Стојећи сто: дизајн столова за зид и прозор на точковима, Малмо модел са Икеом и разне варијанте на точковима америчких и других произвођача.

У унутрашњости модерног стамбеног простора, сваки додатак околине је функционалан. Ако у просторији нема довољно простора или простора, користи се посебан тип намјештаја. Ове ставке укључују поплочани стол, који се захваљујући дизајнерским карактеристикама савршено уклапа у унутрашњост просторије, комбинирајући функционалност и стилски изглед.

Карактеристике и типови

Стојећи сто је дизајн који је комплементаран са постојећим намештајем. У овом случају, то може бити засебна столна конзола, сличан модел креветне собе (придиваннои) или нека врста префикса са ослонцима. У суштини, ово је додатна компактна таблица која испуњава недостатак слободног простора на главном столу или се користи као самостални комад намјештаја, гдје постављање регуларног стола није могуће. Посебност ове додатне опреме је висина, што је много више од каве и аналога кафе.


Екстерно, може бити различит:

 • налик на полукружни или правоугаони наставак на компјутерски сто;
 • сличан столу у облику слова "Г", "Ц", "Т", "П";
 • резач столице са округлом или квадратном плочом;
 • као кухињски сто са поузданим носачима.

Сви модели комбинирају локацију близу зида или за корисника који је удобан на софи, фотељи, кревету, радном столу, кухињи, балкону, на лођи, у ходнику.


Стојећи сто изгледа сјајно у прозорским клупама, дозвољавајућипостављен на површину цвећа. Тако да може бити:

 • са једноставним класичним стола и ногама;
 • као организатор - са полицама или текстила џепове;
 • декоративни и функционални, тако да се фокусира ентеријер у стилу постављањем на површинским фигурина, шкољке, цвеће, вазе и други.и стационарне производи су трансформисани. У првој категорији укључују моделе који не Децаи. Они су постављени на правом месту, користећи завртње или не (у зависности од конкретног производа). Друга линија је креативнији и обухватају варијанте са различитим степеном комплексности дизајна. Они могу бити нека врста комоди са преклоп или увлачи системом у којем је искључен сто као коцке са унутрашњим преградама.

С трансформацију тих производа Помоћна табеле која је део диже присуваиуцхис жељену удаљеност, отварајући горњу фиоку.


Другие модели могу имати додатни склопиви Табле Топ елементе којим повећава подручје стола. У зависности од плана дизајн је другачији облик који је стандардан (округли, квадратни, овалне, полу-кружне) или необично (схватио у облику издуженог овала). Од пројектовања и сродне методе инсталације, које могу бити класичне (поставити на под) или суспендовано (причвршћивање табелу на зид).


Опције за уградњу на поду може имативхеел Ово је типично за моделе придиванског типа, који су предвиђени за трајно кретање. Ротирајући точкови омогућавају пажљиво руковање подом, спречавају га од огреботина и огреботина. С друге стране, точкови нису увек удобни, посебно ако је сто на тепиху.

функционалност

Табела именовања је функционални субјект, који, у зависности од одређеног модела и случаја, може:

 • повећање радног простора за погодну локацију потребне документације, фасцикли, канцеларијске опреме;
 • модификовати радни сто за смјештај два или више корисника;
 • користи се као стол за госте или чланове домаћинства испред ТВ екрана;
 • обезбеђују угодан боравак постављањем нотебоок рачунара, таблета или других ставки на радну површину за гледање филмова или других медијских ресурса док седите у столици или на каучу.Стол се може користити као организатор ако је потребно поставити машину за шивење или другу опрему за ручни рад. Неки модели су посебно дизајнирани за стражњу страну кауча: стол је причвршћен директно на њега, често имајући текстилне џепове за постављање малих ствари. Ови додаци су најкомпактнији од целе линије, они се разликују по могућности скидања на бескористан, претварајући се у двоструку склопиву радну површину.предности

У табелама има много предности:

 • јесуизрађују се на професионалној опреми узимајући у обзир нове технолошке развоје, који повећавају квалитативне и практичне карактеристике;
 • се изводе из различитих сировина, што повећава могућности дизајна и побољшава складну ињекцију ових додатака у било којем стилу ентеријера, било да се ради о поткровљу, високој технологији, минимализму, рустикалном, бионичком и другима;
 • ненаметљиво наглашавају просторни простор, због боје и величине визуално привлачног недостатка корисног простора и освјетљења;
 • омогућавају вам да поставите објекте на површину који су вам увек на дохват руке (паметни телефон, даљински управљач са телевизора, кључеви од куће или машине);
 • сачува корисну површину простора, бирајући простор према простору;
 • , у зависности од модела, богата су решења у боји, што вам омогућава да узмете модел за расположиве артикле или да креирате ансамбл са столицама, полицама, компјутерским столовима;
 • на основу карактеристика дизајна, цена и броја компоненти, варирају у вредности, што омогућава сваком купцу да пронађе одговарајућу опцију за себе, узимајући у обзир укус и жељену куповину буџета.материали

Сировина за производњу столова на различите начине. Основне врсте материјала су:

 • дрво и плоче од дрвених влакана;
 • стакло (двоструко, каљено, отпорно на ударце);
 • метал (хромирани челик и алуминијум);
 • пластика.

Дрво је компонента бонус тијела.Омогућава моделима максималну издржљивост, изгледа скупо и погодно за одговарајуће окружење. МДФ, ЛСДП је лакши од дрва, омогућава лакирање и лијепљење материјала у било којој боји, али не успијева, јер је резбарење причвршћивача у овим моделима слабије него код дрвених аналога. Метални ковчег је робустан, издржљив, издржљив, чешће повезан са стаклом, стога је ограничен у стилу и погодан је углавном за постојећи намештај са сличним материјалом.

Пластика као самостални материјал је крхка, такав намјештај је краткотрајан и унаточ сигурности произвођача сигурно је штетан (материјал се излучује у токсине из зрака).


7 фотографија

Дизајн

Због великог броја декоративних техника, дизајнерска решења за столове су различита. Могу се базирати на боји, текстури, комбинованим завршним материјалима, користећи необичне облике и методе декорације. Користећи комбинацију боја, можете успешно уносити чланке у тренутној ситуацији. Популарне боје колор шеме су бијела, мраморна, беж, нијанса свјетла од венгеа, контрасти смеђе и црне.Занимљив трик је нијансирање, бојење стакла и дрва (стварање ефекта обима и дубине). Намештај, направљен са глатким преласком смеђег у чоколадни тон, изгледа скупо и наговештава посебан укус власника. Сликано стакло тврдибонус, без оптерећења простора, као дрвени намјештај.
Најкреативнији приступ декорирању је фотографско штампање. Наноси се на сто различитих материјала, али најзанимљивија сировина за волуметријску и динамичку слику је каљено стакло. Различитим техникама омогућено је наношење слике у облику пјескарења, посебног филма, који се поставља између двије стаклене пластике, или испод плоче, помоћу љепљиве композиције. Слика се може направити по наруџби, укључујући и опремање радне површине.

Како изабрати?

Избор табеле заснива се на показатељима техничких карактеристика, практичности и естетске перцепције. Концепт погодности је његов. Ако желите купити стационарни дизајн, можете обратити пажњу на модел "Малмо" из компаније Икеа. Њихова дужина вам омогућава да модел ставите на две стране кревета, са радном површином довољном за оброк корисника или да радите на лаптопу без устајања из кревета.

Ако желите, можете наћи повољну опцију куповине од америчких компанија, произвођача у Италији и Руској Федерацији.

Важна функционалност:

 • ослонци морају бити поуздани и трајни (МДФ није прихватљив);
 • сложеност дизајна - није увијек плус (више мјеста могућег квара);
 • модел на точковима није прикладан за зону прекривену дугокосим тепихом (вилије зачепљене у точку);
 • нема шта купитимодел станд за два додатна седишта, ако је корисник један (бољи ред, уклањање свих непотребних унутрашњих полица или кутија);
 • Кутија у средини просторије је неодговарајућа ако се табела трансформише од случаја до случаја.

То је практична ствар: бијели стол је лијеп, али показује најмање точке. Ако вам се свиђа модел са стакленом површином, боље је купити мат производ од стакла: он осећа мање видљиве отиске прстију и огреботине. Важно је узети у обзир топлотну проводљивост материјала: најудобније дрво је различито, а хладни типови површине - у стаклу и металу.

Пластични модели су вредни куповине у случају честих трансфера или уклањања стана: они су покретљивији, имају малу тежину, али са знатним механичким оштећењем, који формирају севе и пукотине.О томе како да договорите састанак својим рукама, погледајте следећи видео.