Термичка завеса Тропиц А3, А6, М6, Д403-Е10 - карактеристике, дијаграм спајања

Компанија Тропик је прва домаћа фирма, која је успела да направи термалне завесе према европским стандардима. На званичном сајту овог произвођача постоје три категорије, које укључују термалну завјесу Тропиц са различитим карактеристикама и политиком цијена. Сви модели комбинују један фактор. Свака опција на послу доприноси раздвајању климатских зона. На пример, инсталирањем јединице на улазу, можете спријечити губитак загријаног зрака зими, а љети охладити.

 • Популарни модели
  1. серија А3
  2. серија А6
  3. Тропиц М6
  4. Д403-Е10
 • карактеристичне карактеристике

  Као што је већ поменуто, термичка завеса Тропиц се користи за поделу климатских зона. Осим тога, савршено се носи са одржавањем топлоте или хладним у просторији, а такође спречава продирање прашине, малих остатака и инсеката.

  Опрема се препоручује за подручја са високим пролазом

  Сви уређаји, без обзира на њихове карактеристике дизајна, репродукују проток ваздуха различитих капацитета, који могу покривати друга подручја. Свака предложена варијанта се разликује према следећим параметрима:

  • Брзина ваздуха;
  • принцип рада;
  • опције монтаже на одређеној висини;
  • пројектно решење;
  • дужину млазнице;
  • број начина;
  • метод инсталације;
  • цена, величина и тежина.

  Рангирање висине инсталације ваздушних завеса

  Одабир најоптималније опције се препоручује на основу датих критеријума.

  ВИДЕО: Како функционише било која топлотна завјеса

  Сорте по врсти посла

  Постоје три главне класификације, које се дијеле на цијели спектар топлинских велова.

  уређаји за воду

  Ово је економичан тип уређаја који ради из централизованог или аутономног система грејања.

  Тропиц М-9 Нова

  Главне предности такве опреме су:

  • смањење трошкова гријања просторије;
  • поуздана заштита од формирања скица;
  • трошкове коришћења воде, а не електричне енергије.

  Ова категорија укључује 2 главне серије, које се користе у различитим просторијама:

  • "Т"- Компактни модели, без обзира на своју величину, имају високу продуктивност и успјешно се користе у уредима, супермаркетима, трговинама гдје има рупа до 3 м

  • "Кс"- индустријски водни завеси с повисок индекс на мосността за могућност да се обезбеди зрачна преграда за високи проходи во хангари, производни единици, радионици и склади

  Не само исправност инсталације, већ и квалитет воде која се користи, утиче на животни век уређаја.

  Схема за монтажу водене топлотне завесе

  Електричне грејне завесе Тропиц

  У конструкцији електричне завјесе Тропиц укључује кућиште, тангенцијални вентилаторса мотором и цевним грејним елементом. Главни параметри који одређују ефикасност рада су:

  • ниво снаге;
  • Брзина ваздуха;
  • дужину тока.

  Модели монтирани у принципу могу бити различити - хоризонтално и вертикално. У првом случају се узима у обзир омјер јачине протока зрака, висине и ширине отвора, а јединица је постављена изнад улаза. Друга варијанта је монтирана са једне или две стране на пролазном луку, формирајући тако максимални ваздушни плафон.

  Шема повезивања

  За разлику од завесе за загревање воде, електрични апарати су подељени у 6 серија, узимајући у обзир различите климатске услове региона Русије и површину простора:

  • "К", "М", "А" - се разликују у компактним димензијама;
  • "Д", "Т", "Кс" - имају високе перформансе.

  Најпопуларнија серија је "Кс", јер модели имају максималну снагу од 36 кВ и капацитет протока ваздуха до 7350 м3 /х. Такве модификације се могу повезати на термостат који вам омогућава подешавање температуре у просторији.

  Зрачне завјесе без гријања

  Ова опција ствара снажну зрачну баријеру без утрошка електричне енергије за додатно загријавање. Завјесе се често користе у расхладним коморама као појединачни уређај, ау комбинацији са топлинским ваздушним гријачима. Овај систем ће максимално заштитити собу од продирања прашине иекстерног ситног отпада, уз минималне трошкове електричне енергије.

  Серија "Т" и "Кс", захваљујући технологији Тропиц Лине, самостално регулишу снагу млаза и преузимају операцију одвојено или у комбинацији са другим завесама.

  Популарни модели

  Пре куповине уређаја препоручује се разматрање рејтинга најпопуларнијих модела ваздушних завеса, састављених на основу повратних информација корисника и статистике продаје.

  Серија А3

  Ово је електрични представник вела, који обезбеђује инсталацију изнад врата у висини од 2,2 м. Модел је израђен у белој и црној боји, а његово тело је израђено од нерђајућег челика.

  Капацитет протока је 3 кВ, продуктивност 280 м3 /х. Максимална ефикасност уређаја може да обезбеди ширину резања 560 мм. Што се тиче функционалности, у овом случају постоји само један проток који није регулисан. Али то је оправдано прилично демократском ценом од 4 490 рубаља.

  Серија А 6

  Моћнија верзија од 6 кВ производи поток брзином од 560 м3 /х. Као и претходна верзија, монтирана је у хоризонталном положају на надморској висини од 2,2 м. У овом случају дозвољена је повећана величина отвора од 910 мм. Цена уређаја - 6 990 рубаља.

  Топлотна завеса Тропиц М 6

  Снага овог уређаја је 6 кВ, као додатне опције постоје три режима брзине, што вам омогућава да направите различите микроклиме у затвореном простору.Перформансе ове верзије достиже 900 м3 /х.

  М-6 Тецхно

  Успостављање м6 прелази преко препоручене ширина 1114 мм, али мање ако је величина рупа 62 цм, а затим ради савршено руковање верзију буџета за 7390 рубаља. - тхермал цуртаин тропиц М-3. Кошта шесто измену - 11,490 рубаља.

  Д403-Е10

  Двопотокова модел има могућност фиксирања пролаза врата са висине од 4 метра Модификација нове генерације је другачија штедљива потрошња енергије као капацитет грејача од 1,5 кВ и инфрацрвеним лампама. - 2 кВ.

  Д403-Е10

  Функционална има три брзине, максимална ефикасност - 4200 м3 /х. Такође, термо завеса Д403-Е10 може бити инсталиран иу вертикалном и хоризонталном положају.

  ВИДЕО: Поправљање и превенција грејач