Стони трансформатор (59 слика): изабиремо сто за дневни боравак склопиви у точковима, клизна стакла бела и округла, димензије

Да бисте направили складан и атрактиван ентеријер, морате пажљиво одабрати сваки детаљ. То се не односи само на наглашени намјештај, који игра главну улогу у просторији, већ и мање примјетне предмете у унутрашњости. Биће реч о мултифункционалним и практичним магазинским таблицама трансформатора, са којима можете комплетирати дизајнерску целину, чинећи је органскијом.

За и против

Данас је проблем недостатка слободног простора у дому многима познат. Раније, за мале станове и куће, било је врло тешко покупити одговарајући намјештај који би био компактан по величини и не би се изгубио у функционалности.

Срећом, модерни произвођачи производе најудобније и органске производе који не заузимају много простора, али без напора обављају своје основне функције.

Ови унутрашњи предмети могу безбједно укључивати столове-трансформаторе. Већина њих у склопљеном стању дјелује ситно и уредно, али их је вриједно распасти, јер ћете прије тога отворити пространу и пространу радну површину или додатне функционалне детаље (полице, нише и друге сличне компоненте).

Треба такође напоменути да је лавовски дио таквих модерних производа лаконски, али атрактиван дизајн. Можете изабрати најбољу опцију за било који ентеријер, било да се ради о строгом класику или бизарном бароку.

Многи купци набављају столове за склапање часописа због чињенице да се састоје од неколико одједномнамјештаја, а плаћате само за један. Ова карактеристика, коју су приметили власници табеларних трансформатора, сугерише економичност таквих објеката и њихову мултифункционалност. Таблице трансформатора су сигурне. Такви модели могу се безбедно инсталирати у домовима у којима живе мале дјеце.

У правилу, у табелама часописа склоним трансформацији, сви механизми су распоређени на такав начин да је мало вјероватно да ће они бити у могућности доћи до њих, и неће бити у стању да себи науде.

У таквом намјештају практично нема озбиљних недостатака. Важно је напоменути да су механизми у производима који су предмет трансформације прилично крхки због великог броја функционалних детаља, а, као што знате, изградња је сложенија, што је лакше разбити. Наравно, много зависи од тога како ћете управљати таквим намештајем. Третирајте га треба пажљиво и пажљиво, иначе ће трансформисани механизам брзо пропасти.

врсте

Компактни и разноврсни столни трансформатори доступни су у различитим модификацијама. Сваки од њих има своје техничке карактеристике и карактеристике. Хајде да погледамо ближе које врсте столића нуде нам модерни произвођачи. Условно, сви модели трансформатора могу се поделити у две главне категорије:

 • Склопиве конструкције, чија се величина може регулирати према властитом нахођењу. Такве сорте постоје због присуства посебног регулационог механизма у њима. Најчешћепостоји варијанта која се зове "књига". Производи са таквим дизајном, са једном једноставном руком, од малих столића претварају се у простране трпезаријске столове. Ту су и трансформисани случајеви у којима се димензије мењају подешавањем висине ногу.

 • Распадљиве и клизне структуре, које се могу промјенити по договору. Сличне варијанте имају мултифункционалне арматуре и посебну конзолу. Врло су популарни јер могу лако промијенити своје основне функције у унутрашњости. На пример, такав столић за кафу може се претворити у ормар, а са рубника - на погодно радно место.
Одвојено треба издвојити следеће врсте трансформаторских табела:

 • Табеле конзола. Такав намјештај је вишенамјенски и врло једноставан за кориштење. Добра конзола за стол може дјеловати као мали стол за благовање, радни простор за постављање лаптопа и уредске опреме, као и минијатурни тоалетни стол. Захваљујући тако разноврсним функцијама, конзола стола ће наћи своје место у готово свакој просторији, било да је у питању дневни боравак, кухиња или спаваћа соба.


Трансформисани дизајни конзоле такође се дешавају:

 • клизање;
 • буђење;
 • судски извршитељи;
 • на зид.
Сличне конструкције могу бити смјештене у унутрашњости засебно или причвршћене за други намјештај. Модерније опције често се допуњују лепимогледала, додатне полице и рефлектори.

 • Постоље за стол. Ова врста трансформисаног намештаја данас ужива огромну потражњу. По правилу, у таквим производима постоји велики број комфорних полица и кутија. Често се стубови за столове користе за спремање додатних столица за склониште или као велики сталак. Модерни произвођачи производе и модификоване случајеве у којима се додатне кутије могу мијењати по висини и ширини.

 • Недавно су се на тржишту намјештаја појавиле оригиналне таблице с врећицама. Лидери продаје одмах су постали спектакуларне варијанте са склопивим седиштима, инсталираним испод радне површине. Често се такви пројекти уграђују у дневним собама и често се изводе на исти начин као и мекани кут. Поред тога, различите структуре могу бити присутне у склопивим структурама. Најчешће постоје модели на стабилним ногама, али можете купити и мобилнију верзију на точковима. Он ће бити у стању да лако преуреди ново место и мало промени ентеријер.
Важно је напоменути да таблице на котачима због мале тежине не оштећују подне облоге током процеса кретања.

