Тепих (76 фотографија): Како је изабрати тепих са високом гомилом и бешавне текстуре за кућу

Већина руских станова има проблеме са хладним подом. Почетак прехладе значајно смањује температуру у просторијама, а стандардно гријање није увијек довољно за загријавање свих углова просторије: секс често остаје хладан. Због тога људи често користе различите врсте подних облога.

Лидер међу премазима је тепих, будући да је ово универзални материјал и да их поплочава, можете поставити било коју сврху и величину.Шта је ово?

Тепих је подни тепих који, по својим својствима и квалитетима, веома наликује на тепих, међутим, постоје многе разлике у ове двије варијанте премаза за кућу:

 • Прва и најважнија ствар је да тепих нема јасну величину, можете самостално одабрати жељену дужину или ширину покривача, јер се тепих најчешће продаје у специјализираним продаваоницама у облику ролни. При куповини особа означава жељену величину, а продавац сече жељену количину жељеног покривача. Тепих има јасну величину и облик.
 • Поред тога, тепих је првобитно имао добро одсечене ивице производа, али сечени тепих захтева посебан третман. Најчешће у великим продајним мјестима приликом куповине нуде кориштење оверлоцк услуга. Трошак услуге је мали, али обезбеђено је одржавање дуготрајног изгледа премаза.


  Још једна разлика је боја. Пун тепих је обично завршенслика се најчешће прави од центра производа до ивица, али за тепихе овај принцип није прикладан поново због несигурности величине премаза, тако да се слика на тепиху често понавља кроз тканину.
 • Тепих не изазива потешкоће у полагању на под, ако је ивица претходно обрађена, онда само требате раставити материјал и дати му мало времена за пробијање.
 • Још једна доминантна разлика између тепиха и тепиха је његова релативно ниска цијена, тако да се просјечни текући метар може купити за 300-500 рубаља, што значајно штеди буџет у односу на цијену стандардног пуног тепиха.


\ т

Тепих, као и свака друга савремена подна облога, има своје карактеристике:

 • Прво, потребно је запазити круту подлогу на којој се ствара премаз. Таква подлога обезбеђује статичку везу подне облоге, спречава наношење премаза и обезбеђује дуг радни век, што је веома погодно за места са високом пропустљивошћу.
 • Постављање ће зависити и од одредишта и од типа тепиха. Дакле, за канцеларије, ходнике, степенице идеална опција ће бити кућни теписи, у правилу, то је крута, има кратку петљу или глатку површину, што значи да се лако чисти, не пере дуго времена, боја таквог тепиха је обично тамна и са минималним цртежима. Трошак ове врсте премаза је обично прилично низак, тако да је завршетак тепиха чак и прилично велика собане захтева много трошкова.


 • Али у спаваћој соби, боље је изабрати неку врсту тепиха са високом гомилом. Меки мекани тепих у тоалету обезбедиће најмекшанији и топлији под који ће задовољити дуже време. Трошак таквог покривања је обично већи, међутим, у поређењу са куповином тепиха, цена тепиха у сваком случају ће бити нижа.
 • Будући да тепих има продајну карактеристику, могуће је изабрати комаде различитих величина, чиме се соба попуњава апсолутно било којом конфигурацијом, посебно погодна опција за стан нестандардне локације, на пример, са прозорима или косим угаонама.


Овај тип премаза такође има своје плусеве и минусе.

Предности тепиха су:

 • обезбеђивање пријатног домаћег окружења у затвореном простору;
 • украшавање ентеријера;
 • звучна изолација;
 • обезбеђивање топлотне изолације: судар са хладним подом у соби више није застрашујући;

 • лагани премаз: ако је потребно, лако се може пресавити и преместити на другу локацију;
 • тепих има посебну ватроотпорну дораду, као и третман од разних инсеката, који могу направити избор тепиха;
 • није попустљив за чишћење;
 • дуг радни век;
 • ниска цена.Међутим, недостаци овог обухвата су, на пример:

 • премаз може акумулирати прашину која може изазвати алергијучовеку, проблем је могуће решити редовним чишћењем усисивачем;
 • Ако дође влага, неопходно је да се производ темељито осуши, јер у супротном може доћи до појаве смрдљивог мириса у просторији.

