Техничке спецификације Минавата Пароц

Спецификације Пароц минералне вуне могу се поредити са Роцквоол квалитетом. Пароц камена вуна, произведена у Финској, направљена је од базалтних стијена, испоручених у облику рола или плоча. Користи се за изолацију фасада зграда од било којег материјала, косих и равних кровова, поткровља, подова, вентилације и цјевовода. Узмимо у обзир главне врсте Парац изолационих материјала, карактеристике Пароц базалтне вуне, које се користе у грађевинарству.

Финска компанија Пароц, која производи висококвалитетну изолацију од базалтних стијена, један је од лидера у скандинавским земљама. Међутим, у посљедње вријеме Паркуе (Финска) постаје све популарнији у Русији. У чланку ћемо размотрити главне врсте изолационих боја, њихове карактеристике и технологију производње, као и упоредити производе са робном марком Роцквоол.

Предности базалтне вуне Пароц

Роцквоол и Пароц су неки од најбољих изолационих материјала који су данас доступни на тржишту. Оба ова произвођача не нуде јефтине производе, али у смислу квалитета производа немају готово никаквих аналога. Минвату је погодан за полагање, ефикасно штити од хладноће и издржљивости. Зато је Минвати Павок распрострањен у индустријској и ниској градњи.


Изолација Пароц базалт вуне распона

Роцквоол и Пароц имају готово идентична својства и карактеристике. Парок је, међутим, лишен кривице за промену Роцквоола - тенденцију да се смањи. Скупљање - то је смањење дебљине грејача током рада, што нијеПожељно је, будући да смањење дебљине изолације и формирање шупљина у "пирзу" изолације значајно погоршава топлотну изолативност конструкције.

Пароц спецификације

Пароц се прави од базалтних стијена које се топи на температури од 1500 ступњева и претварају у талину која наликује лави. Растоп се затим доводи у центрифугу, у којој кружи снажан проток ваздуха, где се формирају базалтна влакна. Влакна се додатно импрегнирају са средством за спајање и адитивима ради боље хидрофобности и еластичности топлотне изолације.


Техничке спецификације Пароц-а

Карактеристике Пароц ЕКСТРА

Пароц Ектра је базалтна вуна у облику плоча 60к120 цм, која је оптимална опција за загријавање тавана, интеријера, подова и фасада зграда. Карактеристична је мала тежина (густина је 30 кг по м3). Топлотна проводљивост Пароц Ектра - 0,036 В /μ, што гарантује ефикасну изолацију, чак и са малим слојем топлотне изолације.

Спецификације Пароц ВАБ-10Т

Пароц ВАБ-10Т је идеалан за уградњу вентилираних фасада. Топлотна изолација је високе густине до 150 кг по м3. Висока чврстоћа и ниска топлотна проводљивост (0.038 В /μ.) Пароц ВАБ-10Т плоче омогућују употребу камене вуне за изолацију испод споредног колотура и испод жбуке. Када је уроњен у воду 24 сата, он апсорбује не више од 0,3% течности из своје запремине.

Обрадом фасаде са улице можете ријешити важне задатке - задржати топлину у кући, заштитити објекте одзамрзавање

Карактеристике Пароц РОБ-60

Пароц РОБ-60 има изузетно високу густину од 170 кг по кубном метру, што обезбеђује максималне вредности за Пароц. У пракси, плоче РОБ-60 могу издржати оптерећења до 6 тона по квадратном метру. Парок РОБ-60 се стога препоручује за изолацију пода испод бетонске кошуљице. Топлотна проводљивост Пароц РОБ-60 је око 0,041 В /μ.

Пароц РОБ-80Т спецификације

Пароц РОБ-80Т има високу густину од 230 кг по кубном метру и нема аналогије. Таква издржљивост је због употребе у производњи изолације додатног слоја од стаклопластике. Пароц РОБ-80Т се користи за топлотну изолацију равних кровова. Коефицијент топлотне проводљивости камене вуне - 0,038 В /м, брзина сагоревања НГ - потпуно незапаљив материјал.

Монтирање Пароца властитим рукама


Пхото Изолација фасаде објекта без мостова хладноће

Правила за полагање минералне вуне било ког произвођача укључују обавезну употребу филмске баријере за пару, а већ смо вам рекли како да поставите баријеру на пару. У другој, инсталација зависи од дизајна који се изолује. Главно правило - треба ставити чврсте плоче од минералне вуне и избјећи појаву мостова хладноће у пројекту.

За вертикалне површине, скелет је претходно направљен, где су плоче уметнуте. Идеално решење је да се минерална вуна стави у два слоја, када се други слој преклапа не само са шавовима грејача првог слоја, већ и са водилицама у оквиру. Поткровље и интеријериСтроп се може загријати без изградње додатног оквира, чиме се мајка гријача шири на површину.

Видео. Пароц или Роцквоол је бољи