формулари

Цлассиц је столни трансформатор са правоугаоним столом. У таквим варијантама, погодан је не само за одмор, већ и за рад, јер они лако могу да приме велики број различитих предмета.

Компактнији изглед је квадратмодели Најчешће се издају на широким, незграпним ногама, разблажујући њихову минијатурну слику. По правилу, комплексни и клизни механизми таквих модела скривени су испод њихових малих плоча.

Унутрашњи простор можете омекшати елегантним округлим или овалним столовима за каву. Ови ентеријерски елементи изгледају прилично модерно, али дизајнери не препоручују постављање превеликих заокружених опција у малим собама, јер могу визуелно ометати расположиви простор и пребацити сву вашу пажњу на себе.

Димензије

Трансформациони столови су по правилу компактни по величини и непрекинути изглед, али све зависи од специфичних производа једног или другог произвођача. Неке фабрике намештаја производе прилично велике моделе, у којима је радна површина пространа чак иу склопљеном стању. Сличне конструкције се не препоручују за мале просторије, јер оне "једу" превише слободног простора, а оптимална опција је уредан мали столић за кафу.

Овај модел драматично штеди квадратне метре, који су увек тежина злата. Нарочито зато што ћете у сваком тренутку моћи проширити или проширити компактан дизајн, превести га у свемир и удобан намјештај.

Преглед трансформатора столића за кафу, погледајте следећи видео.

механизми

Мултифункционални трансформаторски столови опремљени су разним механизмима. Размотрићемо детаљно најпопуларније и најкорисније.

 • Са аутоматским механизмом. По правилу, такве конструкције имају помоћне детаље који се налазе испод главног стола. Када требате повећати димензије намјештаја, радна плоча ће доћи у акцију и дати посебан покретни механизам (који се састоји од тих додатних елемената). Трошкови таквих производа нису јефтини. Осим тога, они су често направљени од низа дрвета, а овај материјал се, као што знате, не разликује у цијени.

 • Окретно. Врло често у радњама постоје дизајни са ротационим механизмима. Они имају додатни уметак, који се налази у посебном одељку испод врха модела. У процесу демонтаже ивице плоче се једноставно растеже у различитим смјеровима, а на мјесту које је пуштено инсталиран је додатни дио. Да бисте проширили уметак, морате га проширити за 90 степени.


 • Фолдинг табле-боок. Ове сорте су најосновније и најчешће се јављају. У склопљеном стању, дизајн "књиге" заузима врло мало простора, а када се разграђује, он формира простор за бројач који треба користити током посјете посјетитеља. Типично, изван стола су сличне даске за пеглање кроз сличну структуру ногу.

 • Са уметањем. У многим аспектима, једноставни ротациони механизми са уметцима. Такође се разликују у малим димензијама у склопљеном стању и имају додатни уметак који се крије иза шава који се може видети на радној плочи. Као у ротационим конструкцијама, за разградњукод таквог производа потребно је скинути руб радне плохе, извадити из отворене нише додатни дио и пажљиво уметнути у уторе између подигнутих дијелова стола.

Главна разлика између ових ротационих модела је у томе што они не морају бити распоређени током трансформације.

материјала

Модерне фабрике намјештаја производе вишенамјенске столове-трансформаторе из разних материјала. То је сировина од које се прави овај намештај, углавном утиче на њену вредност.

 • Најквалитетнији и најквалитетнији материјал је природни низ дрвета. Тренутно, такве стијене су широко кориштене као бор, бреза, храст, орах, хевеа, венге, јавор и махагониј. Такви производи одликују се ненадмашним изгледом, издржљивошћу и поузданошћу. Не може се само споменути еколошка компатибилност столова од природног дрвета. Они неће штетити вашем здрављу, чак ни на високим температурама. Међутим, такви производи су веома скупи и захтевају редовну негу. Природно дрво се мора повремено отпуштати специјалним заштитним композицијама тако да не пресуши и не пуца.

 • Приступачна вредност се разликује од производа из ХДПЕ и МДФ. Ови материјали су једнако издржљиви, али њихов изглед и карактеристике околине остављају много да се пожеле. По правилу, табеле сличних сировина имају најједноставнији дизајн шаблона. Такође је вредно истаћи да у ЛСДП-у постоје опасне формалдехидне смолељудско здравље. Могуће је заштитити се од таквих проблема употребом фурнирана или намештаја класе "е-1".


