Сталак за туширање с миксерима и врхунским тушем - љепота, удобност и јединство стила

Близу купатила - посебност већине домаћих станова. Понекад није могуће уградити не само каду у пуној величини у комбинованим купатилима, већ понекад чак ни комплетан систем туша са кабином није лоциран. У таквим случајевима, савршено решење ће бити тушеви са мешалицом и горњи туш са функцијом "тропске кише".

Туш кабине са миксерима релативно недавно су се појавиле на руском тржишту водоводних инсталација, али су готово одмах добиле признање домаћих потрошача, нудећи не само уштеду простора, већ и висок ниво удобности. Сталак са горњим тушем омогућава једном покрету да прилагоди положај левка, изабере најудобнији начин снабдевања водом.

Овај сет за туширање је врло удобан и ергономичан, дизајн заузима минималан простор, док је узимање водених процедура врло лијепо, не треба стално држати у рукама цријево и тави. На самој шипки можете поставити различите додатне власнике и полице за основне ствари. Погледајмо детаље дизајна.

Врсте туш кабина са миксерима

Многи потрошачи узимају туш панеле са миксерима за сталак с горњим тушем. Ови системи су, наравно, слични, али су веома различити. По чему се туш панел разликује од регала?

Дакле, системи горњег туша са мјешалицом могу бити изведени у двије конструктивне варијације:

 • у облику панела;
 • у облику сталка.

Обе опцијеобавља једну функцију, међутим, туш панел, за разлику од сталка са горњим тушем и миксер, има низ лепих опција: млазнице за хидромасажу позадинског осветљења, неки модели су опремљени радиом. Међутим, дотични дизајн такође обезбеђује висок ниво комфора током водених процедура.

У најједноставнијем облику, горњи систем за туширање са миксерима је шипка на којој је славина постављена испод, и стационарни врх за заливање на врху. Мијешалица се може спојити лијевањем и /или другим лијевком на флексибилно цријево. Постоје модели за скривену монтажу, када се шипка крије у зиду, а изван контролне полуге и левак остаје.

На тај начин, у функционалности, сталак се налази између туш панела и сета за туширање, који се састоји од флексибилног црева и лијевка. Међутим, купци се често називају сталним панелом, и обрнуто, без икаквих посебних разлика. С друге стране, регали за туширање имају и неколико варијанти.

Сорти туш кабина

Велика потражња за регалима за туширање са мјешалицом довела је до појаве мноштва приједлога на тржишту различитих модела ових уређаја. Произвођачи ће побољшати дизајн како би привукли купце.

Данас, туш кабина са миксерима има следеће врсте:

 1. Са термостатским регулатором - овај дизајн садржи не само миксер и горњи туш, већ и погодан термостат који регулише температуру испоручене воде. Ово је веома користан уређај који штити од опекотина или, обрнуто, леденог тока. Регулатор термостатаможе се испоручити комплетно са сталком, или купити и инсталирати одвојено.
 2. Са тушем за купање - уређај који вам омогућава да не само храните под тушем, већ и да напуните каду малим заливањем. Дизајн обезбеђује специјалне режиме прекидача: горњи туш /сипање. Веома удобан мултифункционални производ који вам омогућава да се истодобно истуширате и окупате.
 3. Са два левка - дизајн обухвата два типа димњака. Један се веже за горњи стационарни туш, а други за флексибилно покретно црево. Други лијевак омогућава слање млаза воде на било које тешко приступачно мјесто. И горњи лијевак може бити опремљен различитим типовима млазница како би се постигао жељени учинак: масиван притисак, јак или, обрнуто, њежан и мекан, опуштајући или тоник.
 4. Са кишним тушем, ту је туш кабина у облику туш панела која у тело уноси непрекидан ток воде у облику топле кише. Велики левак у облику круга, квадрата или правоугаоника вам омогућава да одмах исперете цело тело. Ово је не само згодно, већ и врло угодно. Многи модели опремљени су начинима снабдијевања водом: капљицама, каскадама, тушем, који ће омогућити опуштајућу или хидромасажну функцију.

Са становишта монтаже, тушеви са миксерима и топ тушем су такође веома разноврсни. Конструкција се може поставити на под, али већина модела је дизајнирана за монтажу на зид у туш кабини или преко купатила. То је свестран дизајн, врло једноставан и једноставан за инсталацију.

