Теписи "Меринос" (26 фотографија): карактеристике производа из Русије, прегледи квалитета

Тржиште грађевинских материјала има велики избор подних облога. Међу њима посебно су популарни теписи руске компаније "Меринос".


О произвођачу

ЦЈСЦ "Меринос" је основан у Ростову региону 2005. године. Његова производња је отворена 2008. године, а током тако кратког периода фабрика је могла заузети водећу позицију у погледу продаје тепиха у Русији. Сада је ова фабрика преузела производњу нити, од којих су производи ове компаније тктида. Наиме, запослени у ЦЈСЦ "Меринос" контролишу производњу тепиха из фазе производње нити и завршавају готовим производима, чиме се повећава квалитет производа.материјал

Синтетичке нити од полипропилена ВСФ, Хеат-Сет, Фрисе се користе за израду Меринос тепиха. Имају различите квалитете, што резултира различитим текстурама готових производа. Од какве врсте предива који се користе у изради тепиха зависи и од његове издржљивости, својстава отпорних на хабање, као и трошкова.

Савремене технологије за производњу полипропиленских филамената омогућавају производњу производа, у смислу квалитета и изгледа, тешко је разликовати од атрибута природне вуне. Лепо је попети се на тепиху, веома су мекани и топли.


\ т

Теписи "Меринос" имају неколико предности:

 • Израђене су од синтетичких влакана. Производи су хипоалергени, нису добротворнимедијум за размножавање гриња и патогених микроорганизама.
 • Теписи су лаки за негу. Дозвољено их је чистити специјалним алатима, као и прањем.
 • Разноврсне боје омогућит ће да се покупи тепих за готово сваки интеријер.
 • Различити трошкови производа омогућавају куповину за људе различитог обиља.


Али постоје теписи "Мериноса" и недостаци:

 • Будући да су направљени од синтетичких пређа, они не воле љубитеље свих природних.
 • Синтеза је својствена слагању статичког електрицитета и електрификације
 • .модел

Дизајн тепиха "Меринос" је прилично разнолик. Можете изабрати производе за различите функционалне просторије, док они могу бити једнобојни или имати различите украсе.

Сви теписи су доступни у три облика:

 • овални;
 • је правоугаони;
 • стаза.Ево неких модела који су у великој потражњи.

Измир. Ова серија је направљена у турском стилу са својим цветним орнаментом. Они личе на производе који су висили на зидовима у совјетским временима. За израду се користе навојни сетови који пружају високу издржљивост и отпорност на хабање. Трошкови производње ове серије у износу од 1,5к3,0 м биће око 6.000 рубаља.


Цристал 2754 Мултицолор. Прилично модеран модел, израђен у различитим бојама. Такав производ буди машту, а ви почињете да претражујете дрво апстракције, ослањајући сепреко језера или мистериозне птице које плутају уз воду. Овај атрибут се прави из исте нити као претходна. Његова гомила се састоји од дугих, уских уплетених влакана, што вам омогућава да сакријете трагове степеница и прљавштине. Цена тепиха у величини 1.2к1.8 м је 3000 рубаља.

Мега Царвинг 8316. Модел има животињску боју која симулира зебру. Његова сиво-беж тон помоћи ће да се дода пријатна атмосфера, а рељефна гомила пружиће пријатан осећај када ходате боси.


Како изабрати?

Избор тепиха "Мерино" зависи од неколико аспеката:

 • Дизајн ентеријера. Стил у којем се дизајн просторија у којем одаберете овај производ треба поклопити са дизајном тепиха. Ако многи модерни ентеријери дозвољавају употребу атрибута са класичним узорком., Тако је у класичној примјени апстракција на поду неприхватљива.
 • Комбинација боја. Тепих треба да одговара боји собе. Може бити у једној боји са зидовима, у комбинацији са другим текстилима у просторији или бити светли нагласак у соби, али правила бојања не могу бити разбијена.


 • Именовање просторија. Тако, на пример, за дечију собу, производи би требало да буду са малом хрпом, јер ће се мање сакупљати прашина и прљавштина. Боја овде може бити једнобојна или са светлим дечијим орнаментом. За спаваћу собу, боље је приступити дуготрајном тепиху, за такво задовољство ће ићи бос.
 • Пиле. Теписи "Меринос" имају различиту дужину и квалитет пилота, хвалазашто се мекоћа производа и његова густина мењају.
 • Величина. Тепих може заузимати цијелу површину пода просторије и зонирање просторије, стварајући такозвано острво. ЦЈСЦ "Меринос" нуди тепихе различитих облика и величина. Максимална величина производа произведеног у овој фабрици је 4к6 м.

Како бринути?

Теписи "Меринос" захтевају стално чишћење, јер овај атрибут јако привлачи прашину и прљавштину. Да би се то урадило два пута недељно, потребно га је усисати. Осим тога, једном мјесечно, а у расаднику 2 пута мјесечно, потребно га је очистити посебном пјеном. У ту сврху, прашак или раствор се разрјеђује у води у омјеру наведеном на паковању, пјенастом и четком нанесеном на производ, трљањем. Након што се пена потпуно осуши, атрибут се усисава. Такође, препоручује се да се производ двапут годишње опере.

То можете урадити сами помоћу шампона и пуно воде или га однесите у аутопраоницу, од којих многе пружају услугу прања тепиха.

Оцене

Купци добро реагују на Мерино тепихе, рекавши да су производи прилично свијетли, меки на додир, практично електрифицирани, лако их је одржавати, не губе изглед чак ни након дуже експлоатације. По њиховом мишљењу, недостаци овог атрибута су једноставно одсутни, ако не узмете у обзир да је гомила крављих података још увијек умјетна.


Више информација о ћилимима фирме "Меринос" сазнат ћете из сљедећег видеа.