 • Претвара и освежава ентеријер елегантног стакленог стола. Такви модели изгледају органски у многим стиловима. Међутим, није тајна да је стакло веома ломљив материјал (чак и ако је угасен) и треба га третирати са највећом пажњом и пажњом. Осим тога, на стакленој радној плочи постоје лако прљави трагови и отисци прстију који кваре изглед намјештаја, тако да ће овај модел често морати бити обрисан.

цолоурс

Трансформисане столице данас су представљене огромним асортиманом у којем можете пронаћи омиљени модел апсолутно било које нијансе. Размотрите неколико трендовских боја које су најпопуларније код модерних потрошача:

 • Посебан шарм и сјај имају боју као што је бели сјај. Столови таквог изгледа су скупи и елегантни. Могу се лоцирати не само у неутралним већ и интригантним ансамблима.

  \ т
 • Још једна популарна боја је нијанса Оак Сонома. Атрактивна табела ове боје је посебно упечатљива у унутрашњости, у неутралним, пастелним или пригушеним бојама.

 • Много сезона за редом не губи на значају за богату нијансу венге-а. Одликује се племенитим и дубоким изгледом, што намјештај даје посебну чврстоћу и високу цијену.

 • У многим ансамблима, класична црна таблица ће се јасно истакнути. Дизајнери препоручују да се такав намештај постави у светле просторије, јер у таквим условима изгледају видљивије и не губе се у тамној тамној позадини.

 • Прекрасан столић од чоколаде ће дати унутрашњост топлини и удобности. Такве сорте органски изгледају у многим ансамблима, јер сама смеђа боја припада класичном ГАММО-у.

стилова

Погодни столни трансформатори могу се одабрати за интеријере у било којем стилском смјеру. Размотрите неке карактеристичне особине које производи овог или оног правца имају.

 • За класичан ентеријер, најбоље је изабрати елегантан али невидљив сто од природног дрвета. У овом дизајну постоје одговарајући модели са додатним полицама и ладицама, посебно ако су украшени позлаћеним или рељефним резбаријама.
 • За модерни стил високе технологије најбоља опција ће бити стаклени или дрвени стол црне, сиве и беле. У таквом окружењу није потребно имати резбарене или позлаћене варијанте, јер се неће уклопити у футуристичку слику модерног ансамбла.


 • У модерном стилу минимализам ће изгледати као једноставан и лаконичан сто, без икаквих украсних уметака. Онда ће модел бити лакшискладније ће се уклопити у минималистички ентеријер.

 • Унутрашњост у стилу француске Провансе треба допунити дрвеним столом пастелних боја. У такав ансамбл није потребно доносити стаклене или бизарне варијанте, јер је провениански стил у близини села, а такви елементи ће бити сувишни у њему.

 • Изузетно скупи столови украшени позлатом, изрезбареним детаљима на тијелу и ногама, писаним елементима и другим уметцима, који показују луксуз намјештаја и интеријера у цјелини, погодни су за маштовите саставе (барок, рококо, царство).

Земље производјаци

Висококвалитетни италијански намештај производи велики бренд Бонтемпи Цаса. У свом асортиману постоје не само лепи часописи, већ и трансформатори за столове за ручавање. Производи су израђени од природног дрвета и поцинчаног стакла, допуњени металним деловима.

Лепи трансформисани столићи у класичном стилу испоручују бренд Панамар (Италија). Квалитетни и елегантни производи израђени су од природног масивног дрвета и допуњени су стакленим плочама.

Бренд Виерхаус (Немачка) има велики избор намештаја високог квалитета. Таблице часописа овог произвођача разликују се концизним и ригорозним дизајном, који ће се лако уклопити у скоро сваки ансамбл, било да је класичан или модеран.
Како изабрати?

Избор мултифункционалногтабле-трансформер, морате се ослонити на следеће критеријуме:

 • Величина. Ако имате кућиште мале величине, онда бисте требали купити мали стол. Велики модел може покварити собу.
 • Материјал. Најквалитетнији су дрвени модели. Али ако вам се чини прескупим, онда можете купити јефтинији дизајн од МДФ-а или стакла.
 • Функционалност. Унапред дефинишите које функције требате из табеле трансформатора. Да, нећете потрошити додатни новац на модел опремљен непотребним додацима.
 • Дизајн. Обавезно купите сто који ће одговарати главном ентеријеру боје и стила.

модерн интериорс

Тамни трансформатор са дрвета може се ставити у просторију са црним зидовима и тамним подом. Разблажите суморну атмосферу са меканим белим тепихом и столицама са металним оквирима.

Велика правоугаона верзија црно-браон нијанси органски ће изгледати у соби са зидовима кафе и црним подом. Ставите га испред белог кожног кауча и положите мекани мекани тепих на под.

Црни сјајни сто са правоугаоним столом треба да се постави испред неспретне чоколадне софе и фотеље у соби са белим зидовима и тамним подом, обложеним ламинатом. Разблажите ансамбл кремастим тепихом.