Термостат за радијаторско грејање: 3 позната типа

Термостат за радијатор гријања може смањити излазну температуру на жељене параметре.Понекад постоји таква жеља или чак потреба за подешавањем температуре у свакој засебној просторији. Обично је то могуће урадити инсталирањем посебног уређаја на радијатор - термостат или како га зову термостат. Ово је веома мали уређај који може регулисати топлотну снагу радијатора за грејање. Погодан је за све батерије осим од ливеног гвожђа. Регулатор температуре може само да га спусти, али не и обрнуто.

Регулатор топлоте за грејање батерија: уређај

Сензор регулисан радијатором састоји се од два главна дијела - вентила и термалне главе. Следећи производи се производе под различитим пречницима цеви и типовима грејања система. Термостатски елемент се може уклонити, тако да се на термостат могу инсталирати различити типови регулатора. Седиште је стандардизовано.

Термостат може радити са употребом радне твари, гаса или текућег стања. Због тога су подељени на течност и гас. Обе врсте се сматрају квалитативним производима, али су течности више тражене, па је њихов асортиман много разноврснији.

Термоелемент је једноставан вентил који се састоји од металног кућишта са отвором, као и конуса и седла. Механизам за закључавање у овом систему је конус, који се заузврат подиже и пада под утицајем расхладног средства.

Термостат за загревање батерија састоји се од два главна дела - вентила и термалне главе

Унутрашња структура овог уређаја:

 • термостатска глава;
 • вентил;
 • термобалт;
 • стабљика;
 • вретено;
 • Буква.

Термална глава је контролер уређаја, са којим батерија има одређени температурни режим, то је променљиви део. Вентили су подељени у два типа: једноцевни или двоцевни. За сваки систем морате изабрати прави модел.

Термостат за грејање и његова врста

Термостат је уређај који може одржавати одређену температуру на константном нивоу. За израду таквог уређаја користе се врло јаки и поуздани материјали: бронза, нерђајући челик и месинг.

Нехрђајући челик је најизврснија опција за такав инструмент. Они нису кородирани, издржљиви и хемијски неутрални. Међутим, производи од нерђајућег челика су прилично пристојни. Месингани и бронзани уређаји су јефтинији, али и високог квалитета.

Управо је за ваш систем гријања потребно унапријед купити термо сензор. Ако се уређај прикључи на већ инсталирани радијатор, његова учинковитост може бити смањена.

Термостат за грејање може бити три типа

Сорти терморегулаторов:

 • упутство;
 • аутоматски;
 • Механички.

Аутоматски термостат је најпогоднији уређај, тако да је најпотребнији. Користите овај сензор је врло лако, само га ставите на право мјесто. Можете га ставитисамог уређаја или на улазу у радијатор. Ручни уређај контролише само нечија помоћ. Могуће је упознати и још једну врсту - то је електрични регулатор који ради на батеријама. Такав уређај има велике димензије и многе додатне карактеристике. На пример, он је у стању да прикаже температуру у сатима на правом месту за вас. Ово је веома згодан, али скуп уређај.

Регулатор температуре за радијатор грејања: предности

Иначе се такав уређај може назвати радијаторски термостат. Он сам по себи представља посебан необичан механизам, који се спаја на улазу радијатора и регулише температуру која улази у батерију.

Модерни терморегулатори савршено се уклапају у унутрашњост сваке просторије, што јој омогућава дизајн. Лако их је управљати, стварајући угодан топлински режим у кући. Такви производи се могу лако инсталирати на нове и постојеће системе гријања.

Температурни опсег термостата је од 5 до 27 степени. Уређај упозорава на прекомјерно загријавање зрака у затвореном простору. У просторији у којој термометар показује високу температуру, регулатор је може спустити, подесити довод расхладне течности у батерију.