врсте

Одвојени тепих на врстама може бити на неколико особина. На пример, један од главних критеријума може се назвати начин производње.

По начину производње се разликују сљедеће врсте тепиха:

 • Ткани теписи. Овај тип је најскупљи од свих врста премаза, јер је основа таквог премаза природна јута. У производњи влакана од јуте ствара се посебна мрежаста подлога, на коју се фиксира пилота из природних или синтетичких влакана. Овај тип тепиха има повећану снагу, па је погодан за спаваћу собу, дечију или дневну собу.


 • Акупунктуриста. Овдје се за основу пилота користи дебело и издржљиво влакно од влакана, које се у процесу производње пробијају специјалном иглом. Но, база у овој врсти поклопца је обично направљена од гуме, што потпуно искључује клизање подне облоге. Ако вам треба срећна палата, морате обратити пажњу на опцију пробијања игле.


Може се поставити питање: у чему је разлика између тепиха и других типова? Пре свега, она има најнижу цену и највиши ниво буке, тако да се често користи у дневним собама са кућним биоскопом и кућним аудио студијима.

Такође треба напоменути да је плочицаТепих се обично прави на овај начин.

 • Тафтинг. Овај тип премаза се добија употребом влакана различите дужине и дебљине, што резултира извлачењем на површину премаза. Овај цртеж је обично волуметријски, тако да се овај тип премаза користи за декорацију простора. Мање такво покриће ће бити потешкоћа у чишћењу вишеразинске гомиле. Основа таквог премаза је обично од латекса, који, као у случају тепиха отпорног на игле, елиминише клизање и нежељено кретање премаза.
 • Флоцкинг цовер. Овај премаз је најпогоднији за постављање у купаоницу или кухињу, јер има водоотпорну подлогу и максимално кратко спавање до 3 мм. Фракција ове гомиле не изазива компликације и што је могуће лакши за употребу.


Поред начина производње, постоји још један знак који се може подијелити на неколико типова тепиха. Таква особина је тип облоге облоге. Постоји осам основних типова пилота:

 • Саксонци. Један од најчешћих типова тепиха са дугим дремањем. Овај премаз је направљен углавном од уплетених природних влакана, тако да има прилично високу цијену. Ова врста поклопца најчешће се користи у спаваћој соби због њеног мекоће и додирног контакта задовољства.
 • Схег. Таква гомила је врста сакона. Овде, такође, природни увијени конац обликује неравномерни слој, међутим, премаз је много грубљи, а дужина пилота може достићи 4 центиметра. Овај типгомила је одлична за стварање популарног данашњег премаза - биља.


 • Фриз. У овом случају, гомила је јако увијена нит, очигледно налик на саксооне, међутим, тепих је више пахуљаст и мекан. Такође је одлична за спаваћу собу или дневни боравак. Осим тога, овај премаз има једну значајну предност: на овом поклопцу невидљиви трагови намештаја и степеница.
 • Сцроллс. Волуметријска гомила која постаје тако због употребе нити различитих дужина. Осим тога, нити могу имати различита решења у боји, што одређује слику не само због различите дужине пилота, већ и због боје.


 • Говеда. Још један тип волуметријске гомиле, само у овој ситуацији, обим формира петљу петље и стандардну гребенасту гомилу. Ова комбинација даје необичан ефекат, међутим, са њом постоје потешкоће у чишћењу премаза.
 • Књижица. Метода спавања, која користи чвор чворова. Сваки чвор је део укупног платна. Овај премаз изгледа веома импресивно, док је врло практичан и издржљив. Осим тога, овај премаз нема никаквог памћења, а нема видљивих трагова удубљења из намјештаја који је дуго стајао на поду.


