Сцонце у стилу "ретро" (23 фотографије): зидне лампе под старинским и теретним моделима у ентеријеру

Расвјета игра веома важну улогу у дизајну стана. Уз његову помоћ можете се фокусирати на различите просторе у затвореном простору, створити посебну атмосферу удобности и мира у соби. Модерне зидне лампе су сјајне за ове сврхе. У каталозима продавница наћи ћете велики избор сцонцера направљених у различитим стиловима, бојама и облицима. Недавно су ретро-скенирања постала посебно популарна. О њима ћемо детаљно говорити у данашњем чланку.Карактеристике

Није ни чудо што кажу: старо је све ново. И данас стил старине продире у све сфере људског живота. Производња прибора на зиду није била изузетак. Размотрите неке од главних типова сцонцеса у стилу бербе, као и њихове карактеристичне карактеристике:

  • Уљне лампе. Ако желите да направите посебан весел у унутрашњости ваше куће, свакако обратите пажњу на такву варијанту уређаја. Светла за терет само изгледају као праве уљне лампе. Модерне инсталације раде од обичних сијалица, тако да неће бити проблема са њиховом употребом. Са овим изгледом, ове древне сцонце су веома спектакуларне и лепе.
  • Металне сцонце. Посебан шик у просторију биће додата масивна ливена гвожђе, гвожђе, алуминијумске светиљке. Могу се изводити у потпуно једноставним и замршеним облицима. Штавише, многе продавнице нуде својим купцима сребрне арматуре, месинг, бронзу и чак позлаћене сцонце.


  • канделабра. Зидна лампа у облику правог лустера или свећњака - само је за љубитеље антике. Модерни произвођачи допуњују уређаје специјалним сијалицама, које су врло сличне свијећама. Неки од њих чак и опонашају кретање пламена од ветра. Такав модел лампе ће бити украс сваког ентеријера.

Приликом избора ретро дизајнера бам, нисте ограничени. Можете купити апсолутно једноставне и концизне елементе или мудре сцонце у облику цвећа, афричких девојака, животиња итд.


производни материјали

Већ смо споменули да за производњу таквих уређаја за расвјету произвођачи бирају различите врсте метала. Сада ћемо испитати који су други материјали потребни за стварање теретних свјетала:

  • Дрво. Овај природни материјал је одличан за сваки ентеријер. Веома је издржљив, издржљив, отпоран на механичка оштећења. Древни колачи из природног дрвета изгледају веома лепо и природно. Овакви уређаји дају унутрашњост топлини и удобности.  • Стакло. Зидне лампе из стакла изгледају невероватно лијепо и софистицирано. Посебно су популарни код купаца Мурано стаклени производи, који су јединствени у својим преливима, издржљивости и трајности. Често су уобичајене и винтаге сцонцес, за дизајн који користи мозаик.

Такав уређај за осветљење је једноставно неопходан за древни готички стил илибило који други ентеријер. Постаће живописни нагласак у соби, додаће му мистерију и идентитет.


  • Пластика. Пошто су пластични производи широко доступни и веома јефтини, они су чак и распрострањени у производњи античких сцонцеса. Модерни синтетички материјали су веома лагани и издржљиви. Успешно имитирају сваку природну покривеност. У овом случају пластичне свијећњаке не захтијевају посебну његу.Списък на материалите, од кои произведуваат ретро-стенни светилки на зид, моʻат да се продолʻу неограни ~ ено. Постоје модели, допуњени елементима кристала, злата, каменчића, ковања, племенитих метала и других. Избор одређеног модела зависи искључиво од ваших преференција и величине новчаника.

Гдје је то прикладно?

Ако сматрате да ретро-сцонце изгледају органски у правилном дизајну собе, то није сасвим случај. Размотримо најчешће опције за дизајн простора, за које одговарају следећи елементи:

  • Поткровље. Популарност овог подручја у обради просторија расте из године у годину. Поткровље је врло лијеп и модеран стил који ће увијек бити тражен. За овај дизајн, најбоље се уклапају светла на зиду у ретро стилу. Не само да се савршено уклапају у укупну унутрашњост, већ ће и правилно разликовати карактеристике унутрашњег уређења. За стилски поткровље идеална бронза, кована, метална античка сцонцес.


  • Прованса За таквелако и елегантном стилу идеална лампе у облику свећњака и уља лампе. Изнад свега, уређаји су направљени од веома тешког и грубог материјала. Исто тако, важно је да возила опремљена бра боју у собу и није превише тамна.
  • Барокуе. Ова луксузна и дивно стил је савршено истакао винтаге лампе. Они могу бити у облику бизарних облика и допуњена различитих елемената: накит, елегантне фигуре и тако даље.


Транспорт зид може бити одличан додатак општим унутрашњости или бити прави украс у соби. Изнад свега, увек будите опрезни на боју, величину и материјал за лампе у комбинацији са општом атмосфером у соби. Тако да добијете функционалан и леп осветљење у свој стан, бар или ресторан.Бра може да произведе своје руке. Како да то урадите, погледајте следећи видео.