Строп у гипсаним плочама у спаваћој соби

Унутрашњост спаваће собе мора бити складно комбинована са висококвалитетним намештајем и естетским функционалним намештајем. Важну улогу у овој комбинацији игра дизајн стропа. Важно је узети у обзир цјелокупни дизајн просторије и друге завршне материјале који се користе за стварање унутрашњости просторије. Идеално решење за висококвалитетну обраду плафона је суви зид. Непосредан доказ за то су разне фотографије завјеса сувих зидова у спаваћој соби.

Предности стропа сувог зида у спаваћој соби

Дизајн стропа у спаваћој соби помоћу сухозидних плоча има многе предности. Ово се објашњава јединственим својствима материјала:

 • Гипс картон се лако монтира на посебан оквир од метала
 • Уз помоћ ГКЛ могуће је створити идеалну равну површину, упркос стању базе
 • Декоративни украс сухозида не познаје границе: тапете, боје, декоративне жбуке и још много тога
 • Помоћу сухозида можете направити плафон за завесе за спаваћу собу
 • Комбинација естетике и практичности - под равном површином савршено скрива ожичење, вентилацију и друге комуникације
 • Усклађеност са санитарним и еколошким захтјевима
 • Гипсана плоча има одличне звучне изолације

Степ-би-степ конструкција од сухозида на плафону

Једно од својстава ГКЛ-а је могућност стварања различитих облика. Због тога у спаваћој соби можете инсталирати разне дизајне.

плафон на једном нивоу

Овај дизајннајлакше инсталирати. Овај плафон се може обавити независно. Једнослојни дизајн је одлично рјешење за мале спаваће собе с ниским стропом. Изгледа лаконски, елегантно и елегантно.

Међутим, једнослојни плафони не дозвољавају да се остваре широке фантазије. Такође не постоји могућност стварања сложених облика. Међутим, лаконски стил таквог плафона, у којем нема додатне декорације, сматра се идеалним за спаваонице. Ово посебно важи за собе са ниским строповима.

плафон на два нивоа

Уградња таквог плафона од гипсаних плоча захтијева посебна знања и вјештине. Међутим, дизајн даје спаваћој соби елегантан и оригиналан изглед. Обликовани стропови из сухозида у спаваћој соби имају неколико предности:

 • Са ГЦЛ-ом можете креирати различите линије и облике, визуелно декоришући спаваћу собу
 • Двослојни плафон од гипс картона - то је прилика да се истакне неко подручје у спаваћој соби, фокусирајући се на један од унутрашњих просторија.
 • Третман таквог плафона може се изводити у различитим бојама, визуелно повећавајући или мијењајући облик просторије.
 • Стварање додатног нивоа или продужетка на стропу у подручју кревета ће додати удобност и удобност спаваћој соби.

трослојни плафони

Структуре њихових три или више нивоа сматрају се најсложенијим. Често, њихову инсталацију изводе искусни рукотворци. Али ови плафони дају спаваћој соби свечани и величанствени изглед.

Главна предност таквих плафона је способност превођења најсмјелијих идеја у пландизајн. Правилан избор облика стропа олакшава успјешну расподјелу одређеног простора у спаваћој соби, као и промјену визуалне перцепције просторије.

Препоручује се да се вишеслојне конструкције монтирају у високим просторијама.

Избор боје за суви зид

Главна сврха спаваће собе - пружање удобног и удобног одмора. Стога, дизајнери не препоручују коришћење светлих боја за плафон у овој соби.

Бијеле плоче сухозида могу бити идеалне. Предност ове боје је што се комбинује са било којим ентеријером. Поред тога, бела боја доприноси визуелном повећању просторије, која има малу површину.

Плафон у спаваћој соби може бити један тон. Боље ако су пастелни тонови - млечно бела, беж или бледо ружичаста.

Плави тон који симболише небо и свеж ваздух има благотворан учинак на људско стање.

У спаваћим собама које се налазе на северној страни, завршна обрада стропа од сухозида може се обавити у жутој боји. Он ће додати унутрашњост сунчаног расположења.

Присуство светлозелених тонова помаже да се опустите након радног дана.

За високе стропове можете користити тамније тонове. Оригинално решење за таван у једном нивоу у спаваћој соби биће слика звезданог неба.

Конструкција гипсаних плоча на више нивоа омогућава вам да користите широк спектар боја. Али овде се вреди сетити тог сјајногтонови не морају бити присутни приликом израде стропа у спаваћој соби.

Форма стропа из сухозида

Декорација плафона са ГКЛ треба да помисли на најситније детаље. Посебну пажњу треба обратити на форму дизајна. Једна од опција може бити плафон завеса.

Из листова сухозида можете изрезати нестандардне елементе - цвијеће, коврче, облаке и звијезде. Овај дизајн плафона је способан да освоји срца многих људи.

Геометријски облици на плафону такође помажу да се промени перцепција собе. Међутим, предност се даје на округлим или овалним облицима са глатким завојима који пролазе један до другог.

Посебно је важно избећи загушење структуре. Такви облици фигурираних плафона умирују.

Избор уређаја за осветљење

Спаваћа соба се сматра интимним дијелом стана, тако да је важно одабрати праву расвјету у овој соби.

Простор фантазије у том погледу обезбеђен је вишеструким закривљеним плафонима. Они вам дозвољавају да инсталирате било какву опрему у било којој количини. Правилно осветљење помаже визуелном разбијању просторије у условне зоне са различитим функционалностима.

У зависности од локације просторије и количине сунчеве светлости, у спаваћој соби може бити неколико типова расвете:

 • централно

Лампе у овом случају су смјештене у средини стропа, а свјетлост од њих је расута по просторији.

 • лоцал

Такво осветљењеомогућава вам да изаберете одређену област у спаваћој соби.

Монтажа прибора под таквим освјетљењем врши се у посебним нишама које се стварају на вишеслојним конструкцијама.

Употреба ЛЕД трака различитих боја помаже да се створи привид слободног простора, дајући му различите нијансе. Рефлектори, смјештени дуж периметра спаваће собе, визуално повећавају његову величину.

Фиксирани плафони са ЛЕД позадинским осветљењем - фото:

Велика количина светлости чини унутрашњост светлом и пространом. Међутим, у спаваћој соби је боље користити одвојено осветљење сваке парцеле. Да бисте то урадили, само повежите изворе светла на различите прекидаче.

Плафон је важан део сваког ентеријера. Употребом сухозида за завршну обраду стропа у спаваћој соби, можете промијенити визуалну перцепцију собе. Правилан избор облика стропа и његово правилно осветљење могу створити јединствену слику ове интимне зоне у кући.