  \ т
 • Фетр. Овај тип тепиха се формира притиском неколико слојева вуне. Овај тип тепиха је најпопуларнији међу премазима без влакана, јер се лако чисти и има дуг вијек трајања.
 • Велур. Најмање и еластичнији материјал. Због овогакарактеристике се најчешће користе у спаваћим собама и дечијим собама. Међутим, удео не брине добро одржавана удубљења, а прљавштина одмах постаје видљива.


материјали

Савремене технологије омогућавају употребу природног и вештачког материјала за производњу премаза. Природни материјал је обично вуна или мешана. Мешовити тип од 30 процената састоји се од природне вуне, остатак композиције може варирати, у зависности од врсте премаза. Често, 70% материјала у тепихима мешовитог типа се прави од природног памука, јуте, платна, свиле или папира.

Тепих од природних материјала разликује не само састав, већ и беспријекорну текстуру. Пошто је природни материјал скупљи, квалитет слике и текстура у овом случају је бољи.


Поред тога, природни модели садрже и верзију од бамбуса, која је такође веома еколошки прихватљива, издржљива и погодна за употребу у свакој просторији.

Предности природне покривености укључују мекоћу и добар изглед, отпорност на влагу, лакоћу његе и високу еколошку учинковитост материјала који се користе у производњи. Недостаци су трошкови, као и потреба за посебним третманом од паразита, на пример мољаца, који су изузетно лаки за вунене премазе.

Необична унутрашња решења, на пример, у еколошком стилу могу се лако додати на тепих од природних материјала. Одлично рјешење овдје ће послужитирог

Међу најпопуларнијим синтетичким материјалима су полиамид и полипропилен. Најлонски и акрилни теписи такође се односе на вештачке врсте премаза, ови материјали имају повећан антистатички ефекат. Осим тога, најлон има високу мекоћу и отпорност на ефекте директне сунчеве свјетлости, што вам омогућава да о томе говорите као о материјалу, мање склоном да сагорите.

Синтетички материјали импресионирају машту разним текстурама и решењима боја, а данас можете пронаћи тепихе за било који ентеријер и за било коју сврху, укључујући и данашњу популарну траве.

Овај премаз вам омогућава да направите комад природе у соби и дуго времена да уживате у створеној хармонији и лепоти.цолор солутионс

Данас тржиште представља огроман број тепиха разних боја, које се могу наћи у потпуно монохроматским варијантама, са различитим отисцима и цртежима.

Избор решења за боју ће директно зависити од укупног дизајна просторије:

 • Дакле, унутарњи теписи могу обављати двије улоге: бити наглашени или имати неутралну схему боја, која ће се подударати с одлуком о боји у обради просторије.
 • Сврха просторије такође игра значајну улогу у избору боје. Приликом пројектовања спаваће собе, вреди погледати боје као што су бела, беж, сива, које ће додати светлости просторије и визуелно проширити простор. Ако желите да додатеДубине се могу односити на цвијеће као што су плава, смарагдна, тамноцрвена и љубичаста. Ове боје ће додати енигматичну унутрашњост, а правилно одабран отисак учинит ће да спаваћа соба изгледа као дворска соба.


 • За дневну собу је одлична скала боја. Свијетле наранчасте, жуте, црвене боје ће додати у собу ведрине и створити угодан акцент боје.
 • За децу је такође вредно коришћења светлијих решења у боји. Дакле, савршена боја за бебу је зелена. Упркос својој светлости, та боја може да створи здраву атмосферу у затвореном простору и да у њој забележи умирење. Поред тога, при креирању ентеријера дечије собе можете користити стандардне розе и плаве боје. Они су такође позвани да помогну у стварању полооријентисане деце.


Сизес

Тепи, за разлику од тепиха, немају јасно ограничене димензије, могуће их је регулисати по сопственом нахођењу, купујући крој тражене дужине.

Он још увек има једну важну димензију од које је потребно да се повуче када се бира - то је ширина:

 • Стандардна ширина тепиха је 4 метра. Ово је најчешће коришћена опција, која се може наћи у продаји у готово сваком продавцу. Да бисте купили комад таквог тепиха, можете добити пуни тепих дужине или ширине од 4 метра, друга димензија ће зависити од изабраног отиска.