ВеомаПопуларни вертикални зидни модели са зглобним носачем, који вам омогућава да померите левак на жељену позицију. Још једна погодна опција - компактни кутни сталак, који, са истим скупом функција, као у зиду, још више штеди простор.

Навели смо главне врсте података о производу. Међутим, на данашњем тржишту постоје многе могућности за уградњу туш регала са различитим функцијама, дизајнерским карактеристикама, врстама монтаже, причвршћивачима итд.

Материјали за израду прибора за туширање

Мешалица и држач туша са горњом туш кабином морају бити направљени од материјала са високим антикорозивним својствима: легуре бакра (месинг, бронза, мелихор), нерђајући челик, стакло, пластика. Покривајући ове материјале специјалним композицијама, они повећавају заштиту од рђе.

Сталак за туш од нерђајућег челика је класичан. Већина дизајна је направљена од овог материјала. Добар нехрђајући челик је дуготрајно отпоран на хрђу, има лијеп и привлачан изглед. За већу поузданост, нерђајући челик је хром или никл, дајући му исти сјај и глаткоћу.

Туш системи од месинга или бронзе разликују се не само од трајности рада, већ и од лепог изгледа. Месингани миксери коштају много, али мирис њихове издржљивости је више од исплате трошкова.

Пластични регали су много јефтинији, а њихов дизајн ни у ком случају није лошији од металних производа, иако су њихова издржљивост и трајност знатно нижи. Неке површинепластични модели обложени су хромом, украшени су за злато, дају сјај или, напротив, тупост.

Ексклузивни заљубљеници могу се одушевити туш кабинама од издржљивог челика или каљеног стакла са каменим лијевцима. Постоје чак и модели са златним спрејом. Такви системи су веома скупи, али елитни дизајн даје луксуз и раскош сваком купатилу.

Препоруке за избор горњих регала за туширање

Није само трајност производа, већ и комфор приликом узимања воде, у зависности не само од избора туш кабине са миксерима и горњим тушем. Стога, при одабиру сета за туширање, морате обратити пажњу на сљедеће значајке:

 1. Скуп уграђених функција - у правилу, основна опрема се састоји од шипке, миксера и лијевка. Довољно је узети нормалан туш, али ако желите да повећате удобност, вреди обратити пажњу на скупље моделе са неколико режима протока воде, контролу потрошње воде, термостат, одвод, додатни левак на флексибилном цреву итд.
 2. Тип монтаже. Запамтите да се неки модели могу инсталирати не само на зид, већ и на под, евентуално скривену инсталацију.
 3. Пречник горњег левка за туширање - што је већи, то је бољи.
 4. Вриједи одабрати само производе висококвалитетних материјала, узимајући у обзир карактеристике просторије (висока влажност, температурне разлике).
 5. Способност подешавања висине локације успињаче на сталку. То је веома важно за чланове породице са различитим растом.
 6. Присуство укомплетни сетови додатне опреме који повећавају удобност - полице, куке.
 7. Дизајн система је важан. Ако се одлучите потребно је ослонити се на унутрашњост цијелог купатила. Сталак треба да се хармонично уклопи у општу идеју дизајна просторије.

Све остало је ствар укуса и финансијске способности.

Како поставити рацк за туш?

Будући да се туш кабине са миксерима и горњим тушем могу израђивати у различитим изведбама, поступак инсталације се може разликовати. Поготово ако се ради о моделима са скривеним типом инсталације. Међутим, у већини случајева, ове зидне конструкције са једноставним инсталационим системом, који се састоји од неколико фаза:

 1. Инсталација миксера. Овај уређај се причвршћује на водорастворне, извађене из водоводних цеви постављених у радним комадима. Прво, ексцентри су причвршћени на водорастворни, а онда и сам миксер. Ако је потребно, онда не мијешамо дизајн са фиксним улијевањем да би се напунило купатило.
 2. Затим, уз помоћ нагиба и врпце на зиду, пролази вертикална линија дуж оси спојне цеви и миксера.
 3. Тачке означавања шипке су означене на линији. На означеним тачкама, буше се гнезда.
 4. У бушеним рупама постављене цеви или плоче малог пречника.
 5. Елементи одговарајућег прибора (цијеви или плоче) се печате и осигуравају искључиво специјалним кожама.
 6. Држач за лијевакмонтиран директно на бодљи, причвршћен за зид.

Као што можете видети, системи туширања се веома лако инсталирају. Сталак може да осигура свако ко зна како бушити.