Контрола температуре на радијатору грејања је веома једноставна за руковање

Предности регулатора температуре:

 • Издржљив, издржљив, правилно инсталиран, овај производ је веома велик;
 • Економичан, способан да смањи потрошњу горива до 25%;
 • Згодан, једноставан за инсталацију;
 • Добро подржанодређени угодан температурни режим.

Треба имати на уму да поуздани термостат мора нужно имати цертификат квалитета. А ипак, овај уређај није погодан за радијатор од ливеног гвожђа.

Инсталација термостата за радијатор грејања: упутство

Да би термостат радио без проблема и ефикасно, потребно га је правилно и прецизно инсталирати, а затим конфигурирати. Овај уређај не треба блокирати тако да му се може лако приступити. Инсталација треба да буде окомита на радијатор.

Још једна нијанса инсталације: пре него што почне, потребно је испустити воду из система. Али у сезони без загријавања, температурни регулатори могу бити потпуно отворени, што их спречава од деформација и загађења.

Инсталирање таквих уређаја је могуће чак иу стамбеној згради. Инсталација се врши сопственим рукама у одређеном редоследу. Да бисте то урадили, требаће вам инструкција.

Инсталација термостата за грејни грејач треба да се изведе по фазама

.

Запоредство работ:

 • Прије свега, потребно је, на малој удаљености од батерије, одрезати хоризонталне цијеви и одвојити их;
 • Уклоните славину ако је инсталирана у овом случају;
 • Сада, морате увртати утикаче батерије, нови вентил, његове матице и осовине, као и уређај за регулацију топлоте;
 • За инсталацију, на мјесту по вашем избору, пуњење цијеви;
 • Ова трака се затим повезује са хоризонталним цевима;
 • Након тога, радијатор сатермостат мора бити повезан са главним подизачем.

Није могуће поставити термостат у усправан положај, јер ће се загрејати батеријом. Удаљеност од пода би требала бити око 0,8 м. Кућа, на многим катовима, бит ће лакше опремити овом опремом, ако кренете од врха, али стан - из јужних соба. Обично је регулатор причвршћен на горњу цијев, а вентил је нужно нижи. За растављање дизајна уређаја неће бити велике потешкоће.

Подешавање термостата: корак по корак

Да би уређај радио без прекида, веома је исправан и истовремено одржава одређену температуру, неопходно је да извршите неопходна подешавања. Грејање мора обавезно да се затвори и постави термометар на право место, и то ће показати исправност температурног режима.

Многе компаније воде бригу о квалитету својих производа, стога дају посебне цертификате и упутства. Данфосс је најпознатија компанија за производњу термостата. Она има највиши квалитет.

Подешавање топлоте се врши ручно. Ако се појави грејање и контрола температуре у радијатору - то значи да апарат ради савршено.

Подешавање термостата врши се ручно

 • Затворите све прозоре и врата у просторији у којој ће се вршити инспекција;
 • Окренути регулатор док се вентил потпуно не отвори;
 • Док се радијатор пуни расхладним средством, потребно јеподесите термометар;
 • Чекамо док се ваздух не загреје и термометар неће показати пораст температуре, најмање 6 степени, онда ћемо бити присиљени да затворимо вентил;
 • Када се достигне жељена температура, почињемо полако да отварамо славину док се не чује бешумна вода и уређај се не загреје. Затим морате да престанете да окрећете вентил, пошто је изабран положај.

Обично се на поклопцу виде мале ознаке (цифре). Намењени су за оријентацију. Подешавање уређаја је врло једноставан задатак, али захваљујући њему можете створити удобну и удобну атмосферу код куће.

Како поставити термостат на батерију (видео)

Употреба термостата са системом гријања може омогућити удобну и удобну контролу температуре у засебној просторији, што постаје прилика за уштеду енергије. Сваки систем гријања треба да има терморегулаторе који су фиксирани испред батерија и директно извршавају своје технолошке функције. Можете изабрати овај уређај из Хеизен каталога.