На пример, можете купитиЗатворени метар платна, замолите га да се прегази и узме уску стазу дуж дужине собе, или изаберете 3-4 метра и потпуно поплочите собу.


Такођер можете купити један рез и подијелити га на неколико засебних. На тако једноставан начин, можете добити неколико тепиха одједном, који се могу измијенити у вријеме чишћења, или поставити неколико просторија одједном, комбинирајући њихова стилска рјешења.

 • У тренуцима када вам је потребно више од 4 метра ширине, није потребно одмах контактирати методу пристајања и створити премаз од неколико секција. Данас, многи малопродајни ланци и онлине продавнице не заостају за њима, нуде купњу 5-метарског тепиха, у неким случајевима чак и 6. Палета таквих премаза је и даље мала, међутим, због прилично велике потражње, појављује се сваки дан све више и више обојених и текстурираних решења у опсегу тепиха са повећаном ширином.
 • Други критеријум за мерење тепиха је његова дебљина. Стандардна дебљина премаза је ознака једнака 5-10 мм. Дебљина може варирати, у зависности од дужине пилота, узорка и густине материјала. Најдебљи тепих долази од вуне уз употребу високог дрема, али суптилније опције, по правилу, безворсовие.


Како изабрати?

Одабиром тепиха потребно је прије свега одредити његово одредиште и мјесто гдје ће се налазити. То ће помоћи да се одреди потребна величина омотарешење боје и покупите оптимални материјал.

Ако унапред одредите ове критеријуме, продавница неће морати да се изгуби у разним изборима, а куповина ће бити много бржа и пријатнија:

 • Потребно је одредити материјал производа, било да је природан или да привлачи умјетна влакна. Природни материјали нису токсични, сигурни, лагани су и имају висок степен топлотне проводљивости, што им омогућава да се лакше носе са главним задатком подне облоге. Главни недостатак ове покривености је висока цијена.
 • Умјетни премази такођер имају много предности. Они су меки, добро очишћени, безбедни за употребу и имају нижу цену. Међутим, у овом случају вештачки премази имају краћи животни век.


  \ т
 • Ако буџет то дозвољава, боље је да се задржимо на природном покрову, али ће квалитетна вештачка уметност трајати доста дуго, практично се неће разликовати у спољним подацима.
 • Приликом куповине вреди обратити пажњу и на задњу страну тепиха: гумирана површина ће бити одличан избор, јер спречава клизање и обезбеђује максималну буку и топлотну изолацију.
 • Тепих за различите просторије може бити различит. На пример, за ходник и ходник боље је изабрати моделе без длачица, који неће акумулирати прашину и прљавштину. Такви теписи једноставно се чисте и брзо се суше након судара са влагом.


 • За кухињу и трпезаријувреди обратити пажњу на опције са кратком хрпом или без длачица. Поред тога, вредно је обратити пажњу на модел са посебном водоодбојном импрегнацијом, што ће помоћи да се задржи оригинални изглед материјала дуго времена.
 • У дневној соби најбоље је изабрати опције са жаљењем, пошто ова соба обично има високу пропустљивост и садржи довољан број тешког намештаја. Поред тога, добро је изабрати варијанту са својствима одбијања прашине.


 • За дечију собу вреди изабрати тепих са просечном гомилом боја без значаја. Такође важан критеријум за избор је лакоћа чишћења производа, јер су деца активна и често током игре могу да пролију воду, боју и друге загађиваче.
 • Можете изабрати готово сваку опцију за спаваћу собу. Управо у тој просторији можете користити дугокоси дебели тепих, једино правило је правилна њега.

Потребно је редовно чистити премаз тако да у њему нема нагомилане прашине.Шта је боље: ламинат, линолеум или тепихе?

