Ставили смо гасни грејач за стакленике: 10 врхова

Популаран начин загријавања стакленика - кориштење топлине из пламеног плина Обезхецхит саднице потребно загријавати плински гријач за стакленик, што омогућава прву потребу за почетак гријања. Његова популарност је резултат мобилности и релативне јефтиности, па чак ни сезонско коришћење пољопривредног земљишта не постаје значајан шок за породични буџет. Да би се у потпуности искористиле предности система за грејање на гас, потребно је проучити све техничке нијансе конструкција ове врсте.

Како могу направити стакленике за загријавање плина

Само исправан грејач гаса ће моћи да се носи са задатком. Први систем класификације заснива се на употреби уређаја за гријање воде или плина. У другом случају топли ваздух се креће у посебним ваздушним каналима. Други систем класификације се заснива на броју уграђених извора топлоте.

Грејање гасом се састоји од чињенице да су инфрацрвени гасни горионици или калорифери инсталирани дуж обода стаклене баште

За мале стакленике погодне за 1-фазу, а за пространије - вишефазни гријач за стакленику. Ако говоримо о предностима обе опције, онда је боље направити избор у корист другог.

То је објашњено на следећи начин:

 • У оквиру периметра зграде инсталирани су мали извори топлоте, што доприноси равномјерном гријању;
 • Ако се у региону оштро охлади, онда се ради о вишефазној верзији грејачадопуњен каталитичким системом;
 • Висока влажност и велика разлика између ноћних и дневних температура ће помоћи да се угријемо инфрацрвени грејач.

Трговинска мрежа представља велики избор гасних апарата за грејање за употребу у пластеницима. При избору треба узети у обзир опсег радних температура, ниво влажности, површину конструкције и тако даље. Што се прецизније израчуна, то је мање сабласан трошак.

Савјети за почетнике вртлара: како потрошити на стакленички плин

Срећа за оне чији се стакленик налази у непосредној близини куће. У овом случају могуће је загријавање садница гасом уз минималне трошкове времена и сила. То је компликованије када је немогуће водити гасовод до стакленика.

Плинске боце могу бити постављене иза стакленика

Излазак из тренутне ситуације помоћи ће мобилним изворима плина - цилиндрима. Када их користите, увек треба да пратите концентрацију угљендиоксида у стакленику.

Ако је превише или обрнуто - саднице неће расти. Сакупљање једноставног гасног круга може бити како следи. За почетак, потребно је утврдити да ли ће гас ући у кућу и стакленик, или ће бити засађен само за саднице.

У другом случају, шема снабдевања топлотом је следећа:

 • Извори гаса;
 • измењивач топлоте;
 • вентилатор;
 • довод ваздуха за константну размену топлих и хладних ваздушних маса;
 • Буффер - једнак притиску;
 • Извор производње издувних гасова.

У зависности од степена удаљености од куће, баштован у стакленику бира један од два начина снабдевања извора топлоте. У првом случају то је директна веза са цевоводом, ау другом случају употреба плинских боца. Да би грејање било што ефикасније, грејање на гас се испоручује уз обавезно присуство повратног круга. Његово присуство не дозвољава акумулацију угљен-диоксида у стакленику, а такође смањује вероватноћу појаве слободне ситуације.

Универзални гасни пиштољ за грејање стакленика

Далеко је увијек оправдано инсталирати потпуно развијен систем за снабдијевање плином. На пример, сезонски стакленици у регионима са умереним климатским условима могу се обавити уз помоћ мобилних ручних уређаја.

Ако не постоји могућност повезивања са гасом, а пожељно је кухати са гасом, могуће је уградити гасни пиштољ који ради на пропан-бутану

У зависности од произвођача, топлотни пиштољ има капацитет од 4,2 до 10 кВ. Приликом одабира одређеног модела потребно је узети у обзир подручје конструкције, у супротном избјегавати повећане трошкове.

Са економске тачке гледишта, систем грејања заснован на таквим топовима је оправдан само у једном случају. Ако се током сезоне уређај користи најмање 10-15 пута, куповина има смисла.Средни пиштољ има следеће карактеристике:

 • Просечна потрошња гаса: 310-410 г /год;
 • Производња топлотне енергије: 33 - 50 кВ • х /м кубни;
 • Површина грејања: 25 - 65 м2;
 • Радни опсег обима: 10 - 25 л;
 • Радни притисак: 29-35 мбар.

Употреба гасних топова омогућава загревање одређене површине стаклене баште. Пре него што почнете да користите уређај, биће сувишно испитати његове спецификације. Већа пажња се посвећује потрошњи горива и топлинској покривености. На основу проучавања горе наведених карактеристика, одабран је модел који омогућава да се стакленик економски загрева.

Иновативне идеје: како загрејати стакленик без гаса и електричне енергије

Настављајући тему економије, треба да останете још један тренутак. У неким случајевима, грејање се може вршити из природних извора топлоте. У исто време потпуно напуштамо струју, воду и гас. Један такав примјер је кориштење соларне енергије. На први поглед може се чинити да није сасвим економично, али тајна успјеха лежи у правилној припреми.

Без обзира који тип грејања је изабран, ваздух или вода, коришћењем соларних панела може се веома добро сачувати, јер је енергија сунца безвредна

Избегавајте уобичајене грешке приликом инсталације соларних панела помоћи ће вам са следећим упутствима:

 1. Од сунчеве светлости се врши монтажа панела. Са супротног дела стакленика постављене су рампе. Они играју улогу возила које преноси и распршује топлоту на такав начин да сејад гријања не осјећа температурни шок.
 2. У изградњи се гради прекомјерна топлотна енергија. Овдје је важно нагласити чињеницу даинсталација је боље урадити за директно монтирање стакленика.
 3. Грејање ваздуха као природни извор смањује економску компоненту пројекта. Треба имати на уму да је могуће користити га само у одређеним мјесецима у зависности од климатских карактеристика

Грејач стакленичких плинова за стакленику (видео)

Гријање за стакленик на бази плинске боце - прилика за стварање удобних услова садница у случајевима када не прима електрично или централно гријање. Прије уградње, пројект треба развити, узимајући у обзир подручје градње, трајање рада и природу засађених усјева. Приликом монтаже директно, све препоруке произвођача треба строго поштовати.