Строборез млазница на бугарском са својим рукама - корак по корак инструкције

Професионални Строборез је одличан помоћник инсталатера струје: велике брзине, поуздане заштите и минималне прашине. Једини недостатак је висока цена, премошћивање које ће вам помоћи да направите строборез - везаност за Бугарину, што даје приближно исту продуктивност сечења.

Како ради бушотина

Да бисте разумели како да направите домаћи барберизер из Бугарске, морате знати како уређај ради у фабрици. Његови основни делови су снажан електрични мотор, на који је монтирано два диска на бетону. Размак између њих је регулисан матицама. Додатне, али подједнако важне компоненте су заштитно кућиште које служи и као сакупљач прашине, и регулациона шипка која дефинира дубину такта.

Захтева се дубина пиле, прикључује се усисивач, а сада је потребно само држати резач цеви на ознаци, нацртаној на зиду, након чега се млазница доводи до перфоратора како би се извршио ударац зидова (у људима - "лопата"), а бетон се исече из унутрашњости тестере.

Ако користите уместо баража бугарског


Бугарски са само-прављеним сакупљањем прашине, погодан за мале радове

Из конструкције је јасно да се у екстремном случају машина за производњу такта може замијенити обичним Бугарином - ставити на њега диск за бетон и два корака како би се направила потребна пилана. Стварно долази ако вам је потребан мали штапић, али пракса и вишеструки прегледи показују да ће прашина након таквог удара битиседите дуго времена, што може зауставити сав посао.

Ако је потребно, направите неколико жљебова, губитак времена ће бити значајан, а ако се такав рад обавља са одређеном периодичношћу, тада ће метода постати неефикасна. Други недостаци ове методе су немогућност да се издрже исте димензије ивица удараца и њихова дубина. Ово се не може назвати значајним недостатком, али понекад испуњен комадом зида који се сруши када се језгра изратка екструдира.

Ако дозволите дуљину монтажног вратила, онда Бугарин може ставити на два диска бетоном одједном, а онда ће се шипка изрезати у једној мјери. Чак и ако се не дотакнете питања сигурности, онда мање прашине неће и смирити се истом брзином. Као резултат - добитак током времена ће се показати као безначајан, а трауматска опасност расте за ред величине.

Како претворити Бугара у бараж

Да би се властитим рукама направила пуна баража Бугара, потребно је ријешити два питања:

 • Усисавање прашине. Ово је главни приоритет - без његовог решења, даља надоградња је бесмислена.
 • Постављање на осовину дизајнирану за један диск, два круга по бетону. У овом случају, конструкција мора бити поуздана и осигурати стриктно окомити положај кругова на равнину сечења - мала одступања на 3000 и више окретаја у минути је у најбољем случају ометање и отказивање редуктора или мотора.

Производња заштитног кућишта

\ т

Уопштено говорећи, овај део чини и бријача који се прави од УСММ - ова врста везаности за Бугарску замењује стандарднузаштита инсталирана на уређају, потпуно скривена иза дијела круга који није уроњен у зид. Како поправити, питање не би требало да се појављује - они су једноставно копирани са фабричким детаљима.

Заштитно кућиште за сакупљање прашине је ошишана цилиндрична бочна касета, која има цев за повезивање црева са усисивачем (можете користити зграду, а ако правите врећу, онда уобичајено домаћинство).

Висина цилиндра је довољна да стане два диска на жељеној удаљености један од другог. За његову производњу неопходно је имати две гвоздене полукружне плоче и траку од челика која ће их причврстити. Трака је пресавијена, заварена на заобљене дијелове плоча и база кућишта је спремна.

У зависности од спојних елемената фабричке заштите, у плочи, која ће се граничити са бугарским кућиштем, осим отвора за вратило израђене су рупе за вијке, или заварене стезне стезаљке.

Подесива дубина пропила

Део кућишта који решава овај проблем је такође водич за резач цеви - ако на њега причврстите точак, уређај ће се лако кретати дуж зида.

Направљен у облику "Г" или "Т" - доњи део "слова" је регрутован из два угла, који су причвршћени за горњи део заштитног кућишта тако да доњи део може слободно да падне и да се попне, што ће омогућити регулацију броја дискова ће изгледати са дна кућишта. Закључавање у датом положају је једноставније за повезивање или заустављање.

Поред тога, на основу водилице, потребно је ископати заварене бочне стијенке, без обзира на то како је регулирана дубина резања, која није изашла испод кућишта.

Горњи део "слова" је потребан за стабилност - на њему и постави точак за глатко кретање цеви на зиду.

Монтажа на осовини два диска

Врло ријетко, фабричка осовина Бугарске је довољне дужине, што ће јој омогућити да се фиксира одједном на два круга. Логички излази из ове позиције су два - да се меље нова осовина или да се направи матица која би се држала првог круга и држала другу. Из више разлога, друго рјешење је профитабилније:

 • Не морате растављати Бугара.
 • Ако се уређај поквари, можете купити други и само га ставити.
 • Технички је лакше брусити матицу него осовину која је повезана са преносником.
 • Матица је намотана рукавом.

Ставите дискове следећим редоследом:

 1. Први диск је инсталиран на бугарском вратилу.
 2. На врху је постављен рукав, а на њему је други круг.
 3. Матица се протеже кроз горњи диск, рукавац и затеже се притискањем првог диска и спајањем другог са другим и рукавцем.

Целокупна конструкција је јасно приказана на видеу:

Карактеристике рада са саморезачким резачем

Унутрашња структура бачве биљке је мало другачија од бугарске - она ​​је намењена једном задатку, колико год је то могуће, поједностављеном и захтијева више квалитативне компоненте. Напори на осовини Бугара се преносе преко кутног мењача и свега осталогје дизајниран за метење површина и сечење гвожђа.

Појављује се приликом резања напрезања вратила брзо онемогућити редуктор и лежајеве. Ово је олакшано двоструким оптерећењем на чворовима механизма и чињеницом да се други погон не налази на пројектном месту, што значи да се напор преноси под другим углом.

У сваком слуцају, цена схторборизе је на реду веца од цене Бугара, и цесто је лаксе купити нови УХМ од једног барела. Али то не би требало да омета поштовање једноставних препорука које ће продужити живот самоодређене бране од бугарског:

 • Пазите да се алат не прегреје и, ако је могуће, чешће га одморите.
 • Такође није штетно проценити колико је посла са два диска брже него са једним диском. Заштитно кућиште са контролом дубине резања обезбеђује заштиту од прашине и релативно равномеран рад, чак и ако радите две паралелне бургије. Ако прекомерно кретање на зиду цеви са једним диском продужава његов радни век, онда је можда вредно ограничити ову опцију.

Као резултат тога, ручна бачва са сопственим рукама, направљена квалитативно, не функционише горе од фабричког оригинала, али постоји ризик да се Бугарин брзо укине, што се узима као основа. Ако вам је потребно често резати стубове, онда је боље купити жлијеб, дизајниран посебно за стробление зидове, а прерађени под баражном булгарка је погоднији за периодичне радове.