Да би се утврдило шта је још боље - линолеум, тепих или ламинат, вреди размотрити предности и недостатке премаза:

 • Линолеум је прилично издржљив материјал. Има одличне топлотне и акустичке особине. Издвојите колоквине, гумене, алкидне, поливинилхлоридне сорте линолеума. На неприпремљену подну површину може се поставити висококвалитетан густи линолеум, што ће помоћи при сакривању неједнакости,пукотине и други недостаци природног покривача. Распон боја је прилично широк, можете покупити линолеум који ће послужити као симулација других врста премаза, на примјер, дрво, цријеп или чак крзно.


Линолеум је идеална опција за кухињу, јер се не боји влаге и негорива. Трошак је низак, међутим, такав под је мало вјероватно да ће се загријати зими, што више није потребно користити га на балкону, јер ниске температуре не само да превише охлађују линолеум, већ и доводе до деформација и ломова.

  \ т
 • Тепих - скупљи премаз, али се може у потпуности израчунати као грејач за под у просторијама. Поред тога, прилично је блага, што вам омогућава да разговарате не само о топлини, већ ио удобности собе. Чишћење тепиха није проблем, такво покривање је довољно да се редовно вакуумира, онда ће трајати дуго. Коришћење таквог покривања могуће је и код куће и на јавним местима. У хотелима и великим трговачким центрима теписи често постају на степеницама иу предворју.
 • Ламинат. Један од најпопуларнијих и најкориснијих материјала за данас. Не акумулира прашину, нема трагова намјештаја, није отровна и отпорна је на топлину. Палета боја је прилично разнолика: можете одабрати праву опцију за сваки ентеријер.


Ламинат није хладан и не допушта поду да се охлади, па употреба тепиха у комбинацији с њим није неопходна, чак ни у већини ледених дана не постајенеугодна хладноћа. Поред тога, ламинат се савршено комбинира са топлим подом.

У принципу, линолеум и теписи у свом функционалном саставу нису веома различити један од другог, и ламината, иако има упечатљиве разлике и предности, али избор у сваком случају зависиће само од личних преференција и сврхе просторије, што ће бити усед цовер.Произвођачи и рецензије

Данас можете пронаћи тепих различитих произвођача.

Представљене су и домаће варијанте и стране:

 • Према прегледима представљеним на главним савјетодавним услугама и локацијама продавача, можемо рећи да је најпопуларнији међу потрошачима био у могућности постићи белгијски тепих. Беаулиеу Реал, Брусселе, Ецхо, Бругге и Балта су најпознатије белгијске фабрике које производе квалитетну робу по најповољнијој цијени.
 • Холандска компанија Цондор позната је по необичним и занимљивим рјешењима у дизајну тепиха. Тепих не гори, не савија се, чист је и може издржати тешка оптерећења.


Трошкови покривања су такође прилично атрактивни.

  \ т
 • Међу руским произвођачима могуће је споменути и компанију Зартек, која потрошачима нуди европски квалитет. Са овом предношћу, компанија је посвећена раду са тако великим добављачима сировина као што су Полимер-Латек, ДуПонт, Деуфил. Цијена је прилично ниска, тако да сватко може приуштити тепих овог произвођача.


 • Има јошЈедан произвођач који купује сировине на европском тржишту је Нева-Тафт. Разлика од претходне је чињеница да је компанија спремна да направи било који дизајн тепиха по налогу клијента.
 • У Русији постоји и произвођач који се одликује производњом екстремно испарљивих превлака - то је компанија "Калинка". Компанија својим потрошачима даје квалитетан производ европске квалитете са одличним дизајном и атрактивном цијеном.


Прекрасне идеје у ентеријеру

Да бисте добили прекрасан ентеријер, морате одлучити о схеми боја производа и његовој намјени: покриће цео кат или постати опција за додјелу одређене зоне.

Правилно одабрани тепих може да подржи сваки ентеријер, на пример, стил Провансе је да користи пастелне светле боје и цветне отиске, класични и модерни ће тежити тамним, дубоким бојама, а минимализам и висока технологија могу бити допуњени светлим пахуљастим акцентима7 фотографија

Како одабрати тепих, које врсте тепиха и како се бринути о њима, научит ћете из сљедећег видеа.