Техничке карактеристике фолијске пене

Упркос чињеници да је пенофол примарно топлотно-изолациони материјал и да се користи за смањење топлотних губитака током изградње и поправке различитих просторија, материјал се често користи као слој баријере. Пенафол не допушта пролаз влаге кроз себе и може се користити као хидроизолациони слој са изолацијом од минералне вуне различитих изведби. Размотрите детаљно чланак о предностима и манама пенопхоле-а и његовим карактеристикама.

Данас је количина изолационог материјала коју нуде произвођачи толико велика да нису сви чули за неке од њих. Такав материјал као што је пенофол познат је многима, јер има добра својства и карактеристике топлотне изолације. Пенофол пењен, због својих својстава, штити од вањске буке и апсорпције влаге, а такођер значајно смањује измјену топлине у просторији.

Структура и параметри пенофола

Гријач се састоји од неколико слојева - између слојева алуминијске фолије је самоугасиви пјенасти полиетилен. Дебљина је до 30 микрона, а удио материје је око 99,4%, што резултира малом дебљином и тежином органске изолације, која не садржи штетне адитиве. Пхенофол ради по принципу термос - рефлектује топлотно зрачење, практично га не апсорбује.

Термин пјена није грејач, већ бренд. Приказ топлотне пене се заснива на принципу термос. Постоје бројни материјали који одражавају топлотну енергију - племенити метали (платина, сребро, злато) идобро полирани алуминијум. Зраке топлотне енергије, које досежу површину материјала, рефлектују се 99% према топлој просторији.


Где се пена користи у грађевинарству

Инвеститори постепено прелазе на рефлексију изолационих материјала, јер су профитабилни. Постепено, такви гријачи за вријеме хидроизолације стропова у кади иу другим просторијама заузимају водећу позицију. Данас се многи материјали производе под марком Пенофол, набрајамо најпопуларније брендове. Међу њима се може разликовати пјена типа "А", обложена фолијом на једној страни.

Карактеристике фолије пенофол

Пена од пене са фолије на једној страни - тип "А"
Пена од пене са фолијом на једној страни - тип "Б"
Фино-самолепљиви пенофол - тип "Ц"

Пенопхоле тип "С" се односи на самољепљиве материјале - на слој полиетилена се наноси на бочну полирану алуминијску превлаку, а са друге стране на слој влаге отпорног љепила. Користи се тамо где је тешко фиксирати уобичајене пенофол, на пример, када се изолују зидови подрума изнутра. Пхенофол комбинује рефлексију и апсорпцију топлотне енергије, што смањује губитак топлоте у кући током зиме.


Изолација балкона пене пјене

дебљина пенофола . Што је материјал дебљи, то је скупљи грејач. Трошкови и основне техничке карактеристике фолијске пене директно утичу на број слојева фолије - један или два. Стандардна дебљина фолијске пене је 10, 8, 5, 4 и 3 милиметра. Ролл ХеатерДебљина од 10 мм са двоструким слојем фолије је најскупља, али ће најбоље сачувати топлоту.

проводљивост топлоте . Пошто грејач комбинује рефлексију топлоте и његову апсорпцију, тешко је упоредити карактеристике пене са минивом или карактеристикама пене. Ако узмете материјал дебљине до 5 милиметара, обострано прекривен алуминијумском фолијом, добијемо отпорност на 1,23 квадратна метра-степени Целзијуса по вату, што одговара слоју минералне вуне УРСА не мање од 10 цм

Паропропусност и апсорпција звука . Пхенофол готово не апсорбује влагу, то је велика баријера за испаравање, што разликује грејач од најсавременијих материјала. Коефицијент пропустљивости паре пене је мањи од 0,001 мг по сату Пасцал. Пенофол вам омогућава да уштедите собу од буке са улице.

Живот и безбједност . Материјал се односи на правила за супстанце које не подржавају сагоревање. Приликом печења из полиетилена ослобађају се вода и угљен диоксид. Пена од полиетилена је еколошки сигурна и служи до 200 година, фолијски слој може заштитити од ефеката електромагнетног зрачења, смањујући их за половину.

Табела. Техничке карактеристике пенофола


Техничке карактеристике фолије пене

Наношење пене пене у грађевинарству

На основу горе наведених фолија од пенасте пенкале техничке спецификације су универзалне, могу се користити за јефтину топлотну изолацију викендица и за изолацију високих зграда. Канцеларије, стамбене и индустријске просторије,Унутар парне се може брзо затворити са овим материјалом. Ваљани материјали топлотне цеви у подруму, вентилација у становима и грејне цеви у домовима.

Пенаста пена ће зими штедети топлоту у кући, а љети ће разбити пут до годишње топлине. Али, као и други топлотноизолациони материјали, пјена не може без његових недостатака, размотрити на крају чланка детаљније, које су, јер недостатке материјала треба узети у обзир.

Предности и недостаци пенофола

  1. Фолирани полиетилен као основа за прераду нема довољну крутост, на њему је немогуће направити малтерисање или користити материјал за лијепљење тапета. Од јаког притиска, изолација се скупља и савија, а касније деформација се можда неће опоравити.
  2. Причвршћивање материјала ролне може бити тешко, биће потребно купити додатне композиције за лепљење. Није увијек препоручљиво користити спајалице за причвршћивање пјенасте пјене, јер ће се изолација и карактеристике парне бране топлинско-изолационог слоја значајно погоршати.
  3. Употреба пенофола само као топлотна изолација спољашњих зидова биће мала. Треба га користити и као додатак, што ће омогућити рефлексију топлотне енергије према просторији за гријање. Овде морате пажљиво израчунати у новчаном смислу, тако да поправак не кошта "у денар".