Својим рукама правимо демонтажу стропа: видео инструкцију

Цјелокупни технолошки процес за демонтажу филмских плафона треба обавити обрнутим редослиједом рада на уградњи затезних конструкција.Натегнути плафони - лијепо и поуздано рјешење за унутрашњост, али понекад се догоди да је потребно демонтирати дизајн. Можда постоји потреба за промјеном ожичења или одвода воде. Потешкоће у демонтирању самог дизајна обично се не појављују, али је вредно запамтити да ће дизајн морати да се даље одмакне, али то је тешко без позива стручњака.

Треба имати на уму да током демонтаже не можете користити пасте, јер у противном може доћи до оштећења филма.

Популарни типови спуштених плафона

Имајући у виду чињеницу да постоји неколико опција за изградњу, постоји и неколико начина за уклањање затезних плафона. Да бисте у потпуности уклонили затезни строп, морате знати врсту причвршћивања. Могуће је да комплетна демонтажа стропа неће бити потребна, ништа не можете учинити уклањањем само дијелова конструкције. Сваки стручњак користи врсту причвршћивача коју жели купац. Ако клијент зна какву врсту причвршћивања је коришћен приликом монтаже стропа, онда ће демонтажа бити много лакша.

Типови причвршћења конструкције:

 • сљедбеник камере;
 • Харпоон моунт;
 • Монтирање глине.

Прва опција за монтажу је стезаљка, у овом случају, трака током инсталације води до ексцентра који осигурава поуздано причвршћивање мреже.

Типови система за причвршћивање затезних плафона

Други типпричвршћивање затезне конструкције из клина, који се налази у жлијебу багета са већ растегнутим платном. Даље у конструкцији је и плафонска плоча, још више клина.

Причвршћивање харпуна састоји се од обруба кукастог облика или харпуна фиксираног у посебном отвору багета. Ова врста причвршћивача је направљена на производњи, лемљена по ободу стропа у складу са димензијама просторије за коју је направљено платно. Ова врста причвршћивача је погодна јер се њена уградња и демонтажа лако обављају самостално, ризик од оштећења мреже у овом случају је минималан. Носач харпуна не деформише платно, за разлику од друга два типа причвршћивача.

С обзиром на чињеницу да се клин и наставак на стропу компримирају и мијењају његове облике, њихова поновна инсталација није могућа.

Због тога је неопходно осигурати да је уклањање филма приликом растављања заиста неопходно, сасвим је могуће да постоји само неколико рупа које су направљене за учвршћење.

Како сами уклонити напонски плафон

За демонтажу платна са наставком за клипове потребно је користити лопатицу, најбоље ако је направљена од пластике. Приликом растављања гребен се притисне, а филм се пажљиво извлачи испод њега. Затим се лопатица налази на месту где је платно већ растављено и филм је поново извучен. Уклањање стропа са ексцентром може се обавити независно.

Да би се демонтажа стропа извела са харпуном довољноуклоните пластични уметак из багета, а затим помоћу шпатуле повуците покретни део у харпун. Платно се једноставно извлачи из багета сопственим рукама.

Багует за напонски плафон уклања се лопатицом са дрвеном ручком

Лако је скинути плафон са клинастим затварачем и не морате чак ни скидати крпу са шпатулом. Довољно је да скинете подлогу, клин ће ослабити, а онда морате гурати копчу са лопатицом.

Препоруке за уклањање затезних плафона са накнадном инсталацијом

Уклањање плафона са накнадном инсталацијом има неке потешкоће.

Није могуће увек раставити платно тако да остане неформирано:

 1. Ако су у просторији постављени једнократни профили, онда се платно може избјећи без оштећења, можете једноставно одрезати плафон. У супротном, прво морате скинути подлогу са стропа, а затим директно скинути платно.
 2. ПВЦ платно растављено употребом високе температуре. Да бисте уклонили овај плафон, потребно је загрејати простор до 50 степени, а затим директно на филм. Није потребно загревати све просторије ако се демонтажа врши независно. Довољно је загријати филм тако да он потоне, а затим је помоћу алата могуће одврнути вијке. Ово је неопходно како би се омогућило да се испреплиће, јер се у супротном може оштетити растављањем.
 3. Ако су неки декоративни елементи лепљени, онда се они могу уклонити помоћу алата, а главно је да се благо и полако померају дуж производа.
 4. ПВЦ плафони, инсталирани са харпуном и системом клинова, морају се почети скидати са углова. Уклањање филма увијек долази из угла у центар. Пажљиво поравнајте алуминијумски профил ако је плафон монтиран помоћу клина. Главна ствар није да се оштети багет, алати би требали бити досадни.

Ако планирате да поново поставите плафон након растављања, онда је најважније - да не оштетите тканину.

Технолошки процес растављања затезног стропа одвија се у просторији која има температуру од око 40-50 степени

За бешавне стропове нема потребе да се загревају на високе температуре. Разлика у демонтажи са ПВЦ плафонима је да треба да кренете од центра и одете до ивица.

Инсталирање таквог плафона зависи од прецизности растављања. Приликом демонтаже потребно је загријати крпу.

Како сами уклонити напонски плафон

Може се разликовати неколико истакнутих елемената како бисте сами уклонили напетост.

Треба напоменути да стављање плафона није могуће у свим случајевима, одлучујући фактор у овом случају је тачност уклањања платна.

Да бисте пронашли прави начин за уклањање стропа, морате знати који тип причвршћивања је кориштен приликом уградње затезне конструкције

Упутства корак по корак:

 1. Одредите који тип носача има плафон како би одговарао правилном начину растављања.
 2. Такође, побрините се да морате потпуно уклонити плафон, можда ће то бити потребноделимично га уклоните, направите рупе или користите готове рупе за уређаје.
 3. Потребно је знати који су материјали направљени да би се одредило који алат треба користити за његово уклањање.
 4. За растављање стропа мора се користити одговарајући алат, тканина мора бити уредно уклоњена, без журбе.

Сигуран начин за растављање напетости (видео)

У закључку, можемо рећи да је могуће самостално уклонити напонски плафон, најважније је да га уредно урадите, ако је планирано да га поново инсталирате. Треба имати на уму да комплетно уклањање растегљивог плафона није потребно у свим случајевима, на пример, за испуштање воде са стропа лако помоћу отвора за уређаје. Ако не пожурите и не учините све како треба, можете га демонтирати без позивања стручњака.