Тренутни и модерни растегљиви плафони 2018

Компетентним одабиром дизајна стропа лако је створити осјећај пространих станова. Да ли је могуће, уз мали напор, потпуно промијенити изглед просторије, допунити њен интеријер и учинити његов дизајн нетакнутим? Дефинитивно - да! Са овом функцијом, модерни растегљиви плафони ће се носити са 2018. годином. Овај детаљ унутрашњости није ништа мање важан од обраде зидова и намјештаја. Правилним одабиром дизајна стропа, рјешења боја и освјетљења, лако је створити осјећај пространих станова у уском простору.

Тренутни растегљиви стропови: фото-2018, идеје модерног дизајна

Дизајн није само појава ствари или окружења. Овај концепт је много шири и укључује, укључујући, функционалност и принцип рада. Функционалност је једна од кључних предности напетог стропа. Управо ова особина се може пратити на фото плафонима који су били релевантни за дизајн 2015. године.

Функционалност је једна од кључних предности напетог стропа

Модерни растезљиви плафони су добили одобрење за преглед не само због свог привлачног изгледа, већ и збогследећих карактеристика:

 • Овај третман савршено прикрива недостатке зграде на плафону;
 • Неутралне светлосне нијансе стварају илузију виших зидова просторије;
 • Различите слике на стропу служе као оригинално рјешење за идеју наглашавања унутрашњости;
 • Савршено глатка сјајна површина савршено рефлектује светлост и благо зрачи просторне зраке;
 • Вишеразинска конструкција са разним лампамавеличина и интензитет светлости - један од ефективних и ергономских начина зонирања простора у једнособним становима.

Сви наведени захтјеви савршено одговарају украсу бијеле боје на стропу. Овај дизајн савршено ће се уклопити у унутрашњост сваког стила. Такође популарне нијансе у 2015. години биле су беж, млечни, обогаћени жутом, ружичастом, бјелокосном, блиједо сивом.

Бијела ствара осјећај свјежине и чистоће у просторији. Међутим, у таквој просторији као што је кухиња боље је користити нијансе других боја, јер бијела у овом случају није довољно практична - на њој ће бити видљиви трагови вруће, чађи.

Још једно важно правило при одабиру боје потока је сљедеће: што је соба у природном свјетлу мања, то би требало бити мекша.

Од боје до облика: модеран дизајн затезних плафона

Далеко у прошлости, времена када су плафони представљали равну површину и били су строго у једној равни. У модерном свету са новим архитектонским пројектима вишеспратних зграда у вишеразинским становима, на мансардним подовима, терасасти плафони заузимају најнеобичније и занимљиве облике.

За примјену конвексне или конкавне површине, стручњаци примјењују посебан крути оквир

Упознајмо се са неким од њих:

 • Структуре на више нивоа стварају се користећи различите врсте плафони. За то се користе ПВЦ фолије, ГКЛ-плоче иостали грађевински материјали. Овај дизајн ствара утисак свестраности просторије.
 • За примјену конвексне форме или конкавне површине, стручњаци примјењују посебан чврсти оквир.
 • Облик лучне куполе омогућава вам да изравнате асиметричне углове поткровља и поткровља, глатко комбинујући зидове и стропове.

Посебна врста вишеслојног стропа била је степенаста површина. Сваки степен може имати своју текстуру, боју, ширину. У овом случају, заједно са лустером, коришћени су интегрисани рефлектори различите снаге и интензитета, који, када су осветљени на различитим нивоима, дају или благу распршену или светлуцаву светлост.

Технологија за штампање фотографија омогућила је да се на равној површини створи илузија форме и вишеслојног стропа. Да бисте то постигли, потребно је да изаберете перспективну слику.

Модерни растегљиви плафони: технологија монтаже

Шта је тензиони плафон? Ово је мекана тканина, посебан начин испружен до багета. Багет може бити ПВЦ профил или скелет од алуминијума.

Напонски плафон је меко платно, растегнуто на багету од ПВЦ-профила или трупа алуминијума

Како се користе облоге:

 • филм од поливинил хлорида;
 • Импрегнирано полиуретанском тканином.

Две технологии за възстановаване на стропите:

 1. За прикључак на харпун, тканина се исече унапред, а на једном крају реза се причврсти харпун. На ободу стропа уз помоћ сидара монтирати багуетте. У овом дизајнупуцајте харпуном крпом.
 2. Код клинастог повезивања није потребно унапред направити узорак по величини. Платно се гази у просторији на багету као платно на подоквиру. Сви ексцеси су пажљиво исечени.

У плафонима од тканина, за разлику од поливинилхлоридног филма, нема потребе за лемљењем шавова. Такви дизајни се називају бешавне.

Треба напоменути да се приликом постављања затезних плафона од ПВЦ фолије не препоручује употреба расвјетних тијела већих од 60 вати.

Модни плафони 2018: на текстури платна

Међу огромним бројем варијанти затезних плафона није чудно и збуњено. Неки трендови су у прошлости, други су се држали неколико сезона. Који је смисао изабрати модну верзију платна?

Сатенске тканине заузимају средњу позицију између сјајне и мат боје

Да би држали корак с временом, дизајнери препоручују да обратите пажњу на следеће текстуре:

 • сјајно- ове тензионе поливинилхлоридне крпе одликују се бљештавом, прозирном површином. Материјал је врло пластичан, захваљујући којем се стварају слојевите структуре. Несумњива предност таквог филма - отпорност на високу влажност и гљивице.
 • мат- за разлику од сјаја не стварају бљештање и лагано рефлектују светлост. Његов изглед је као класичан креч. Избор таквог плафона ће спасити од стилских грешака, јер ће се успешно уклопити у сваки ентеријер.
 • сатен- својиме је изведено из сличности са ткивом истог имена. На платну је једва приметан полирни лепак, који заузима средњи положај између сјајног и матираног.
 • тканина- ови рачуни нису само оригинални изглед, већ служе и више од десетак година. Крпе су отпорне на механичка оштећења и температурне флуктуације.

Основни тренд су сљедеће врсте плафони које не сметају дизајну и не изгледају превише масивно. У моди, директне природне линије, рафинирана једноставност.

Они који воле мат и тканину треба да узму у обзир да они лагано рефлектују светлост. Стога, приликом инсталације потребно је планирати свијетло освјетљење.

Нови растегљиви плафони 2018

Модни новитети међу тензионим плафонима 2018. године обилују присуством латентног позадинског осветљења, топлим нијансама, фантастичним обрасцима.

Тканина са 3Д сликама драматично трансформише познати простор

Дизајнери предлажу да обратите пажњу на:

 • Обришите платно.Праћење на посебан начин ЛЕД траке дуж обода платна ствара осјећај клизног стропа.
 • Сјајна постељина изнутра. Извор свјетлости је сакривен унутар структуре, тако да плафон сјаји цијелим подручјем.
 • Пхото принт. Тканина са етничким мотивима, 3Д слике драматично трансформише познати простор.

Да бисте омекшали крпе, заиста сте створили осјећај лета, морате створити контраст између боја зидова и стропа. При томе су зидови бољида украсите светлим бојама и да покупите тамне нијансе за плафон.

Сенка под називом "Марсала" држи прве позиције популарности више од једне сезоне. Њен дубок тон вина није најпогоднији за вешање платна.

Модерни стропови у дневној соби 2018 (видео преглед)

Распон модерних затезних плафона је изузетно широк. Приликом одабира дизајна потребно је узети у обзир стил интеријера и значајке планирања просторије. Међутим, немојте се плашити експериментисања и тражења нових производа.

Модерни растегљиви плафони 2018 (фото)

)