емитују токсичне паре за људе. Отапање почиње на 4000 ° Ц.

Не дозволити контакт са агресивним средствима за оксидацију као што је азотна киселина.

монтажа

Монтажа са умреженим полиетиленским цевима врши се захваљујући широком спектру фитинга и других прикључакаарматуре Процедуре су доступне чак и за самостално коришћење. Трошак потрошног материјала је прилично низак, са потребом да се формира мали број везних чворова. Све ове тачке ће бити добро заптивене и запечаћене током читавог радног века ожичења.

Пре почетка рада, мора се саставити детаљан план инсталације свих укључених просторија. Приликом слагања топлих подова од умреженог полиетилена за гријање, нове линије се могу спојити на већ постојећи сустав гријања.

Преса за висококвалитетну везу главног вода

Пресс спојнице се користе за спајање млазница из овог материјала. Рад са њима се обавља коришћењем следећих алата:

 • причвршћивање причвршћивача;
 • неколико типова разних млазница;
 • опрему за повећање пречника ивице цеви;
 • резачи цеви, који одвајају жељене делове.

Материјал је доста мекан, тако да га можете резати малим ножем или снажним ножем.

ВИДЕО: Инсталација радијатора и рад с полиетиленским цијевима

Алгоритам рада је следећи:

 • стезни прстен је причвршћен за слободни крај цијеви од полиетиленског шива;
 • даље продужава у унутрашњост са одговарајућом млазницом;
 • максимално приањање дршке се врши 5-10 секунди;
 • у цијев улазе прикључци;
 • се врши притиском наспољну површину користећи иицес или специјалне лепкове.

Како се монтира на цеви

Имплементација овог рада не представља посебну сложеност. За оне који први пут обављају процедуру, потребно је обучити цеви за цеви при одређивању силе стезања.

Танке операције монтаже

фитинзи за компресију

Уграђени системи из овог материјала се не разликују много од аналога полимерних материјала. Повезивање са уређајима врши се стандардним методама. Постоје одређене суптилности током полагања полипропиленских полиетиленских линија:

 • Након испоруке цијеви у просторије за инсталирање, потребно је осигурати их "аклиматизацијом" најмање 8-10 сати, тако да постану исте температуре као и сви предмети у просторији. Ово је посебно важно током зимске сезоне, када је превелика температурна разлика у затвореном и на отвореном.
 • Отворена метода је непожељна за полагање ових цијеви. Најпопуларније су могућности скривања у зидовима или испод пода, гдје нема излагања ултраљубичастом зрачењу и могућих механичких оштећења.
 • Због високог коефицијента линеарног ширења шупљине за полагање, они морају бити обликовани на већој скали од вањског промјера монтираног цјевовода. Због тога није могуће попунити умрежени полиетилен бетонском кошуљицом или другим монолитним премазима.
 • Препоручује се да се не скривају механички елементи који су инсталирани токоммоунт Морате имати приступ њима.

Када се завари на методу полиетиленских цијевних спојева, потребно је узети у обзир радну температуру инструмента. Прегревање лемљења дуже од 8-10 секунди може проузроковати пожар машинског чвора.

Сличан начин повезивања полиетиленских цеви у поређењу са свим другим сматра се најефикаснијим, што у потпуности искључује ризик од цурења или изгледа лица. Пошто су цеви директно повезане са арматурама или једна са другом, оне генерално имају исту трајност као хомогени производ.

У закључку, може се примијетити да су полиетиленске цијеви најисплативији и најучинковитији начин полагања водова за довод и гријање, који имају најдужи рок трајања. Поплочавање таквих аутопутева, не можете преживјети, да ли ће ова зима бити топла или мраз сваки дан?

ВИДЕО: Гријање на Рехау умрежене полиетиленске цијеви и корисни савјети


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4