Трим прољетни узорак

У вријеме цватње трешња је лијепа и елегантна невјеста, а власник је поносан што може почети бројати своју будућу жетву у еквиваленту кантице. Али сва цвијећа не достижу увијек зреле бобице, а то је због великог броја фактора, укључујући и правилну његу биљке: усјева у прољеће (схема је стандардна) и јесен, облачење, залијевање, прскање и друге мјере.

За трешње, најважнија ствар је да се формира круна са главним стаблом типа слоја. Како стабло расте са годинама, потребно је постепено резати главне избојке, али не много, јер је трешња термофилна култура, тако да интензивно обрезивање трешања у пролеће, умножено јаким мразом у зими - једноставно уништава биљку.

Ово дрво, као и многе керамичке културе, захтева најмање два третмана годишње: пролеће и јесен. Планирање ове процедуре треба да се одвија из климатске зоне раста. Такође треба напоменути да једногодишњим младим садницама не треба јесенско подрезивање, с обзиром на све исте карактеристике трешања - слабо подноси мраз.

Алат за резање трешње

Квалитет алата зависи не само од правилног сечења, већ и од времена за које ће дрво моћи да се опорави. Следећи поступак треба да се користи за следећу процедуру:

 • вртни нож, потребан за обрезивање танких грана;
 • прашина за обрезивање великих стабала у пречнику;
 • вртни секачи.

Читав алат треба да буде чист и да буде што је могуће оштрији. ОсимДа ће се при извођењу радова морати користити вртна вар, која се обрађује свим мјестима секција.

Какво је обрезивање трешања у пролеће

Трешње захтевају систематско подрезивање, морају се извести да би се:

 • Немојте изгубити стабилност плодова и повећати приносе;
 • Повећати отпорност дрвећа на мраз;
 • Правилно формира круну како би омогућио довољно светлости и ваздуха зрелом воћу;
 • Заштита стабла од паразита и болести које погађају старе и болесне гране;
 • Ради лакшег жетве.

Основни захтеви за исправно сечење трешања у пролеће

За сечење грана није оштећено воћно дрво, придржавати се основних захтева стручњака за башту:

Ако се вишња уздигла, ослободите се изданака који расту до врха на време.

Одрежите гране које имају дужину већу од 0,5 м на жбунастим вишњама.

Ако оставите бочне избојке, дрво ће добити праву круну која се састоји од јаких 15 грана.

Отклањање сувих грана је неопходно у превентивне сврхе.

Обратите пажњу на редоследну или комбиновану шему узгоја дрвећа трешње.

Ако у току године раст изданака не прелази 15 цм, време је да се изврши обнављање плодног насада.

Стабла грмља и дрвећа трешања у пролеће

Схема обрезивања вишње од грмља је у сљедећим корацима.

 • Са голим гранама грана, обрезивање се врши на трећем делу или пола.
 • Око бубрега или грана се скидају скелети и скелетне гране.
 • Не можете одсећи обе врсте грана одједном.
 • "Бријање", у зависности од врсте стабљика, врши се наизменично годину.
 • Не уклањајте младе избојке.
 • Пожељно је уклонити изданке дужине око шездесет инча.
 • Одрежите гране на бочним гранама.

Постоје неке карактеристичне особине између обрезивања већ узгајане биљке и саднице. Када садите биљку за садњу, одредите најјачи труп, ау круни трешње не одрежите пет стабљика, које се налазе на малој удаљености између њих. Одсечени су под углом. Уклоните оне који су израсли на стаблу, стабљике. И обрезано. Када се узгаја, дрво се ошишава како би трешња била здрава и јака. Избоји се режу за једну трећину ако се налазе на голој грани, стари и болесни се уклањају.

Обрезивање младих вишања у пролеће

Обрезивање вишње на пролеће за наредну годину након садње садница је веома важан догађај. Ако се већ неколико година придржавате изабране шеме обраде, у већини случајева може бити довољно једно обрезивање годишње - само прољеће. То се не може назвати важнијим од јесени, јер свака од њих има различите сврхе. Али поента је да чак и ако нисте сигурни као резултат или почетник вртлар, онда пре зиме, у јесенском усеву, још увек можете да прилагодите свој рад.

Обрезивање плодоносних вишања у пролеће

Приликом резања стабала вишње која носе воће, дужина голе коже треба смањитигране, као и смањити проток хранљивих компоненти од корена до круне. Развијени годишњи прирасти су минимални.

 1. Приликом сече дрвеће трешње која сади воће, гране које расту треба да буду усмерене ка споља. Снажно конвергентне гране се морају сећи резањем бочних грана. Са јаким голим гранама, скелетне гране треба максимално повећати.
 2. Са смањењем добитака у скелетним гранама густе воћне вишње на 20 центиметара, постоји континуирана гранања грана, која захтијевају слабу подмлађивање у облику парцијалног резања скелетних грана првог и другог реда. Истовремено, неопходно је максимално подмазати круну уз помоћ исецања густих грана.