Столица од шперплоче (31 слика): прелепи стилски заобљени производи од прућа и столица за љуљање за шперплоче

Столице од шперплоче су јефтине и приступачне унутрашњости. У оскудним временима Совјетског Савеза, шперплоча је била један од буџетских материјала, направљена је од столица и других атрибута кућне употребе. Данас популарност шперплоче и намештаја из ње убрзано добија на замаху.

Карактеристике материјала

Тренутно, слојевита шперплоча је постала "модерна" због своје доступности. Овај материјал је окарактерисан као универзални грађевински материјал који се састоји од неколико слојева. Шперплоча је потпуно безопасна и истовремено снажна и лагана. Користи се у многим областима, на пример, дечије и одрасле столице су веома популарне. Овај комад намјештаја је лако купити или направити властитим рукама.


сорте

Разноврсност материјала вам омогућава да дођете до столица за разне сврхе. Такве производе можете наћи било гдје. Вероватно сте видели такве варијанте: дечије столице у башти, у образовним установама или у кантинама. Лако се покрећу, потпуно су безопасни и сигурни. Лепљена ламинирана шперплоча је одлична основа за производњу, са одличним ролнама и другим фантазијским моделима. • Трансформатор. Посебне преносиве варијанте су сложене столице-трансформатори. Лагана столица се може понети са собом у колима. Ове опције су идеалне за викендице. У комплексној варијанти, столица не заузима пуно простора, па је са собом понесите за пецање, лако се креће.по ободу земље. Вегетација и компактност - непорециви квалитет овог намештаја. • За дом. Еколошка сигурност овог материјала омогућава вам да изаберете столице од шперплоче за кућу или стан. Најчешћа потражња су бреза и шперплоча, понекад пронађена и комбинована. Са стајалишта дизајнера, такве столице могу бити веома различите. Модерне столице од шперплоче уклапају се у готово сваки ентеријер. Данас су веома популарни модели који представљају комбинацију шперплоче са кожом или њеном заменом.
 • Дати. Колиба је обично мјесто гдје се из куће извлаче "луде" ствари. Столица од шперплоче није изузетак. Свако ко има летњиковац, сања да је опреми као пријатно гнездо. Због тога, лепе столице од шперплоче неће бити до те мере. Специјализовани асортиман ће вам омогућити да унесете у вашој земљи унутрашњу полет, можете бирати како баштенске столице тако и куће.

 • Савијене шперплоче. Савијена шперплоча је врло погодна за израду материјала. Модели су добри са својим глатким линијама, што је праћено лакоћом употребе. Типично, такве столице се разликују по глатком леђима и сличном седишту. Дизајнерска инкарнација вам омогућава да купите не само корисне, већ и занимљиве варијанте са декоративне тачке гледишта.
 • Резбарено. Ова ремек-дела су понекад достојна најрепрезентативнијих изложби. Понекад дизајнери стварају осебујна трона из једноставне, наизглед шперплоче. По врстидоступност материјала који они задржавају чак и студентима. Ова столица је идеална за дом и благовање. Продавнице намештаја данас са задовољством могу да вам понуде такав намештај најразличитијих величина. • Роунд. Такве столице савршено ће изгледати са округлим или полукружним столом. Родитељи ће посебно цијенити ову опцију за породице са малом дјецом. Округли, без наслона, столице ће бити савршено решење за давање или кухињу. Прошло је много времена откад су столице од шперплоче биле досадне и безличне. Модерни модели су представљени са лепим и елегантним варијантама за различите намене.
 • Рачунар. Глатке силуете, које вам омогућавају да направите шперплочу, омогућавају да се држите корак са временом. Рачунарске столице из овог материјала су ненадмашне. Такве варијанте дају фану и најнапредније фотеље. Са становишта естетике, ове столице изгледају веома оригинално и необично. Експерименти су у току.


идеје за дизајн

Шперплоча вам омогућава да схватите различите дизајнерске идеје које могу да играју и једноставни чаробњак и еминентни дизајнер. Флексибилност материјала олакшава стварање закривљених и равних облика са украсима или перфорацијама. Понекад се чини да једноставне столице могу представљати оригиналне, а не разбијене идеје.

необични облици

Које фантазије не садрже једноставне столице са шперплочом:

 • слова, срца и други украси уклесани на столици никога не остављају равнодушним;
 • столица уоблик људске или животињске силуете је још једна одважна фантазија која изгледа веома оригинално;
 • једноставне столице у облику загонетки које се састављају у једно платно такође ће бити веома интересантне за гледање било гдје;
 • столица са леђима у облику анђеоских крила, лишћа или дрвећа је добра и на лакираној и на уобичајени начин.


цолоуред

Ако мислите да је шперплоча представљена мутним цвјетовима, онда грешите. Производи могу бити у разним бојама и нијансама, укључујући и шарене опције.

Обојени стилски производи од шперплоче често су представљени са завршном обрадом ламината. Столице од обојене шперплоче могу издржати различите температурне варијације, што повећава рок трајања. Једина ствар која треба да се брине о коришћењу таквих столица је интеракција са различитим хемикалијама.


ламиниран

Ако волите сјајни сјај или чак сјај, обратите пажњу на ламиниране столице са шперплочом. Несумњиво ламинат повећава вијек трајања ових производа. Осим тога, ова карактеристика чини површину глаткијом, и стога угодном на додир. Успут, сваки намјештај од фурнира може бити прекривен лаком. Пошто се такве столице не боје влаге, могу се ставити на било које мјесто у кући, чак иу купаоници.


Ецостил све више добија на популарности широм света својом сигурношћу и хармонијом са природом. Стога не изненађује да је шперплоча све вишекористи се као сировина за намјештај и осваја простор у нашим домовима. Брига за такав намјештај је изузетно једноставна - само их довољно утрљајте.

Треба напоменути да такав намјештај може издржати велика оптерећења и карактеризира га издржљивост.

Одлична серија столица може направити столове, ормаре и друге предмете од шперплоче.


О томе како направити столицу од шперплоче, погледајте следећи видео.